Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 09:08 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 12:03
Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) este noua campioană de la US Open. Britanica a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3.
- Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows;
- Este prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977;
- E cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam de la Maria Sharapova, în 2004.
După succesul de la US Open, presa din Anglia a căutat și a publicat mai multe detalii inedite despre Răducanu, de la începutul carierei, dezvăluind metodele inedite de antrenamente, gândite de familia ei.
Trucul folosit de tatăl Emmei Răducanu
Jurnaliștii din Marea Britanie scriu că părinții jucătoarei, Ian și Renee Răducanu, au avut un rol esențial în succesul acesteia. Cei doi au îndreptat-o pe Emma către sport, iar în copilărie aceasta a practicat baletul, echitația, înotul și karting-ul, alegând tenisul atunci când părinții ei au început să joace într-un parc, în apropierea casei.
Mark Petchey, fost jucător de tenis, care a petrecut cinci luni alături de Răducanu, în 2020, a dezvăluit cum se implică tatăl Emmei în cariera acesteia.
„Modul în care Ian vede tenisul este unul amplu. E fericit să gândească diferit. Ca antrenor, te motivează. Din punctul lui de vedere, un antrenor nu știe neapărat totul”, a spus acesta.
Englezii notează că au existat informații că tatăl Emmei a vrut de multe ori câte un antrenor diferit pentru fiecare lovitură.
„Am avut norocul să lucrez doi ani cu Emma și au fost multe persoane care veneau, pe postul de consultanți. Persoane care dădeau sfaturi. Așa au vrut ei. Emma și tatăl ei doreau informații”, a spus antrenorul Matt James, care a făcut parte din echipa britanicei la Wimbledon.
„Cei mai mulți jucători aleg un antrenor cu experiență și cred că el este expertul. Dar cu familia Răducanu este exact invers. Trebuie să-i impresionezi, chiar dacă ai o reputație. Ei pleacă de la principiul că cei mai mulți nu știu despre ce vorbesc.
Te măsoară din cap până în picioare, își dau seama la ce ești bun, absorb toate informațiile de la tine și după merg mai departe. Este o metodă foarte bună, dar poate răni orgoliile unor persoane care se cred maeștri în antrenorat”, a explicat un specialist în tenis, potrivit The Telegraph.