SPORTURI  »  RUGBY  »  MECI-TEST

„Stejarii” au încheiat seria de meciuri-test cu o înfrângere în fața Italiei

Bucuria italienilor după un eseu FOTO FIR
Bucuria italienilor după un eseu FOTO FIR

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2023 22:37 / Actualizat duminica, 20 august 2023 00:36

Naționala României s-a înclinat în fața Italiei, echipă care evoluează în Six Nations, scor 7-57 (7-31), după ce pierduse cu SUA 17-31 și cu Georgia 6-56. 

Cu lotul stabilit pentru Cupa Mondială, România a mers la San Benedetto del Tronto pentru a se testa în fața unei echipe de top cum este Italia. 

Partida cu numărul 44 dintre România și Italia s-a desfășurat pe arena „Riviera delle Palme", dar n-a fost seara „stejarilor". 

România a rămas în 14 în minutul 9, după ce Adrian Moțoc a văzut cartonașul roșu pentru un placaj în zona gâtului, astfel că naționala a jucat cu un om mai puțin până la final.

În prima repriză, Italia a reușit cinci eseuri (Odogwu, Ioane, Garbisi, Capuozzo, Nicotera) în timp ce singurele puncte pentru România au fost aduse de eseul de penalizare pe care l-a primit. S-a intrat la vestiare cu scorul de 31-7.

În partea a doua, gazdele au mai construit patru eseuri (Brex, Garbisi Lamb,Halafihi), în timp ce România a reușit câte o acțiune aplaudată de spectatorii din tribune. Partida s-a încheiat cu 57-7 în favoarea Italiei.

9.122 spectatoriau asistat la partida Italia-România

„Stejarii" au câteva zile libere

A fost a treia înfrângere pentru România în seria de meciuri-test care au precedat Cupa Mondială din Franța. „Stejarii" s-au înclinat acasă cu 17-31 cu SUA și cu 7-57 în fața Georgiei în deplasare.

Componenții naționalei României vor avea câteva zile libere, apoi se vor reuni pentru a continua pregătirea urmând ca pe 3 septembrie să plece în Franța pentru a participa la Cupa Mondială, 8 septembrie-28 octombrie.

România face parte din Grupa B și vor disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoția (Lille) și pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Echipele care au evoluat:

  • Italia: 15. Ange Capuozzo (Ruzza, 70), 14. Paolo Odogwu (Pani, 54), 13. Juan Ignacio Brex, 12. Luca Morisi (Allan, 54), 11. Montanna Ioane (Fusco, 46), 10. Paolo Garbisi, 9. Alessandro Garbisi (Ioane, 62), 8. Toa Halafihi, 7. Michele Lamaro (căpitan; L. Cannone, 11-23), 6. Sebastian Negri (L. Cannone, 58), 5. Dino Lamb, 4. Niccolo Cannone, 3. Simone Ferrari (Ceccarelli, 54), 2. Giacomo Nicotera (Faiva, 50), 1. Ivan Nemer (Zani, 41)
  • România: 15. Hinckley Vaovasa, 14. Marius Simionescu, 13. Jason Tomane (21. Florin Surugiu, 56), 12. Manumua Tevita, 11. Nicolas Onuţu (22. Gabriel Pop, 46), 10. Mihai Mureşan (23. Tudor Boldor, 28), 9. Alin Conache, 8. Cristi Chirica (căpitan), 7. Vlad Neculau (20. Dragoş Ser, 70), 6. Damian Strătilă (19. Mihai Macovei, 46), 5. Ştefan Iancu, 4. Adrian Moţoc, 3. Alexandru Gordaş (18. Gheorghe Gajion, 33), 2. Ovidiu Cojocaru (16. Florin Bărdaşu, 49-70), 1. Iulian Hartig (17. Alexandru Savin, 46)

Citește și: 

Selecționerul Eugen Apjok trage un semnal de alarmă după înfrângerile cu SUA și Georgia: „Ne dorim o altă atitudine!” + Cum explică alegerea lotului pentru Cupa Mondială
ROMÂNIA
Selecționerul Eugen Apjok trage un semnal de alarmă după înfrângerile cu SUA și Georgia: „Ne dorim o altă atitudine!” + Cum explică alegerea lotului pentru Cupa Mondială
Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei
CAMPIONATE MONDIALE
Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ion Țiriac, răvășit la catafalcul lui Helmut Duckadam » Ce a mai putut să spună
Superliga
Ion Țiriac, răvășit la catafalcul lui Helmut Duckadam » Ce a mai putut să spună
Gest special al lui Miodrag Belodedici lângă sicriul lui Helmut Duckadam, fostul lui coechipier
Superliga
Gest special al lui Miodrag Belodedici lângă sicriul lui Helmut Duckadam, fostul lui coechipier
România - Serbia, pentru calificarea în grupa principală la Campionatul European de handbal » GSP transmite din Fonix Arena
Handbal
România - Serbia, pentru calificarea în grupa principală la Campionatul European de handbal » GSP transmite din Fonix Arena

Fanii îi pot aduce un ultim omagiu lui Helmuth Duckadam, azi, pe Arena Națională » Toate informațiile de la stadion

Decizia luată de Real Madrid după moartea lui Helmuth Duckadam » Gestul impresionant al spaniolilor


Comentarii (23)
MaxiP
MaxiP  •  20 August 2023, 20:35
Postat de klingonul pe 20 August 2023, 15:34

arena nationala din pacate nu este destinata exclusiv fotbalului. altfel nu am mai avea problemele astea. acolo vin martorii lui iehova, congresul psd, nu stiu ce festival pt gameri, concerte si multe altele. nici mie nu imi convine, dar sunt constient ca proprietarii au obligatia sa il inchirieze cui ofera mai mult. arcul va ramane al rugby-ului. prioritar dar nu exclusiv. ca asa spune legea, nu eu, becali sau elon musk. eu sper ca dinamo sa se desfiinteze cat mai curand, iar pt. noi oricum e prea mic stadionul. asa ca scapati de indata ce se elibereaza 23 august. atletismul nu e respectat pt ca nu mai exista. trist, dar adevarat. fotbalul, cu toata submediocritatea lui, e singurul sport din ro care genereaza cat de cat incasari, atrage sponsori, televiziuni, deci are priza la public.

Nu mai exista, dar tocmai ce s-a luat medalie mondiala... deci poate exista. In fine, fotbalul aduce cele mai mari incasari, asa e peste tot in lume, totusi altii isi respecta celelalte sporturi si fac incasari si din ele. Si baschetul si handbalul aduc incasari la noi, chit ca handbalul chiar nu aduce peste tot in lume. Deci exista si alte prioritati.

atthur
atthur  •  20 August 2023, 20:03

Vai de viața noastră. Echipa lu' petrache va deveni ciuca bătăilor...!!!...

klingonul
klingonul  •  20 August 2023, 17:34
Postat de belane pe 20 August 2023, 16:52

Un concert sau un festival de amploare daca se intampla o data pe an, o zi de antrenament de rugby dintr-un calendar anuntat ptr. pregatirea unei Cupe Mondiale daca se intampla o data la 4 ani (desi se prevede a fi ultima oara), un antrenament ptr. meciurile "spectaculoase" ale Mamaligii 1 se putea desfasura lejer si pe terenuile adiacente complexului, nu scoti tu echipa nationala de rugby de pe terenul principal si o fortezi sa se mute pe terenul 2 care-i prea ingust ptr. a juca rugby ca FCSB are meci mare cu falimentara Dinamo. Fotbalul reprezinta cea mai mare pacaleala din Romania din ultimii aproape 30 de ani (practic de la acel sfert din 1994). La nivel intern in comparatie cu alte sporturi fotbalul a avut parte de departe de cele mai multe avantaje din partea statului, nici daca strangi toate sporturile la un loc nu se apropie - investitii in infrastructura, investitii in diferite cluburi incepand de la diviziile inferioare pana la nivelul primei ligi, imensa evaziune fiscala (dosarul transferurilor a fost doar varful icebergului, oare statul cat a recuperat ? taxe si impozite salariale neplatite, iertarea lor etc.) in asa fel incat fotbalul din Romania e precum acel copil care n-are IQ ptr. matematica, e mediocru, dar parintii (statul si fanii) arunca banii si atentie degeaba pe meditatii in speranta ca dragalasul lor copil va ajunge olimpic pe tara. Fotbalul daca a adus castiguri si satisfactii a adus unor pungasi si mass-mediei, nu statului sau fanilor

ala nu a fost un simplu antrenament, ci trebuia sa se obisnuiasca florinel coman cu gazonul. haha. cred ca a fost o reglare de conturi, un fel de "iti arat eu tie". steaua a inchiriat terenul tot weekendul si, implicit, a putut stabili programul dupa bunul plac. mai mult ca sigur au vrut sa i-o traga lu' petrache pt ca facuse gura mare inainte. o melteneala tipic romaneasca de ambele parti. in loc sa vorbeasca intre ei civilizat de la inceput, sa se coordoneze si sa aiba intelegere pt celalalt, fiecare a aratat trufie si egoism, adica exact opusul valorilor sportului. fotbalul este sportul nr 1 in romania, asa ca e de inteles ca acolo se duc banii. toti profita: politicieni dpdv al imaginii, suporterii au o ocupatie, patronii evazionisti, televiziunile, casele de pariuri samd. se invart sume mari, o parte intrand totusi si in buzunarul statului sub forma diferitelor impozite si taxe platite de toti playerii. ca s-au aruncat prea multi bani publici pt nimic, ca se construiesc stadione unde pana si fotbalul dispare sau e neinsemnat (targu jiu, hunedoara, targoviste) este o alta discutie. prioritatile au fost mereu gresit setate in romania ...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează