Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 23:17 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 23:29
Bianca Andreescu (21 de ani, 11 WTA) vrea să ridice gradul de conștientizare a violenței domestice. În perioada în care a absentat din circuit, canadianca a făcut munca voluntară în acest sector.
Bianca Andreescu a revenit în circuit la Stuttgart, în urmă cu două săptămâni, după o absență de jumătate de an, provocată de o accidentare.
Sportiva din Canada își reintră în formă. Astăzi a învins-o pe Alison Riske (42 WTA), în primul tur de la Madrid, scor 6-4, 3-6, 6-0. Într-o conferință de presă ulterioară meciului, Bianca a mărturisit experiențele din ultimele 6 luni.
Bianca Andreescu, implicată în lupta împotriva violenței domestice
„Am făcut voluntariat la un centru unde se strângeau femeile abuzate domestic. Am mai mers și la un spital pediatric din Canada. Am pregătit câteva clipuri pentru niște pacienți care duceau bătălii grele din punct de vedere psihic. Reacțiile lor, zâmbetele aduse, îmi făceau zilele mai frumoase. Sunt recunoscătoare pentru această experiență”, a povestit Bianca, în debutul dialogului.
„În primul rând, am simțit că nu se discută suficient despre agresiunile pe care femeile le suportă în familie. Lucrurile devin mai serioase, lumea este din ce în ce mai conștientă. Cunosc și câțiva apropiați care au trecut prin ceva similar. Este o experiență traumatizantă.
M-am simțit foarte apropiată de oamenii de acolo. Cine știe, poate într-o zi o să pornesc propria mea asociație în această zonă. Am o mulțime de idei. Nu știu pe care le voi și pune în aplicare, dar îmi face bine să fiu în acel mediu, să simt că pot ajuta”, a continuat Andreescu.
Întrebată dacă perspectiva ei asupra tenisului a suferit modificări în urma experiențelor recente, Bianca a spus: „Chiar am discutat cu mai multe femei. Nici nu mă pot gândi din nou la poveștile lor. Încep să plâng dacă intru în detalii. E cel mai trist lucru.
Acolo era o femeie care fugea de soțul ei. Pur și simplu a încercat să o omoare. Sunt lucruri absurde. Nu mi-a venit să cred că există femei nevoite să treacă prin așa ceva. Am început să îmi apreciez mai mult viața.
Am mai spus-o, tenisul era pentru minea marea mea iubire. Acum îl iubesc și mai mult, pentru că îmi permite să pun umărul la construirea unei lumi mai bune. Nu mă mai identific doar ca o sportivă, pentru că m-aș simți iar ca anul trecut. Când pierdeam un meci, mă uram. Când câștigam, eram cea mai fericită din lume. Acum realizez că există țeluri mai înalte”.