Articol de Ionuţ Coman - Publicat vineri, 21 august 2020 13:29 / Actualizat vineri, 21 august 2020 13:51
Sârbul Dusan Lajovici povestește pas cu pas cum sunt puse în practică regulile sanitare și de distanțare în complexul Flushing Meadows
A fost la Belgrad, s-a antrenat apoi la Barcelona, iar zilele trecute a ajuns la New York. Sârbul a povestit în amănunt pentru canalul tv SportKlub cum este situația la locul desfășurării US Open-ului. „Controlul la aeroport a mers rapid, eram așteptați și am mers direct la hotel, în Long Island, la 40 de minute de complex, destul de departe. Mergem în autobuze, care vin la fiecare 15 minute, nu călătoresc la capacitate completă și trebuie să faci rezervare", a povestit el.
„Când am ajuns, ne-au testat la ora 19:30, iar a doua zi, la 10 dimineața, am primit rezultatul. Până atunci nu am ieșit din cameră. Dacă rezultatul este negativ, poți să îți ridici acreditarea și ai acces peste tot cu ea. Completezi zilnic un chestionar, pentru a se vedea dacă ai simptome, ți se măsoară temperatura", a continuat, adăugând că în complexul de la Flushing Meadows totul merge mult mai repede. Spațiul este, de asemenea, folosit aproape în întregime, profitându-se de faptul că nu vor fi spectatori, în consecință nici zone comerciale sau de agrement dedicate acestora.
Welcome to the bubble... pic.twitter.com/sZ6W3EiMue
— US Open Tennis (@usopen) August 20, 2020
Doar la 10 la sută
„Pentru noi, în complex, totul curge la fel ca înainte, cu diferența că nu petrecem prea mult timp în vestiar – un duș rapid și asta e. Există apartamente la arena Arthur Ashe, e un lucru bun – cu masă de masaj, frigider, baie, salon. Poți comanda prânzul sau cina acolo. Restaurantul funcționează la capacitate de 10 la sută, există și locuri afară unde poți mânca, de asemenea săli de forță semideschise", a continuat Lajovic istorisirea.
Svi nosioci na US openu imaju svoj apartman na stadionu Artur Eš. 🎥 @Dutzee pic.twitter.com/fpIoR6kbnh
— Sport Klub (@sportklub) August 19, 2020
Un aspect care a tot revenit în discuțiile despre regulile aplicate la New York este cel al numărului de persoane care pot însoți un jucător. „În apartament – una singură. O a doua și a treia au dreptul să se afle în complex. Am venit cu fizioterapeutul. Antrenorul, José Perlas, a ajuns după câteva zile", a lămurit Dusan. „Jucătorii sunt mulțumiți, au reacții pozitive la felul în care este organizat totul. Protocolul e urmat întocmai, nu lipsește nimic, se încearcă să ne simțim cât mai normal posibil. Purtăm mască tot timpul, mai puțin când ne antrenăm, mâncăm sau bem", a punctat Lajovic.
„Este ciudat să zbori spre New York în aceste vremuri, pare ceva wow. Vom vedea cum va fi fără spectatori, destul de bizar, cu siguranță" - Dusan Lajovic
Fără cină în Manhattan
Sârbul spune că, în general, nu e mult timp liber pe durata unui turneu de Mare Șlem. La New York, când i se ivea o asemenea ocazie, mergea să ia cina în Manhattan (foto)– ceva ce nu va fi posibil la ediția 2020. `Acum putem mânca doar la hotel, dar nu e o problemă, avem multe asemenea săptămâni de-a lungul anului. În China, de exemplu, în cea mai mare parte a timpului, mănânc de seară la hotel, nu e ceva de neimaginat", detaliază finalistul de la Monte Carlo 2019.
„Sper că nu vor apărea accidentări serioase. Începem cu două turnee puternice, după câteva luni în care nu am avut ritm competitiv" - Dusan Lajovic