SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  POLO

CRONICĂ DIN PARIS România pierde cu Statele Unite al doilea meci de la Jocurile Olimpice! Poloiștii au fost egalii americanilor două reprize

România își continuă aventura de la Jocurile Olimpice cu un meci în fața Statelor Unite
România își continuă aventura de la Jocurile Olimpice cu un meci în fața Statelor Unite

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 17:36 / Actualizat vineri, 02 august 2024 22:26

Naționala de polo masculin a României a pierdut și cel de-al doilea meci de la Jocurile Olimpice, 8-14 în fața Statelor Unite. Am fost egalii americanilor două reprize, prima și a patra, dar adversarii ne-au copleșit fix în momentele care contau cel mai mult. Poloiștii lui Bogdan Rath vor reveni în bazin joi, 1 august, în fața Croației (20:30). Naționala noastră ocupă ultimul loc în grupă.

Selecționerul Bogdan Rath declara încă de la finalul meciului cu Grecia că așteaptă o altă abordare a elevilor săi și că tracul debutului la Jocurile Olimpice a afectat prestația din partida cu elenii. Nimic mai adevărat!

Tehnicianul instalat la cârma naționalei în urmă cu doi ani pare să fi avut dreptate, „tricolorii” au ieșit cu mai multă poftă de joc și mai puțină încordare în braț la meciul cu americanii. SUA, un adversar pe care România l-a întâlnit chiar anul acesta (înfrângere la Mondial, 9-13), a trebuit să vină mereu din spate în prima repriză, în care România a avut de trei ori conducerea.

Am condus de trei ori SUA în prima repriză, apoi ne-am pierdut

Poloiștii „tricolori” au deschis scorul grație lui Matei Luțescu, apoi au mai fost în două rânduri în față pe tabelă, la reușitele lui Silvian Colodrovschi.

Americanii, locul șase la ultima ediție a Jocurilor Olimpice, au restabilit de fiecare dată egalitatea, scorul la finalul primei reprize fiind strâns, 3-3. Erau premise bune pentru poloiștii noștri, dar care s-au spulberat cât ai clipi odată cu startul reprizei secunde.

La reluare, reprezentativa americană a ieșit în bazin cu altă abordare și i-a pus pe poloiștii lui Bogdan Rath în multe situații inconfortabile. Am pierdut jumătatea terenului, urmând multe momente de joc în care naționala Statelor Unite a dat tonul la toate capitolele.

Consecințele s-au văzut cel mai bine pe tabelă: n-am mai reușit să marcăm până în repriza a treia, asistând neputincioși la recitalul dat de naționala Statelor Unite, care, de la 3-3 și ceva ezitări, a ajuns în postura de a conduce cu 9-3.

Ai noștri și-au pierdut reperele, lăsând din nou loc ezitărilor, așa cum se întâmplase și cu Grecia.

România rămâne cu prestația onorabilă din prima și ultima repriză

Până la final, au mai fost doar sporadice momentele în care românii au reușit să pună SUA în dificultate. Speculativi, adversarii au taxat fiecare slăbiciune a românilor, care s-au trezit din pumni abia în ultima repriză, când soarta meciului era tranșată.

Cu câteva realizări individuale care ne-au lipsit din plin în precedentele două reprize, am reușit din nou să fim amenințători, izbutind să dominăm unele segmente de joc și să înscriem de patru ori. Dar era prea târziu, timpul efectiv de joc se apropia de final, plus că americanii ne-au mai taxat de două ori până la gongul final al partidei.

Cei mai buni oameni ai României au fost Silvian Colodrovschi și Vlad Georgescu, ambii cu trei reușite în poarta Statelor Unite. Au mai punctat pentru selecționata noastră Matei Luțescu și Andrei Neamțu.

Clasamentul în grupa României de la Jocurile Olimpice

România pierde cu Statele Unite al doilea meci de la Jocurile Olimpice! Poloiștii au fost egalii americanilor două reprize

FINAL » SUA - România 14-8 (3-3, 3-0, 4-1, 4-4)

Repriza 4:

  • Final de meci în Aquatics Centre din Saint-Denis. Naționala României pierde în fața Statelor Unite, scor 8-14.
  • Americanii măresc turațiile pe final de meci și refac avantajul de șase goluri. Este 14-8, mai sunt doar câteva zeci de secunde.
  • Finalul ne aparține, Vlad Georgesu marchează la puțin timp după time-out-ul americanilor. Este 12-8, cu un minut și 43 de secunde înainte de terminarea partidei.
  • GOOOL România! Evoluăm din nou cu mai mult curaj, time-out-ul pare să-i fi mobilizat pe poloiștii noștri, deși timpul nu mai e în favoarea noastră. Vlad Georgescu înscrie pe contraatac, ne apropiem la cinci goluri de americani.
  • Înscriem din nou în această repriză, una în care naționala a arătat ceva mai bine. Cel care a punctat a fost Andrei Neamțu. 12-6.
  • Selecționerul Bogdan Rath solicită un time-out, la scorul de 12-5 în favoare Statelor Unite.
  • GOOL România! Mult mai bine acum! Silvian Colodrovschi, cel mai bun om al României astăzi, marchează și reduce din diferență, ajungând la trei goluri.
  • Suntem fără repere și în startul ultimei părți. William Chase Dodd profită de nesincronizările noastre și duce scorul la 11-4.

