SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  DECLARAȚIE

COSR luptă ca americanca Jordan Chiles și românca Sabrina Voinea să primească „bronzul” la Jocurile Olimpice: „Discuții foarte, foarte importante!”

Mihai Covaliu și Nadia Comăneci / Foto: Cristi Preda GSP
Mihai Covaliu și Nadia Comăneci / Foto: Cristi Preda GSP

Articol de , , - Publicat joi, 12 septembrie 2024 16:35 / Actualizat joi, 12 septembrie 2024 17:46

Mihai Covaliu, președintele COSR, e optimist în privința șanselor ca proba de sol de la Jocurile Olimpice să aibă 3 medaliate cu bronz: Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles.

Ce s-a întâmplat în finala la sol? Ana Maria Bărbosu a încheiat cu un punctaj de 13.700. Pentru câteva secunde a fost în posesia medaliei de bronz. Ulterior, în sală a fost anunțată o contestație din partea echipei americane. Jordan Chiles a primit o zecime în plus la dificultate și a urcat pe podium, cu 13.766. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a întors decizia și s-a revenit la clasamentul inițial.

Americanii au contestat verdictul Tribunalului de la Lausanne. Au adus noi probe, un nou video, dar judecătorii nu l-au luat în calcul. Federația de Gimnastică din SUA a transmis că nu renunță la bătălie. Mihai Covaliu a oferit astăzi o declarație surprinzătoare.

Mihai Covaliu: „Luptăm ca celelalte două sportive să primească și ele câte o medalie de bronz”

+20 FOTO

Covaliu a câștigat astăzi un nou mandat de președinte al COSR. A fost singurul candidat. La finalul evenimentului, a vorbit despre situația gimnastelor.

„Luptăm ca celelalte două sportive, Jordan Chiles și Sabrina Ionescu, să primească și ele câte o medalie de bronz. Fiecare câte o medalie. Sunt discuii, nu pot da toate amănuntele. Sunt discuții foarte, foarte importante”, a declarat Mihai Covaliu.

Nadia Comăneci: „Sper să se găsească o soluție ca fiecare dintre cele trei gimnaste să primească o medalie”

Prezentă la același eveniment, Nadia Comăneci a dat de înțeles că soarta medaliilor încă poate fi întoarsă:

Deocamdată nu pot să spun prea multe pentru că este un proces în derulare la Tribunalul Suprem Elvețian vizavi de Sabrina Voinea și necălcatul din covorul de la finala de la sol. Nu știm deocamdată dacă americanii au depus ceva, dar probabil o vor face până la sfârșitul zilei de 13 septembrie. Nu pot să dau prea multe declarații pentru că nu vreau să stric acest val și să iasă niște informații care nu sunt adevărate.

Sunt anumite erori tehnice care au surprins pe toată lumea acolo la arbitraj. Eu văd această întâmplare ca pe una care trebuie să devină constructivă, să vedem ce putem să facem ca să evităm aceste lucruri la viitoarea Olimpiadă. Cele trei gimnaste au fost atacate vizavi de ce s-a întâmplat. Nu este corect ca ele să fie cele care suferă. Nu sunt un om oficial în această situație să spun ce trebuie să se facă, dar dacă aș fi fost, aș fi terminat demult acest lucru. Aș fi găsit o metodologie în care sănătatea mintală primează. Lucrurile s-au întâmplat într-un haos. Sper să se găsească o soluție ca fiecare dintre cele trei gimnaste să primească o medalie


- Nadia Comăneci

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (6)
securinamo89
securinamo89  •  13 Septembrie 2024, 20:25

Dacă reușește sa o facă pe Sabrina Ionescu sa ia bronzul în loc de aur îmi scot pălăria în fata lui.

gimiskutze
gimiskutze  •  12 Septembrie 2024, 18:23

pai se lupta sa dea bronz la cineva care nu a fost la jocurile olimpice. Cine e Sabrina Ionescu? face macar gimnastica? ca daca nu ...e mai greu, aproape imposibil sa ia vreo medalie, 99,9999% sigur...restul...este Covaliu implicat si se povestesc discutii de zor, deci 0.0001% sanse de izbinda asa ca...nu ne lasam! Dam Sabrinei Ionescu o medalia de bronz, chiar 2! sic! pentru ca Sabrina Ionescu merita! Mai ramine sa stabilim cine e persoana :)

soimiisibiu
soimiisibiu  •  12 Septembrie 2024, 17:40

Covaliu sluga americanilor!!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează