SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS Simona Radiș și Ancuța Bodnar, calificate dramatic în ultimul act la dublu vâsle la Jocurile Olimpice: „A fost o cursă grea pentru noi, am făcut mici greșeli, dar finala va fi perfectă!”

Simona Radiș și Ancuța Bodnar în acțiune la JO 2024 Foto: Raed Krishan
Simona Radiș și Ancuța Bodnar în acțiune la JO 2024 Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 14:17 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 14:39

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat a doua semifinală, însă pe ultima porțiune, după ce cu 250 de metri înainte de finiș erau pe locul 4, adică în afara finalei de la Jocurile Olimpice.

Campioanele en titre de la dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au traversat o cursă aproape infernală în semifinalele de marți. Emoțiile de pe margine, pentru toată lumea, au atins cote imense atunci când fetele cele mai galonate din canotajul românesc al ultimilor ani au avut o porțiune dificilă.

Și nu a fost scurtă, ci începând la puțin după 500 metri până la ultimul reper, cel de la 1.500 metri. Au fost pe locul 4, ceea ce însemna în afara finalei, o postură greu de vizualizat. Au remontat însă extraordinar pe ultimii zeci de metri astfel încât au câștigat semifinala. Cu efort și emoții. Și cu 41 de sutimi în fața Marii Britanii, în timp ce pe 3 a sosit Norvegia.

Simona Radiș: „Am făcut unele mici greșeli”

„A fost o cursă grea şi pentru noi, una nu dintre cele mai reușite”, a admis Simona la zona mixtă. „Am făcut unele mici greșeli care s-au văzut prin faptul că nu am reușit să ne facem un ritm atât de bun, astfel încât să fim mai în față și să nu aveți voi atât de multe emoții. Dar important este că am încheiat bine și finala va fi una perfectă”, a asigurat ea,

„Nu a fost cea mai bună cursă a noastră, dar am luptat până la ultima lovitură. Şi datorită acestui lucru am reușit să câștigăm și să le ajungem pe celelalte. Drept dovadă, că eram pe patru”, a subliniat, la rândul ei, Ancuța.

A existat o clipă-cheie în iureșul întrecerii, care să-i fi schimbat cursul? „Nu a fost niciun moment în care să mă gândesc că lupta este pierdută, toate cursele se termină în aceleași punct, nu mai devreme sau mai târziu. Noi am dat totul, de aceea am și reușit să recuperăm și să trecem primele linia de sosire”, a elaborat Radiș.

Cât despre ultimul act, care este programat joi, 1 august, totul se șterge, totul începe de la zero. „După cum se știe, este o finală olimpică, sunt cei mai buni dintre cei buni acolo și toată lumea începe dintr-un punct şi termină într-un punct”, a repetat Bodnar cele spuse de colega ei.

2titluri mondiale, 2022, 2023, și 4 europene, 2020, 2021, 2022, 2023, au cele două la dublu vâsle

La Tokyo 2020, Bodnar și Radiș au adus singura medalie de aur a delegației României, dar și prima prezență pe treapta cea mai de sus a podiumului în această probă. După un ciclu olimpice scurt, de trei ani, dar plin de succes, ele rămân în continuare sportivele de bătut la dublu vâsle în concursurile importante. Precum cel de acum.

CV Simona Radiș

  • Născută pe 5 aprilie 1999
  • Jocuri Olimpice: aur la dublu vâsle 2020
  • Campionate Mondiale: aur la dublu vâsle 2022, 2023, la 8 plus 1 rame 2022, argint la dublu vâsle 2019
  • Campionate Europene: aur la dublu vâsle 2020, 2021, 2022, 2023, la 8 plus 1 rame 2022, 2023, 2024, argint la dublu vâsle 2019, bronz la dublu vâsle 2024
  • Campionate Mondiale de tineret: aur la 4 vâsle 2018
  • Campionate Mondiale de juniori: aur la 4 vâsle 2017

CV Ancuța Bodnar

  • Născută pe 25 septembrie 1998
  • Jocuri Olimpice: aur la dublu vâsle 2020
  • Campionate Mondiale: aur la dublu vâsle 2022, 2023, argint la dublu vâsle 2019
  • Campionate Europene: aur la dublu vâsle 2020, 2021, 2022, 2023, la 8 plus 1 rame 2022, argint la dublu vâsle 2019, bronz la dublu vâsle 2024

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează