SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2024

Anca Todoni, învinsă de Coco Gauff. Fără românce la Wimbledon

Anca Todoni, în meciul cu Coco Gauff/ foto Guliver/GettyImages
Anca Todoni, în meciul cu Coco Gauff/ foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2024 16:14 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2024 16:17

Anca Todoni (19 ani, 142 WTA) a pierdut miercuri în turul al doilea la Wimbledon în fața lui Coco Gauff (20 de ani, 2 WTA) cu 2-6, 1-6.

„Nimic nu se compară cu a juca la Wimbledon; poți simți urmele legendelor jocului - bărbați și femei - care au onorat aceste terenuri”, spunea Venus Williams la unul dintre primele sale turnee jucate pe iarba londoneză. Câștigătoarea a cinci trofee la Londra a rezumat perfect în câteva cuvinte ce înseamnă al treilea turneu de Mare Șlem al sezonului.

Anca Todoni, emoții la primul meci pe terenul central de la Wimbledon

O parte dintre aceste emoții le-a simțit și Anca Todoni, când a pășit prima oară pe iarba Terenului 1 de la All England Club, al doilea ca mărime din complex. La 19 ani, românca îți construiește pas cu pas ascensiunea în ierarhia mondială.

A trăit mai multe premiere la Londra, reușind să se califice pentru întâia oară pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, apoi a obținut prima victorie, iar miercuri a simțit cum e să joci cu o câștigătoare a unui trofeu de Grand Slam, cu una dintre cele mai bune jucătoare ale momentului. Adversara sa, Coco Gauff, este clasată pe a doua poziție în ierarhia mondială.

7-23a fost raportul dintre loviturile direct câștigătoare și greșelile neforțate pentru Anca Todoni, în timp ce Coco Gauff a fost la 13-16

Anca a început meciul cu un as, însă a făcut și o dublă greșeală apoi, iar americanca a făcut break-ul încă din game-ul de debut. Deși scorul primului set a fost 6-2, au existat momente în care românca i-a pus probleme campioanei de la US Open din 2023. Timp de 40 de minute s-au văzut emoțiile, calitățile, dar și defectele din jocul româncei.

Admiratoare a Elenei Rybakina și antrenată de Adrian Cruciat, Artemon Apostu-Efremov și Adrian Gavrilă, Anca Todoni a oferit câteva lovituri care promit. Gauff a fost mai precisă în setul al doilea, obișnuindu-se cu jocul adversarei. Americanca s-a impus până la urmă cu 6-2, 6-1 într-o oră și șase minute. E capăt de drum la Londra, dar pentru Todoni, totul e la început.

FINAL. Anca Todoni - Coco Gauff 2-6, 1-6

  • Game, set, meci Gauff. Coco a câștigat fără emoții setul 2 și meiul
  • Game Gauff, 1-5. Coco încheie în forță game-ul, cu o minge puternică trimisă spre corpul Ancăi
  • Game Gauff, 1-3. Coco și-a luat elan din primul set și l-a început bine și pe al doilea, e la un pas de calificare
  • A început setul doi
  • Set Gauff, 2-6. Coco și-a asigurat primul set, după un joc mult mai consistent decât al româncei
  • Game Todoni, 2-5. Anca câștigă clar game-ul, dar Coco Gauff va servi pentru set
  • Game Gauff, 1-4. Coco se desprinde fără probleme, diferența de experiență e vizibilă
  • Game Todoni, 1-2. Anca a reușit să își facă serviciul, dar a câștigat cu greu primul ei game din meci
  • Break Gauff, 0-1. Deși a început bine, Todoni a cedat presiunii și a făcut o dublă-greșeală când Coco avea minge de break.
  • A început meciul. Todoni servește prima și a reușit un as la prima minge jucată
  • Cele două jucătoare au ieșit la încălzire

1, 84 meste înălțimea Ancăi Todoni

Citește și:

Nemții fac scandal! „Toată Germania, șocată de decizia arbitrului” » Părerea specialistului: „Este penalty, mâna era clar depărtată de corp” + Gazzetta dello Sport tună: „Cadou făcut Spaniei. Un 11 metri macroscopic!”
Euro 2024
Nemții fac scandal! „Toată Germania, șocată de decizia arbitrului” » Părerea specialistului: „Este penalty, mâna era clar depărtată de corp” + Gazzetta dello Sport tună: „Cadou făcut Spaniei. Un 11 metri macroscopic!”
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Superliga
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Fiorentina i-a stabilit prețul lui Louis Munteanu » Cât trebuie să plătească FCSB și Rapid dacă îl mai vor pe atacant
Superliga
Fiorentina i-a stabilit prețul lui Louis Munteanu » Cât trebuie să plătească FCSB și Rapid dacă îl mai vor pe atacant

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (9)
Trandafir
Trandafir  •  05 Iulie 2024, 11:55

Tot a mai ramas o romanca la Wimbledon. Ruse/RO si Kostyk/UCR. au trecut in turul 2 la dublu. Succes mai departe !

chibit
chibit  •  04 Iulie 2024, 07:18

Bravo, Anca ! Sigur va ajunge in primele 20 de jucatoare ale lumii daca se va pregati cu seriozitate .

neacaisa
neacaisa  •  04 Iulie 2024, 02:57
Postat de babugheorghe60 pe 03 Iulie 2024, 18:55

Greu fara Simona. O injuram cand pierdea in semifinale. Acum laudam jucatoare mediocre care pierd in turul 2. Sigur, Halep s-a dopat. A avut un singur rezultat rezultat pozitiv la controalele antidoping. In 11 ani. Vor veni comentatorii de tastatura care cunosc toate regulile jocului, sa ne spuna ei de ce trebuie sa o injuram pe Simona cand pierde in semifinale si sa o laudam pe Ana Bogdan cand pierde in turul 2.

anca todoni e de departe cea mai de perspectiva jucatoare romanca care apare in circuit de la simona incoace. ramane de vazut daca se va si concretiza in rezultate, dar talentul e acolo si nu merita eticheta de jucatoare mediocra doar pt ca a fost invinsa fara drept de apel la 19 ani de nr 2 mondial.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează