SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MASINI

România a înregistrat cea mai mare creștere din Europa de mașini noi vândute în luna iunie

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 11:21 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 11:22

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a publicat joi un raport care arată o creștere de 3,6% a înmatriculărilor de autovehicule noi în luna iunie în întreaga Europa față de aceeași perioadă din 2023, în ciuda unui declin al cererii de vehicule hibride plug-in.

România a înregistrat cea mai mare creștere, de 62,1% comparativ cu iunie 2023.

Raportul cuprinde datele a celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, Regatul Unit și țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Elveția și Norvegia.

În iunie 2024, în Europa au fost înmatriculate 1,31 milioane de mașini, comparativ cu 1,26 milioane în aceeași lună a anului 2023. Conform datelor ACEA, vânzările de vehicule full electrice au crescut cu 0,1% în iunie față de aceeași lună a anului precedent, însă vânzările de vehicule hibride plug-in au scăzut cu 19,9% în luna iunie, cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Belgia (-49,2%), Franța (-21,7%) și Germania (-3,4%).

Raportul arată că automobilele pe benzină și motorină au fost și ele într-un declin față de anul precedent, cota de piață a acestora s-a diminuat de la 49,6% la 47,1%.

În România, piața auto a înregistrat o creștere de 62,1% în luna iunie, cu 21.358 de mașini înmatriculate, față de 13.173 în aceeași perioadă din 2023.

Potrivit datelor ACEA, înmatriculările de mașini noi a crescut cu 4,4% în Europa în prima jumătate a anului 2024, ajungând la 6,879 de milioane de unități vândute.

Statele care au înregistrat cele mai mari creșteri între ianuarie și iunie 2024 sunt: Regatul Unit (6%), Spania (5,9%), Germania (5,4%), Italia (5,4%) și Franța (2,8%).

Industria auto din Europa reprezintă 8,3% din totalul locurilor de muncă din Uniunea Europeană, mai exact, sectorul auto european are aproximativ 12,9 milioane de angajați.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Superliga
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Diverse
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”
Gimnastica
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
Ianis.e.varza
Ianis.e.varza  •  22 Iulie 2024, 18:30

Rablele alea de Dacii nu le as lua nici degeaba

unurtr
unurtr  •  22 Iulie 2024, 12:53

Și cică românii o duc prost. Care români, că Mamaia e plină deși e mai scumpă ca Maldive, Valea Prahovei plină mereu, deși cu banii pe o zi la munte la noi stai o lună în Elveția, uite mașinile noi duduie, supermarketuri pline mereu deși e mai scump ca în Londra, unde e sărăcia?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează