SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  EVENIMENT

VIDEO+FOTO Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice » 22 de autoturisme au fost înmânate sportivilor, multe VIP-uri au fost prezente

Ion Țiriac i-a premiat astăzi pe medaliații de la Jocurile Olimpice FOTO: Cristi Preda (GSP) +50   FOTO
Ion Țiriac i-a premiat astăzi pe medaliații de la Jocurile Olimpice FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , , - Publicat vineri, 16 august 2024 11:08 / Actualizat sambata, 17 august 2024 09:14

În cadrul unui eveniment special, organizat la Țiriac Collection, la Otopeni, Ion Țiriac i-a premiat pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. Evenimentul a început la ora 11:15 și a durat aproximativ o oră și jumătate.

Ceremonia a început cu un pachet video, pe ecrane derulându-se imagini cu cele mai importante momente ale sportivilor din ultimii ani, inclusiv cele de la Jocurile Olimpice.

GALERIE FOTO. Ceremonia de premiere a sportivilor medaliați la Paris, în imagini

+45 FOTO

A urmat un discurs al lui Ion Țiriac, care a declarat, printre altele, că „plătim respectul acestor oameni care ne-au dat o rază de soare”.

Apoi, sportivii și-au primit mașinile personalizate, marca Hyunday, în funcție de proba și disciplina la care au obținut medalii. Au fost acordate 22 de mașini. Sportivii cu două medalii au primit două autoturisme electrice.

  • AUR - Hyundai Ioniq 5 (52.500 euro)
  • ARGINT - Hyundai Kona (25.500 euro)
  • BRONZ - Hyundai Bayon (20.000 euro)

Mai multe nume sonore din sportul românesc și nu numai au fost prezente la eveniment: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Codin Maticiuc, Bogdan Stelea, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase sau Mihai Covaliu.

În finalul evenimentului, sportivii au semnat o mașină Hyundai, care va rămâne în colecția personală a lui Ion Țiriac.

___________________________________

Cronologia evenimentului de azi de la Țiriac Collection:

Update, ora 12:15. Țiriac păstrează și el o mașină

O a 23-a mașină, model Hyundai Ioniq 5, va fi păstrată de Ion Țiriac. Aceasta va fi semnată de toți sportivii participanți la eveniment.

Update, ora 11:50. Țiriac oferă și medalii sportivilor. Acestea sunt din aur de 14 carate

Miliardarul a ținut și un discurs, explicând motivația din spatele premierii sportivilor, punând accent pe importanța sportului în societate. Acesta și-a exprimat și dorința de a reveni pe cele mai înalte culmi: „Poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna”.

Suntem aici, nu e nimic oficial. Asta e o treabă aproape de familie. Suntem aici să plătim tributul care-l avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că poate suntem pe drumul bun.

Că poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna, adică nu gena pentru sport, nu asta, dar poate ne recâștigăm înapoi copilul ca să mai lase tableta și să-și facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum facem, poate ajungem din nou acolo unde am fost. Ați făcut foarte mult, ați făcut mult mai mult decât credeam.

Pe de o parte. Pe de altă parte, cine știe?, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură se face, încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă. Hai să vedem cum facem noi, ăștia care suntem mai bătrânei pe-aici. Și vreau să vă fac și o surpriză, înainte să trec mai departe: avem pe cel mai în vârstă olimpic care trăiește în ziua de astăzi, domnul Ioniță, care e acolo, 96 de ani, olimpic la Roma, ciclism, în 1960!

Nu e mare lucru ce facem noi pentru dumneavoastră aici, și când spun noi, eu, Țiriac, familia Țiriac sau fundația. Am încercat să facem ceva, îi mulțumesc feciorului meu, pentru că în 10 zile a făcut mai mult decât puteam face eu în 2 luni. S-adune tot ce s-a adunat aici. Mulțumesc Allianz Țiriac, care vă face totuși o surpriză destul de plăcută mai încolo.

Mulțumesc RACEBOX, care a lucrat 24 de ore, 8 zile și 8 nopți, ca să aducă micile cadouri care vi le facem în situația în care sunt astăzi. Sunt niște oameni care au făcut-o voluntar. Și am făcut-o și noi voluntar pentru dumneavoastră, pentru că nu numai că meritați, dar 4 ani de zile - am făcut și eu sport, nu la nivelul dumneavoastră -, dar 4 ani de zile pentru secunda aia, pentru milimetrul ăla, domnul Popovici, pentru tot ce ai dat să-ți faci treaba asta, să muncești ca un rob, este un mare lucru.

Eu vă mulțumesc încă o dată, sper că o să avem un viitor destul de strălucit. Sper că încet, încet ați dat exemplu dumneavoastră. Hai să vedem ce exemple putem să dăm noi și cum putem să mergem mai departe!

- Ion Țiriac

Update, ora 11:35. VIDEO. Mașinile au fost prezentate

Mașinile Hyundai Ioniq 5 sunt personalizate. Numărul de înmatriculare al acestora reprezintă numele sportivilor medaliați, bara față a automobilelor electrice fiind decorată cu un mozaic olimpic.

Pe fiecare mașină, sunt notate proba și disciplina la care medalia a fost obținută, precum și sigla Fundației Țiriac.

Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice » 22 de autoturisme au fost înmânate sportivilor, multe VIP-uri au fost prezente

Update, ora 11:20. Nadia Comăneci a transmis un mesaj sportivilor, apoi Ion Țiriac a luat cuvântul

Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice » 22 de autoturisme au fost înmânate sportivilor, multe VIP-uri au fost prezente

Update, ora 11:15. A început festivitatea

În acest moment, pe ecranul amplasat în salon se difuzează momentele importante ale sportivilor români din ultimii ani, cu accent pe performanțele de la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice.

Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice » 22 de autoturisme au fost înmânate sportivilor, multe VIP-uri au fost prezente

Update, ora 11:05. Simona Halep este și ea prezentă la ceremonie. Sorana Cîrstea a venit în cârje

În acest moment, mașinile pe care sportivii urmează să le primească sunt acoperite cu o prelată de culoare aurie.

Simona Halep, dublă câștigătoare de Grand Slam, a venit îmbrăcată lejer la eveniment, într-o rochie albă.

David Popovici și-a petrecut câteva minute bune admirând mașinile din salonul auto de la Otopeni.

Elisabeta Lipă, președinta ANS, Ilie Năstase, Sorana Cîrstea, care a apărut în cârje după operația la genunchi, Mihai Covaliu, președintele COSR, Bogdan Stelea sau Codin Maticiuc sunt prezenți și ei.

Medaliații României la Jocurile Olimpice de la Paris

  • AUR » David Popovici (înot, 200 metri liber)
  • AUR » Andrei Cornea și Marian Enache (canotaj, dublu vâsle masculin)
  • AUR » Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu (canotaj, 8+1 feminin)
  • ARGINT » Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj, dublu vâsle feminin)
  • ARGINT » Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (canotaj, dublu rame feminin)
  • ARGINT » Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc (canotaj, dublu vâsle categorie ușoară feminin)
  • ARGINT » Mihaela Cambei (haltere, categoria 49 kg.)
  • BRONZ » David Popovici (înot, 100 metri liber)
  • BRONZ » Ana Maria Bărbosu (gimnastică, sol, după decizia TAS)
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cea mai frumoasă handbalistă din România s-a retras la 29 de ani și a ales o carieră total diferită: „Cu siguranță o să vă surprind!”
Handbal
Cea mai frumoasă handbalistă din România s-a retras la 29 de ani și a ales o carieră total diferită: „Cu siguranță o să vă surprind!”
Cornel Șfaițer a intrat la GSP Live și a anunțat noul antrenor de la Poli Iași: „Va conduce antrenamentul de azi. Avem mare încredere în el”
Superliga
Cornel Șfaițer a intrat la GSP Live și a anunțat noul antrenor de la Poli Iași: „Va conduce antrenamentul de azi. Avem mare încredere în el”
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (48)
china
china  •  17 August 2024, 02:00
Postat de tictictic pe 16 August 2024, 14:15

Felicitari d-lui Tiriac pentru gestul de a onora medaliatii olipici! Altfel, regret ca catalynna n-a primit si el macar o janta, desi ar fi meritat din plin pentru contributiile sale deosebite de batut campii 15 ani pe blogul gsp... :)))

Vreo 20 de ani are aproape, 18 sigur. De unde stiai?

china
china  •  17 August 2024, 01:57
Postat de tictictic pe 16 August 2024, 22:26

Nea janta, salveaza comentariul meu si citeste-l zilnic, ca pe biblie...:) Realitatea asta e: am avut salarii mult peste media din Romania; vreo 25 de ani din pozitia de East European Regional Manager. Cisco iti spune ceva?!? Salariul lunar era pe la 10 mii de euro net, plus sporuri, indemnizatii, prime si participatii la profit, plus sporul legal pentru titlul de doctor in inginerie electronica... toate astea platite in Romania care imi taxa numai pentru pensie o treime din brut. Acum, dupa 41 de ani de activitate, am primit decizia de pensionare: am primit 315 puncte de contributie (x81=25 mii lei=5000 euro). Astept saptamana viitoare recalcularea dupa legea noua; probabil voi ajunge la 5500 de euroi... Asadar, ura si la gara; te pup pe portofel...:)))

Nu te mai lauda atat, Moflea pregateste echipe de oameni. Iar eu am facut deja primul meu milion de euro, in Romania.

tictictic
tictictic  •  16 August 2024, 23:02
Postat de tictictic pe 16 August 2024, 22:26

Nea janta, salveaza comentariul meu si citeste-l zilnic, ca pe biblie...:) Realitatea asta e: am avut salarii mult peste media din Romania; vreo 25 de ani din pozitia de East European Regional Manager. Cisco iti spune ceva?!? Salariul lunar era pe la 10 mii de euro net, plus sporuri, indemnizatii, prime si participatii la profit, plus sporul legal pentru titlul de doctor in inginerie electronica... toate astea platite in Romania care imi taxa numai pentru pensie o treime din brut. Acum, dupa 41 de ani de activitate, am primit decizia de pensionare: am primit 315 puncte de contributie (x81=25 mii lei=5000 euro). Astept saptamana viitoare recalcularea dupa legea noua; probabil voi ajunge la 5500 de euroi... Asadar, ura si la gara; te pup pe portofel...:)))

Rectific, titulatura corecta este: Regional Manager for Eastern Europe. (am tastat repede, in orb, si am scris gresit); Exista si pozitia amintita in comentariu, insa era detinuta de un coleg din Croatia, subaltern mie. Multumesc pentru intelegere.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează