SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  POLO

CRONICĂ DIN PARIS România, înfrângere onorabilă în fața campioanei mondiale Croația! Concluziile GSP după cel de-al treilea meci al „tricolorilor” de la Jocurile Olimpice

Poloiștii lui Bogdan Rath își continuă aventura la Jocurile Olimpice
Poloiștii lui Bogdan Rath își continuă aventura la Jocurile Olimpice

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 22:15 / Actualizat vineri, 02 august 2024 22:26

Naționala de polo a României a fost învinsă de Croația, campioana mondială en tire, în cel de-al treilea meci din grupa de la Jocurile Olimpice. Croații și-au arătat clasa și s-au impus în fața „tricolorilor” cu 11-8, deși jocul selecționatei lui Bogdan Rath a arătat bine după prima repriză. Rămânem însă pe ultimul loc, fără punct în „Grupa Morții” de la Paris, la revenirea poloiștilor la un turneu olimpic după 12 ani. Următorul meci e sâmbătă, de la 22:05, în fața unui alt colos, Italia.

Aventura naționalei de polo la Jocurile Olimpice a continuat cu altă întâlnire de gală din grupa infernală în care am fost repartizați la Jocurile Olimpice. De data acesta, adversarii poloiștilor lui Bogdan Rath au fost campionii mondiali din Croația, o echipă rănită în orgoliu după eșecul cu Italia din urmă cu două zile.

A fost o rețetă deloc în avantajul naționalei noastre: am întâlnit nu doar o echipă extrem de valoroasă, ci și una înfometată după înfrângerea care i-a stricat clasamentul.

Iar croații au început meciul ca din tun, într-o repriză în care România n-a avut deloc opțiuni. Au fost opt minute complicate pentru „tricolori”, care n-au reușit să găsească deloc drumul spre poartă.

Discursul care le-a dat viață. Altă atitudine în repriza a doua

Cu tăbliția cu indicații tactice în mână, selecționerul Bogdan Rath a simțit momentul dificil și a încercat să-i energizeze pe poloiști după prima parte, cu gesticulări energice care au avut până la urmă efectul scontat.

România a afișat cu totul altă versiune în repriza secundă, în care am fost egalii campionilor mondiali. Vlad Georgescu a spart gheața din penalty, atacurile noastre s-au întețit, iar defensiva a fost mult, mult mai compactă.

A fost pasajul de joc care a scos în evidență progresul naționalei din ultimul an, însă cu o floare nu se face primăvară, iar în fața unei echipe de talia Croației e nevoie de mult mai mult. Poloiștii români au fost egalii croaților timp de o repriză, dar campioana mondială avea să mărească iarăși turațiile.

Croația și-a scos colții

Campioni mondiali anul acesta, croații lasă impresia că sunt intangibili în momentele în care joacă la capacitate maximă. Startul reprizei a treia a scos la iveală diferența valorică pronunțată dintre cele două naționale, iar „tricolorii” au pierdut iarăși contactul cu adversarii, Croația distanțându-se la un moment dat la cinci goluri.

Doar finalul reprizei a treia ar fi de amintit pentru România, care a punctat la impresia artistică în ultimele două minute, când am înscris prin Sebastian Oltean și Andrei Țepeluș.

Final onorabil pentru România

Repriza a patra, ultima, s-a jucat cu mai puțină intensitate. Croații au preferat să conserve rezultatul, în timp ce naționala noastră a încercat în zadar să găsească breșe în defensivă. Am marcat o singură dată, prin Andrei Țepeluș, tabela arătând în final un onorabil 11-8 în favoarea campioanei mondiale.

FINAL » România - Croația 8-11 (0-3, 3-3, 4-5, 1-0)

Repriza 4:

  • Partida se încheie cu victoria Croației, 11-8.
  • GOOOL România, din nou Andrei Țepeluș! Ne apropiem la trei goluri de croați, după reușita de efect a lui Țepeluș! 8-11
  • Fără gol până în acest moment, dar selecționerul Bogdan Rath solicită deja un time-out.
  • A început ultima repriză a meciului dintre România și Croația.

Repriza 3:

  • Finalul celei de-a treia reprize, cu Croația la adăpostul unui avantaj de patru goluri, 11-7.
  • Croații controlează destul de clar cea de-a treia repriză, iar România nu mai reușește să țină pasul cu atacuriile tot mai insistente ale Croației. Ne mulțumim cu golul lui Sebastian Oltean, iar tabela indică în acest moment un 11-7 în favoarea campioanei mondiale.
  • România a trecut prin momente complicate, cu două goluri încasate la două faze succesive. Însă oprim seria negativă prin Andrei Țepeluș, care înscrie cu o execuție elegantă. 6-9.
  • GOOOOOOL! Ce reușită spectaculoasă reușește Tudor Fulea, a doua a sa în acest meci. România rămâne aproape de Croația, 5-8.
  • Croații transformă fără emoții un penalty, prin Loren Fatovic, care izbutește cel de-al doilea său gol din meci. 4-7
  • GOOOOL România! La prima acțiune mai legată din repriza a treia, Silvian Colodrovschi înscrie spectaculos în poarta Croației. 4-6
  • A început cea de-a treia repriză! Primul atac le-a aparținut croaților.

Repriza 2:

  • Sfârșit de repriză secundă, una în care am reușit să jucăm de la egal la egal cu Croația. Campioana mondială conduce însă detașat pe tabelă, 6-3.
  • GOOOOL România! Ofensiva revitalizată a naționalei noastre mai înscrie o dată, prin Tudor Fulea, care își trece pentru întâia oară numele pe lista marcatorilor.
  • Croații nu ne permit să ne apropiem, marchează la un atac la care defensiva noastră n-a găsit răspunsuri. 2-5.
  • Intervenția lui Rath are din nou efect, România beneficiază de un atac periculos, iar Andrei Prioteasa înscrie plasat. Al doilea nostru gol al meciului și o repriză mult mai solidă din partea alor noștri.
  • La 4-1 în favoarea Croației, selecționerul Bogdan Rath solicită un time-out.
  • Croații se regrupează imediat și marchează prin Luka Loncar. Se reface diferența de trei goluri.
  • GOOOL România! Start bun de repriză pentru ai noștri, care obțin un penalty la primul atac de care au beneficiat. Vlad Georgescu nu ratează, iar „tricolorii” apar pentru prima oară pe tabelă în acest meci.
  • Începe repriza secundă. Selecționerul Bogdan Rath a stat cu gura pe elevii săi pe durata pauzei, rămâne de văzut ce abordare va avea România în partea a doua.

Repriza 1:

  • Se încheie prima repriză, cu Croația la adăpostul unui avantaj clar, 3-0. România are probleme la construcție, n-am reușit să înscriem în primele opt minute ale partidei.
  • Vine și cel de-al treilea gol al partidei, tot în poarta naționalei noastre. Loren Fatovic trimite la vinclu, la capătul unui atac prelungit al Croației.
  • Intervenție excelentă a portarului nostru, care evită in extremis golul la o fază amenințătoare a croaților. Deocamdată, nu găsim drumul spre poarta Croației.
  • Campioana mondială controlează începutul de meci, iar Marko Zuvela majorează avantajul selecționatei croate, grație unei execuții plasate.
  • Vlad Georgescu aruncă de la distanță, mingea e respinsă de blocajul defensiv croat.
  • Primul gol al meciului le aparține croaților, care au făcut șah-mat apărarea noastră la chiar prima acțiune a partidei. Matias Biljaka e cel care a marcat în poarta noastră.
  • Start de meci în Aquatics Centre ! Hai, România!
  • Emoții pe măsură la intonarea imnurilor naționale, poloiștii români oferind un moment special la intonarea „Deșteaptă-te, române!”. Suporterii români nu sunt mulți la număr și nu formează un grup compact, fiind împrăștiați în toate colțurile arenei.
  • 15 minute ne mai despart de startul partidei. Tribunele complexului de 5.000 de locuri încep să se umple, sunt mulți spectatori neutri, la fel ca la meciul cu Grecia. Câteva steaguri tricolore flutură în tribune la ieșirea jucătorilor noștri.
  • GSP e prezentă la duelul din Aquatics Centre și transmite cele mai relevante informații de la meciul României.
  • 👉 Partida are patru reprize a câte opt minute, 32 de minute timp efectiv de joc.
  • Croația, campioana mondială de la Doha, din acest an, are trei distincții cucerite la Jocurile Olimpice: un aur în 2012 și două arginturi, în 1996 și 2016. La ediția precedentă s-a oprit în sferturi de finală.
  • Poloiștii români sunt repartizați în grupa A, urmând să întâlnească adversari de calibru la Paris: Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntenegru.

Poloul românesc e singurul sport de echipă prezent în delegația „tricoloră” la Jocurile Olimpice. Președintele Federației, Alexandru Matei, mărturisea într-un interviu pentru GSP că obiectivul declarat al poloiștilor este clasarea pe locurile 5-8.

13 poloiști reprezintă România la Jocurile Olimpice. Numele lor: Marius Țic, Francesco Iudean, Matei Luțescu, Tudor Fulea, Andrei Neamțu, Andrei Prioteasa, Andrei Țepeluș, Nicolae Oanță, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu, Sebastian Oltean, Levente Vancsik și Eduard Drăgușin.

Programul naționalei masculine de polo la Jocurile Olimpice

  • 28 iulie » România-Grecia 7-14
  • 30 iulie » SUA-România 14-8
  • 1 august » România-Croația 8-11
  • 3 august, ora 22:05 » Italia-România
  • 5 august, ora 22:40 » România-Muntenegru
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
Cristian03578
Cristian03578  •  02 August 2024, 02:53

România are echipǎ decentǎ, in ciuda infrângerilor pe linie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează