SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Cine câștigă Roland Garros? Favoritele cad pe capete la Paris: încă un nume mare e OUT

Elina Svitolina a fost eliminată de la Roland Garros / foto: Guliver/Getty Images
Elina Svitolina a fost eliminată de la Roland Garros / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2021 14:48 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 15:44

Continuă surprizele la Roland Garros! Elina Svitolina (26 de ani, favorita cinci a întrecerii de la Paris) a fost eliminată în turul III de Barbora Krejcikova (25 de ani, 33 WTA), scor 3-6, 2-6, după o oră și 39 de minute de joc. 

  • În optimi, Barbora Krejcikova se va duela cu americanca Sloane Stephens (28 de ani, 59 WTA), nimeni alta decât finalista din 2018.

Jucătoarea care săptămâna trecută o învingea pe Sorana Cîrstea în finala de la Strasbourg a luat cu ea forma bună și la Paris. 

În optimi, Krejcikova i-a administrat o înfrângere zdravănă Elinei Svitolina, una dintre favoritele la câștigarea trofeului. Ucraineanca n-a avut nicio șansă în fața jucătoarei din Cehia, care traversează un moment excelent al carierei. 

Astfel, după eliminarea Elinei Svitolina, turneul de la Roland Garros a mai rămas fără o jucătoare din Top 10. Barty, Osaka, Andreescu, Sabalenka și Pliskova au părăsit deja competiția, iar lor li se adaugă Simona Halep, care n-a luat startul din cauza unei accidentări.

Moment rar întâlnit la Roland Garros

Pentru a doua oară în Era Open, nici măcar una dintre primele trei favorite de pe tabloul feminin nu se află în optimile de finală de la Roland Garros.

Revenit în zona tradițională din calendar după ediția tomnatică din 2020, turneul de la Roland Garros are parte de mari surprize pe tabloul feminin. Acolo unde primele trei favorite au ieșit din competiție înainte de faza optimilor de finală.

Situația de anul acesta s-a mai întâmplat în 2014, scriu jurnaliștii de la tennis.com. Atunci când primele trei favorite, Serena Williams, Li Na și Agnieszka Radwanska au fost eliminate prematur la Paris.

3 jucătoaredin TOP 10 mai sunt prezente pe tablou la Roland Garros: Kenin, Serena Williams și Iga Swiatek

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea, sinceră după meciurile foarte bune de la Roland Garros: „Nu mă așteptam să fiu atât de puternică” » Ce schimbare importantă a făcut

Roger Federer a remarcat o schimbare istorică la Roland Garros: „Asta simt”

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (11)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  05 Iunie 2021, 16:18

Si mai e ceva de remarcat: NICIUN ROMAN, fata sau baiat, pe tabloul juniorilor. In 2008 erau 5 fete si un baiat. 3 dintre fete erau in top 10 iar 2 au jucat finala (a castigat Simona atunci). Niciun reprezentant! Ca sa stim cum stam.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  05 Iunie 2021, 16:12

Sincer, nu ma surprinde victoria Krejcikovei. Cehoaica a facut finala la Dubai (turneu WTA 1000), are titlu la Strasbourg, in timp ce Svitolina nu reuseste sa treaca peste emotiile unui GS (cum nu reuseste nici Sabalenka). Din punctul nostru de vedere, Simona putea cobora doua locuri daca Svitolina ajungea in semifinale si Kenin sau Williams luau titlul. Acum caderea maxima poate fi de un loc. Ma rog, daca ar conta! Importanta victoria lui Horia la dublu (si acolo cad favoritii pe capete, mai sunt doar 3 dubluri din primele 10 ramase). Si Irina e in optimi, unde azi joaca Monica. In privinta surprizelor:pai, sa ne amintim ca Swiatek lua titlul anul trecut (dupa orice criteriu, mare surpriza! - lasati ce am aflat intre timp), ca Trevisan si Podoroska jucau cel mai surprinzator sfert de finala cu putinta... Asta e, RG e un turneu predispus la socuri in turneul fetelor. La baieti... stim care e situatia. In sfarsit, legat de chestia cu primele 3 care nu ating optimile - nu e singura "raritate" a turneului. Pentru prima oara in istorie niciun francez nu ajunge in turul 3. Asta da, surpriza!

1735767466699239
Mike Che  •  05 Iunie 2021, 20:08
Postat de traian_v pe 05 Iunie 2021, 16:09

Sviatek e cea mai buna din lume oricum.

când o bătea Halep prin februarie îi tremură capul zici că era teleghidată ????...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează