SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  HONDURAS - ROMÂNIA

VIDEO+FOTO Honduras - România 0-1 » Tremurăm cu Honduras, dar câștigăm cu ajutorul unui gol norocos

România își începe azi aventura la Jocurile Olimpice +9   FOTO
România își începe azi aventura la Jocurile Olimpice

Articol de - Publicat joi, 22 iulie 2021 16:06 / Actualizat joi, 22 iulie 2021 16:28

Honduras - România 0-1. Tricolorii au trecut la limită de Honduras, printr-un autogol semnat de Oliva chiar înainte de pauză, la un corner executat de Ciobanu, și se plasează deja pe un culoar favorabil pentru calificare. Dacă batem duminică și Coreea de Sud, care a pierdut miraculos împotriva Noii Zeelande, suntem 99% în sferturile de finală

Honduras - România 0-1 » Victorie fără șut pe poartă!

După săptămâni întregi de frământări, a venit, în fine, ora reîntâlnirii cu fotbalul olimpic pentru România.

 E trist însă că facem din nou cunoștință după 57 de ani cu spiritul cercurilor pe o arenă goală, un mastodont de oțel și beton în interiorul căruia răsună câteva difuzoare care se chinuie să redea o atmosferă de meci adevărat. E inutil, de pe gazon se aude orice cuvânt, iar indicațiile antrenorilor capătă ecou ca într-o peșteră adâncă.

Rădoi a surprins în primul rând prin titularizarea lui Marius Marin în linia de fund, lângă Ghiță și Pașcanu. E locul în care l-a verificat și într-unul dintre meciurile de pregătire cu Arabia Saudită de la București, l-a testat și în câteva antrenamente din Japonia. Apoi, Florin Ștefan a fost preferat lui Boboc în partea stângă.

Honduras - România 0-1. „Tricolorii” lui Rădoi debutează cu o victorie la Jocurile Olimpice

Am pornit însă de parcă nu ne-am dat seama că a început partida! Cu teamă, masați în propria jumătate și mai mult decât circumspecți, am stat la cutie aproape 30 de minute, interval de timp în care băieții din Honduras au pus stăpânire pe joc. Aioani a scos un șut al lui Pineda, Benguche s-a încurcat mai întâi la finalizare, dar apoi a fost la un pas să deschidă scorul.

Fostul atacant de la Boavista a trecut ca prin gară pe lângă căpitanul Marius Marin, l-a depășit și pe Aioani, care a ezitat să intre mai hotărât pentru a nu risca un penalty, dar Ghiță a salvat miraculos situația, apărând ca din pământ lângă linia porții, de unde a respins balonul care se ducea implacabil spre plasă.

De ce s-a dus Mirel Rădoi la Tokyo?! Remus Răureanu: „Ce selecționer mai face asta? De ce nu a lăsat pe alții la o competiție de mâna a 3-a?”
ROMÂNIA
De ce s-a dus Mirel Rădoi la Tokyo?! Remus Răureanu: „Ce selecționer mai face asta? De ce nu a lăsat pe alții la o competiție de mâna a 3-a?”

Jumătate de gol Ciobanu

Abia în ultimele 10 minute ale reprizei ne-am trezit. O acțiune a lui Rațiu pe banda dreaptă a dat semnalul că se poate, după care a venit momentul de grație. Un corner-covrig executat de Ciobanu l-a păcălit la traiectorie pe Oliva, care a deviat mingea în proprie poartă! E 1-0 pentru noi fix înainte de pauză, adică atunci când o lovitură aplicată adversarului îl doare mai rău.

Rădoi schimbă la ieșirea de la cabine, Boboc îl înlocuiește pe Ștefan, a cărui postură de om fără echipă și cu date fizice șubrede îl fac să reziste mai mult de 45 de minute. Și Falero mută, dar în poartă, unde golul încasat de Guity, care ar fi putut să intervină mai serios la autogol, îl va fi enervat probabil peste măsură.

Oricum, e o echipă a României care, ca abordare, e parcă mai sănătoasă decât sinuciderile în masă de la prima reprezentativă, unde apărarea a arătat ca un șvaițer în ultimele partide. Stângăcii și nesincronizări sunt și acum la Kashima, dar această formație în albastru intens măcar nu-și trage singură un glonte în tâmplă.

Mitanul secund curge însă după scenariul de la început. Americanii stau foarte sus cu liniile, noi încercăm să speculăm spațiile și să ieșim pe contre, ne apărăm chiar cu trei linii compacte în fața țesăturii de pase a albilor. Vedeta Rivas cedează după o oră, realizări zero, iar Falero îl cheamă pe bancă. Nici Douglas Martinez, tipul din MLS, nu e în apele lui, iar Benguche, cu al lui chip fioros, nu mai scapă deloc din chingi, așa cum mai reușise în prima parte.

Final de Honduras - România cu 7 apărători români

Contraatacul însă rămîne rețeta serii, Sefer e aproape să închidă partida, dar șutul său e blocat de Perello. Iar Rădoi începe să se betoneze în ultimele 20 de minute. 

Trecem direct într-o linie cu 5 fundași, Pașcanu trece dreapta, Grigore și Băluță sunt trimiși pe teren în centru, iar Ganea și Rațiu trec pe bancă. Finalul ni-l securizăm exact ca o cazemată. Îi mai avem și pe Dulca, și pe Marin la închidere, doar Dobre, Sîntean și Sefer mai stau dincolo de linia de centru în așteptarea unei oportunități.

Nimic nu mai e însă posibil în această seară perfect de imperfectă. Pornim cu trei puncte, am luat deja avans față de americani și de Coreea de Sud, iar o victorie duminică împotriva asiaticilor ne duce aproape sigur în sferturile de finală. Va fi însă o partidă cruntă tot la Kashima! Dar să savurăm măcar o seară acest succes obținut cu suferință, multă suferință!

Honduras - România 0-1 » Tremurăm cu Honduras, dar câștigăm cu ajutorul unui gol norocos

*Statisticile meciului, via sofascore.ro

Clasamentul Grupei B

  1. ROMÂNIA - 3p (1-0)
  2. Noua Zeelandă - 3p (1-0)
  3. Honduras - 0p (0-1)
  4. Coreea de Sud - 0p (0-1)

*golaverajul este principalul criteriu de departajare

Honduras - România 0-1

Final de meci! România se impune cu scorul de 1-0 în fața lui Honduras.

  • min. 90: Partida se prelungește cu 3 minute!
  • min. 88: Dublă schimbare pentru Honduras: Au ieșit Maldonado și Oliva și au intrat cei doi Melendez din lotul hondurienilor, Cristopher și Carlos.
  • min. 86: Ocazie pentru România după o acțiune individuală a lui Sefer, finalizată cu un șut pe centrul porții.
  • min. 82: Cartonaș galben acordat eronat pentru Andrei Sintean după un duel cu Maldonado, în care fundașul hondurian trebuia să fie cel avertizat.
  • min. 75: Ricardo Grigore intră pe teren în locul lui Andrei Rațiu, care a resimțit dureri.
  • min. 71: Marco Dulca a primit cartonaș galben după un fault dur.
  • min. 69: Dublă schimbare la România: Andrei Ciobanu și Geoge Ganea sunt înlocuiți..În locul lor au intrat Băluță și Sintean.
  • min. 67: Ocazie mare pentru Sefer! Șutul acestuia a fost respins de Perello. A fost primul șut pe poartă al României la acest turneu.
  • min. 66: Șut periculos al aceluiași Reyer. Mingea trece însă peste poarta lui Aioani.
  • min. 64: Aioani intervine la șutul lui Reyes.
  • min. 60: Ocazie uriașă pentru România! Alex Dobre trimite peste poartă din apropiere.
  • min. 59: Șansă de gol pentru Honduras. Douglas Martinez trimite cu capul peste poarta lui Aioani.
  • min. 57: Dublă schimbare la hondurieni: Palma și Reyer le-au luat locul pe teren lui Rivas și Rodriguez.
  • min. 55: Antonio Sefer intră în locul lui Valentin Gheorghe, care a avut o prestație modestă.
  • min. 48: Primul cartonaș galben și pentru Honduras. Jorge Alvarez a fost avertizat după o intrare periculoasă prin alunecare.
  • min. 46: Schimbări în ambele echipe. Pentru România a intrat Boboc în locul lui Florin Ștefan, în timp ce la Honduras s-a efectuat o schimbare de portari: Perello a intrat în locul lui Guity.

    A început repriza a doua!

  • PAUZĂ
  • min. 45: GOOOOL ROMÂNIA! Ciobanu trimite direct pe poartă din corner, iar mingea ajunge în plasă, deviată de Oliva.
  • min. 44: Alex Dobre primește primul cartonaș galben al meciului, după un fault asupra lui Rodriguez.
  • min. 42: Ocazie pentru România! Andrei Rațiu a șutat puțin pe lângă poartă după ce a avut o incursiune frumoasă, trecând de mai mulți adversari.
  • min. 39: Ocazie uriașa pentru Honduras! Benguche scapă singur cu portarul după o greșeală a căpitanului Marin, îl driblează pe Aioani și trimite mingea spre poarta goală. Virgil Ghiță a avut o intervenție incredibilă, reușind să respingă mingea de pe linia porții.
  • min. 33: Prima ocazie de gol pentru România. George Ganea a profitat de pasa bună a lui Valentin Gheorghe și a șutat spre poartă, șutul său fiind deviat peste bara porții lui Guity.
  • min. 26: Repriză slabă până acum pentru naționala lui Mirel Rădoi. România nu a avut nicio ocazie de gol și este dominată categoric de Honduras.
  • min. 22: Șut slab al atacantului hondurian Benguche. Acesta a trims de la 18 metri pe centrul porții lui Aioani, care a avut o intervenție facilă.
  • min. 10: Ocazie pentru Honduras! Marian Aioani reușește să respingă cu piciorul un șut deviat a lui Carlos Pineda.

A început partida!

Honduras - România, echipe de start. Surprizele lui Mirel Rădoi

  • Așa cum GSP.ro a anunțat înainte de meci, Mirel Rădoi a pregătit două mutări-surpriză pentru acest meci. În primul rând, selecționerul folosește un sistem cu trei fundași centrali. Apoi, unul dintre stoperi este mijlocaș defensiv de meserie, căpitanul Marius Marin!

Honduras: Guity - Casildo, Maldonado, Garcia, Decas - Pineda, Alvarez, Rivas, Rodriguez - Martinez, Benguche
Medie de vârstă: 22,5 ani 
Antrenor: Miguel Falero (64 de ani)

ROMÂNIA: Aioani - Ghiță, Marin, Pașcanu - Rațiu, Ciobanu, Dulca, Fl. Ștefan - Dobre, Ganea, V. Gheorghe
Rezerve: Popa, Boboc, Băluță, Florescu, R. Grigore, Sîntean, Sefer
Medie de vârstă: 22,27 ani 
Antrenor: Mirel Rădoi (40 de ani)

Stadion: Kashima Stadium / Capacitate: 40.728 locuri 
Arbitru: Leodan Gonzalez. Asistenți: Nicolas Taran, Richard Trinidad (toți din Uruguay)

Arbitri din Uruguay la Honduras - România 

FIFA a delegat brigada de arbitri care va conduce meciul de la turneul olimpic de fotbal dintre România și Honduras. La centru va fi uruguayanul Leodan Gonzalez (38 de ani), iar asistenții vor fi Nicolas Taran și Richard Trinidad. Arbitru de rezervă va fi Ismail Elfath, din SUA. 

De notat că selecționerul reprezentativei U23 din Honduras, Miguel Falero (64 de ani), este tot uruguayan, asemenea arbitrilor!

Zece dileme pentru aventura olimpică a României la Tokyo: de la plombele lui Rădoi, până la prăpastia de pe bancă și marile atuuri
CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA
Zece dileme pentru aventura olimpică a României la Tokyo: de la plombele lui Rădoi, până la prăpastia de pe bancă și marile atuuri

Plombe peste plombe pentru Mirel Rădoi

Pentru Mirel Rădoi, săptămânile anterioare Jocurilor au însemnat mai degrabă un joc de cuvinte încrucișate decât o strategie penru competiție. Asta pentru că a fost privat din start de aportul multor jucători eligibili importanți, a mai pierdut și alții pe traseu, a trebuit să se "plombeze" din mers, fie chiar să iasă măcar la număr în delegația pentru Tokyo. 

Blocarea jucătorilor de către cluburi l-a obligat să formeze un lot de compromis și să inventeze o formație ad-hoc, pentru care Olimpiada va însemna mai degrabă un test decât o confirmare.

foto: frf.ro
foto: frf.ro
foto: frf.ro
foto: frf.ro
foto: frf.ro
+4 FOTO

0e numărul jucătorilor peste criteriul de vârstă folosiți de România la această ediție a Olimpiadei, când avea dreptul să folosească 3 fotbaliști născuți înainte de 1 ianuarie 1997: suntem singura națională care n-a fructificat acest favor regulamentar

Mirel Rădoi: „Mutările de jucători ne-au obligat să schimbăm planul tactic din mers”

Mutările de jucători ne-au obligat să schimbăm planul tactic din mers. Suntem acum la a treia abordare. Încercăm să folosim un modul care se pliază pe calitățile jucătorilor aflați acum în lot. 

Toți jucătorii peste vârsta olimpică pe care am încercat să-i aducem au fost blocați de cluburi. Mai erau soluții cu alți internaționali, dar care nu evoluau la club, așa că am preferat să luăm tineri care pot deveni variante, mai departe, la U21 sau la echipa mare - Mirel Rădoi, pentru FRF.ro

Vă promit că voi da 100%, poate va veni un gol datorită muncii pe care o voi depune mâine. Suntem foarte uniți și ne-am mișcat foarte bine la antrenamente, am respectat ce ne-a zis Mister. Suntem o echipă în formă, unită, putem doborî orice echipă cu experiență. - Alex Dobre, România U23

Gata cu bucuria că suntem aici după multă vreme! N-am venit să ne plimbăm, ne trebuie rezultate la Jocurile Olimpice! - Tudor Băluță, mijlocaş România U23

8 partidea disputat până acum România la Jocurile Olimpice, la care a luat parte la trei ediții: Paris 1924, Helsinki 1952 și Tokyo 1964 (a obținut 4 victorii, toate în Japonia, în urmă cu 57 de ani)

Grupa României de la Jocurile Olimpice, mai complicată decât la prima vedere 

După tragerea la sorți, Rădoi a schițat un zâmbet în colțul gurii. Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă a sunat la început ca o tripletă norocoasă. Analizele și datele strânse pe parcurs au mai ponderat însă din entuziasm. 

Mai ales că, spre deosebire de România, toate vin cu jucători peste criteriul de vârstă cu experiență bogată, cu un nivel de competiție remarcabil și cu planuri ambițioase. Asiaticii se profilează cei mai serioși rivali, având în Lee Kang-in de la Valencia o perlă așteptată să strălucească la Tokyo.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice:

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan (liber);
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Antonio Sefer (Rapid București), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan)
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Programul României la Jocurile Olimpice

  • 22 iulie: Noua Zeelanda - Coreea de Sud, Honduras - România (ora 14:00, ora României)
  • 25 iulie: Noua Zeelanda - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)
  • 28 iulie;  România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras

VIDEO Justin Gafiuc, ultimele detalii înaintea duelului România - Honduras

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Bogdan Stelea a pus tunurile pe Mirel Rădoi: „Numirea lui a fost o greșeală. Doar dacă era vreun geniu reușea! FRF să și-l asume”

EXCLUSIV Alex Dobre, încrezător inaintea primului meci al României la Jocurile Olimpice » „Suntem o echipă în formă”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Delegare curioasă la Craiova - FCSB. Are doar două meciuri în acest campionat + MM Stoica îl critica acum un an: „Cum facem să nu mai arbitreze?
Superliga
Delegare curioasă la Craiova - FCSB. Are doar două meciuri în acest campionat + MM Stoica îl critica acum un an: „Cum facem să nu mai arbitreze?"
A fost și el mătrășit de Mihai Rotaru și acum dă din casă: „Brusc, a intervenit o răceală. A încetat să mă mai sune”
Superliga
A fost și el mătrășit de Mihai Rotaru și acum dă din casă: „Brusc, a intervenit o răceală. A încetat să mă mai sune”
Mario Camora, interviu de gală după 400 meciuri în Liga 1: „Dacă cineva ar vrea să mă șteargă din istoria lui CFR, n-ar avea cum” + „Le dădeam bani colegilor ca să mănânce”
Superliga
Mario Camora, interviu de gală după 400 meciuri în Liga 1: „Dacă cineva ar vrea să mă șteargă din istoria lui CFR, n-ar avea cum” + „Le dădeam bani colegilor ca să mănânce”

Singurul antrenor care are INTERZIS la Craiova! Război deschis cu Mihai Rotaru: „Nu doar că ne-a fost propus, ne-a fost impus!” + Reacția tehnicianului

Ultimele detalii de la Universitatea Craiova: suma de reziliere oferită de Mihai Rotaru lui Costel Gâlcă + cine va sta pe bancă împotriva lui FCSB


Comentarii (222)
remarque
remarque  •  23 Iulie 2021, 09:09
Postat de tictris pe 22 Iulie 2021, 19:50

Sa fim seriosi; Romania a fost astazi cu Honduras carne de tun; a jucat execrabil si a fost dominata si asediata cap-coada. A castigat pentru ca aia s-au batut singuri. Pe undeva, am avut imaginea victoriei armatei romane de la Marasesti, din 1917... nascuta pur si simplu din neputinta si disperare, cu pierderi duble fata de armata invinsilor. Fotbal insa, ZERO! E bine, e ok, avem sperante... fotbal n-avem... Dar nu mai conteaza amanuntul asta, n-asa? Hai Romania!!!

la Marasesti au luptat eroi. Barbati. Analogia nu e potrivita cu fotbalul in general si cu meciul de ieri in special. Cu meciurile de ieri de fapt

ovidiu1
ovidiu1  •  23 Iulie 2021, 00:24

N-am auzit de Honduras, asa ca toate discutiile astea nu au sens, sa-i vedem in fata unei echipe europene.

tictris
tictris  •  22 Iulie 2021, 19:50

Sa fim seriosi; Romania a fost astazi cu Honduras carne de tun; a jucat execrabil si a fost dominata si asediata cap-coada. A castigat pentru ca aia s-au batut singuri. Pe undeva, am avut imaginea victoriei armatei romane de la Marasesti, din 1917... nascuta pur si simplu din neputinta si disperare, cu pierderi duble fata de armata invinsilor. Fotbal insa, ZERO! E bine, e ok, avem sperante... fotbal n-avem... Dar nu mai conteaza amanuntul asta, n-asa? Hai Romania!!!

Vezi toate comentariile (222)
Comentează