Repriza 3:

  • E finalul părții a treia a meciului, americanii beneficiază de un avantaj liniștitor, 10-4.
  • Americanii trec cu lejeritate peste primirea golului, apar la finalizare și marchează prin același Hannes Daube.
  • Oprim seria negativă, România apare pe tabelă grație lui Vlad-Luca Georgescu. Nu mai marcaserăm din prima repriză! 9-4.
  • SUA e dezlănțuită în aceste momente și nu lasă impresia că o va lăsa mai moale. Mar Irving înscrie în poarta „tricolorilor”! 8-3.
  • Matei Luțescu faultează, iar americanii nu iartă, marcând din nou prin Hannes Daube. Nu reușim să ieșim din strânsoarea adversarilor, care se desprind pe tabelă.
  • Începe repriza a treia, după ce poloiștii au discutat în pauză, alături de selecționerul Rath, aspectele care n-au funcționat în ultimele opt minute.

Repriza 2:

  • Se încheie în defavoarea noastră o repriză pe care trebuie s-o uităm cât mai repede! N-am reușit să înscriem deloc și am plătit tribut erorilor personale. 6-3.
  • Imediat după primirea golului, selecționerul Bogdan Rath simte momentul vulnerabil și solicită un time-out.
  • Imprudența lui Andrei Țepeluș ne costă, americanii înscriu din penalty, prin Ryder Dodd. Curând vine un nou gol al americanilor, care ne-au copleșit repriza acesta. 6-3.
  • Avem șansa de a restabili egalitatea, dar lovitura lui Andrei-Tudor Fulea e parată.
  • Naționala Statelor Unite începe pe poziții ofensive repriza secundă și preia pentru prima oară conducerea. 4-3, după reușita lui Hannes Daube.

Repriza 1:

  • SUA nu ne permite să ne desprindem, ne egalează pentru a treia oară astăzi. Johnny Hooper profită de spații și egalează la trei.
  • Naționala face un meci mult mai bun din punct de vedere defensiv, detaliu care ne ajută să tratăm și acțiunile de atac cu mai multă luciditate. Silvian Colodrovschi apare la finalizare și marchează cel de-al doilea său gol de astăzi. 2-3.
  • Americanii înscriu prin Alex Obert și restabilesc egalitatea.
  • E, într-adevăr, o altă abordare a echipei noastre, care nu mai comite greșelile din precedentul meci. Conducem cu 2-1, Silvian Colodrovschi e cel care-și trece numele pe lista marcatorilor.
  • Bucuria nu e una de lungă durată pentru poloiștii noștri, egalați la una dintre primele acțiuni ofensive concrete ale americanilor.
  • GOOOL România! Startul pe care ni-l doream, reușim să deschidem scorul în fața Statelor Unite! Matei Luțescu e cel care înscrie din acțiune.
  • A început încleștarea Statele Unite - România!
  • Ne pregătim pentru startul partidei, una în care selecționata lui Bogdan Rath și-a propus să ofere o replică mult mai solidă comparativ cu versiunea afișată în fața Greciei.
  • 👉 Partida are patru reprize a câte opt minute, 32 de minute timp efectiv de joc.
  • Echipa SUA a fost campioană olimpică în 1904, iar la Tokyo a fost pe șase. Cea mai bună performanță olimpică a naționalei masculine a României este clasarea pe locul patru la ediția din 1976.
  • Poloiștii români sunt repartizați în grupa A, urmând să întâlnească adversari de calibru la Paris: Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntenegru.

La fel ca România, naționala de polo a Statelor Unite a pierdut primul meci din cadrul fazei grupelor, învinsă de Italia, scor 8-12. Pe hârtie, SUA e favorita certă în fața echipei noastre, revenită după 12 ani în elita Jocurilor Olimpice.

Poloul românesc e singurul sport de echipă prezent în delegația „tricoloră” la Jocurile Olimpice. Președintele Federației, Alexandru Matei, mărturisea într-un interviu pentru GSP că obiectivul declarat al poloiștilor este clasarea pe locurile 5-8.

13 poloiști reprezintă România la Jocurile Olimpice. Numele lor: Marius Țic, Francesco Iudean, Matei Luțescu, Tudor Fulea, Andrei Neamțu, Andrei Prioteasa, Andrei Țepeluș, Nicolae Oanță, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu, Sebastian Oltean, Levente Vancsik și Eduard Drăgușin.

Programul naționalei masculine de polo la Jocurile Olimpice

  • 28 iulie » România-Grecia 7-14
  • 30 iulie » SUA-România 14-8
  • 1 august, ora 20:30 » România-Croația
  • 3 august, ora 22:05 » Italia-România
  • 5 august, ora 22:40 » România-Muntenegru
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (1)
rocky3
rocky3  •  30 Iulie 2024, 19:32

Greu cu poloiștii americani, ce joacă prin cele mai tari campionate ale lumii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează