SPORTURI  »  TENIS  »  ATP PARIS

Horia Tecău, interviu după finala pierdută la Paris: "Am suferit o accidentare care multor jucători le-a încheiat cariera" » Cum descrie anul 2018

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 16:01

Românul Horia Tecău (33 de ani/27 ATP la dublu) și olandezul Jean Julien Rojer (37 de ani / 19 ATP la dublu) au fost învinși în finala turneului de la Paris de perechea Marcel Granollers (Spania, 32 de ani, 25 ATP la dublu) - Rajeev Ram (SUA, 34 de ani, 21 ATP la dublu), scor 4-6, 4-6.

2018 a fost un an diferit pentru Horia și Juls. I-a pus la încercare, dar le-a conservat unitatea ca echipă, în ciuda celor aproape 4 luni cât nu au putut juca împreună. Românul a avut o accidentare serioasă, o ruptură de fascie plantară la piciorul drept, aceasta ducând la cea mai lungă absență a sa din circuit din ultimii ani și la ratarea a două turnee de Mare Șlem, Roland Garros și Wimbledon. Ceva ce nu i se mai întâmplase până acum, Horia având prezențe neîntrerupte în concursurile majore din 2009 încoace.

De când s-au regăsit, au avut rezultate amestecate, baleind între titlul de la Winston-Salem până la eliminările rapide de la US Open, Beijing și Shanghai. Săptămâna trecută însă, lucrurile s-au legat mult mai bine pentru duetul româno-olandez, care păstrase înaintea turneelor din Asia speranțe de calificare la Turneul Campionilor. La Paris-Bercy, în ultimul Masters 1000 al anului, ei au ajuns să dispute cea mai importantă finală a sezonului. Pe traseu, au formulat victorii convingătoare asupra adversarilor întâlniți, între ei perechi redutabile, precum columbienii Cabal și Farah, duoul Klaasen-Venus sau dublii campioni de Grand Slam în 2019 Mike Bryan și Jack Sock.

Surprinși în finală

În ultimul act, tocmai acolo, au avut ghinionul de a întâlni o pereche mai în formă decât a lor. Culmea, una compusă din jucători care până la acest concurs nu mai evoluaseră împreună, dar care au traversat rundă după rundă prin succese clare, convingătoare. Spaniolul Marcel Granollers și americanul Rajeev Ram au fost și ieri superiori. Periculoși, mai ales ibericul, la retur, preponderent pe al doilea serviciu, au pus mereu presiune, iar game-urile proprii le-au apărat cu succes. Iar când au avut șanse, Tecău și Rojer nu au putut să le valorifice.

După o oră și 11 minute, și-au îmbrățișat adversarii, recunoscându-le superioritatea. Au privit la festivitatea de premiere spre tăvițele argintii ale finaliștilor. Și privesc de acum spre sezonul viitor, în care speră să poată juca fără să mai fie condiționați de probleme fizice.

Horia Tecău: "Un an cu provocări"

Horia Tecău vorbește succint despre sezonul încheiat pentru el, dar și despre săptămâna din capitala Franței

- Horia, Masters-ul de la Paris a fost ultimul turneu al sezonului pentru tine și s-a încheiat cu o finală. Ești mulțumit?
- Da, chiar dacă în ultimele săptămâni nu am avut multe victorii, am urmat serios programul de antrenamente și am continuat să credem în noi. Am făcut un joc bun în săptămâna de la Paris și, cu fiecare meci câștigat, ne-a crescut încrederea. E plăcut să terminăm anul în ritmul acesta.

- Cum apreciezi acest an, 2018, cu două titluri, dar și cu o acidentare serioasă?
- A fost un an cu provocări. Am suferit o accidentare care multor jucători le-a încheiat cariera, așa că nu a fost ușor. După revenire, a trebuit să muncesc mult ca să-mi regăsesc încrederea și cadența de joc. Am învățat ceva din întâmplările acestui an și sper că nu voi mai repeta aceleași greșeli. Totuși, cred că este o performanță faptul că, după o absență de trei luni, terminăm anul între primele zece echipe.

Reperele lui Tecău și Rojer în 2018

Titluri – 2 (Dubai, Winston-Salem)
Finale – 1 (Paris-Bercy)
Semifinale – 3 (Sydney, Rotterdam, Cincinnati)
Sferturi – 2 (Toronto, Basel)

Finalele de Masters 1000 ale lui Horia

Paris 2018 (cu Rojer) : pierdută
Cincinati 2016 (cu Rojer):pierdută
Madrid 2016 (cu Rojer): câștigată
Cincinnati 2012 (cu Lindstedt): câștigată
Madrid 2012 (cu Lindstedt): pierdută

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Superliga
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Campionate
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează