Articol de GSP - Publicat marti, 27 iulie 2021 11:28 / Actualizat marti, 27 iulie 2021 12:41
Claudia Nechita (27 de ani) s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei 57 kilograme, după ce a depășit-o net pe Ramla Ali, portdrapelul Somaliei la Tokyo. Românca va boxa miercuri, de la 11:15, cu japoneza Sena Irie pentru un loc în semifinale și o medalie.
Nechita a impresionat în ring la primul meci, având o prestație incredibilă și câștigând lupta categoric.
Dan Negru a postat pe contul său de facebook un mesaj primit de la fratele pugilistei, în care acesta explică ce ar însemna o medalie pentru româncă.
„Mi-a scris fratele Claudiei Nechita, care mâine luptă pentru o medalie! Medalia i-ar aduce o pensie viageră care ar scoate-o din sărăcie. Crescută doar de bunica ei, Claudia a cunoscut sărăcia de mică și ca să nu ajungă pe drumuri antrenorul ei a luat-o acasă, în familie, unde a crescut-o alături de copiii lui”, a scris Dan Negru, care ulterior a publicat și o fotografie cu mesajul trimis de fratele Claudiei.
„Sora mea a devenit prima femeie din istoria boxului feminin care a câștigat un meci la Jocurile Olimpice. La un moment dat a vrut să se lase pentru că nu a avut sprijin financiar. Antrenorii ei au luat-o la ei acasă. Asta spune multe despre statul român, care în loc să susțină tinerii sportivi, nu le oferă niciun sprijin”, a scris acesta.
Sunt mândră de ceea ce am realizat până acum și sunt convinsă că vor urma lucruri și mai frumoase. Dar, pentru mine, înainte de rezultate, e mai important să devii un om de caracter, să progresezi, să fii mai bun de la zi la zi
– Claudia Nechita, pentru Gazeta Sporturilor
„La fotbal pentru o cameră și o farfurie de mâncare"
Gazeta Sporturilor a publicat luni un amplu material cu Claudia Nechita și un interviu cu ea și cu antrenorul ei, în care acesta vorbește despre dificultățile din cariera româncei.
Prin 2013, când boxul intrase în vârtejul finanțărilor tăiate și măcinat de lupte interne, Claudia se lăsase de pugilat. Se apucase de fotbal, la Suceava, împreună cu Lăcrămioara Perijoc, ex-campioană europeană 2019.
„Se duseseră acolo pentru o cameră și o farfurie de mâncare. Dar le-am atras înapoi spre ring pentru Europenele din 2014 de la București. După aceea, pur și simplu le-am adoptat, le-am luat la mine acasă, eu și Miki (n.r. Mihaela Lăcătuș, prima sportivă din România participantă la Olimpiadă la box feminin, 2012, Londra) avem doi copii, iar ele au intrat în familia noastră. Am făcut și vacanțe împreună, au terminat și școala de șoferi, sunt ambele studente la Sport, astfel că și-au asigurat și ziua de mâine", mărturisește antrenorul Adrian Lăcătuș.