SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2021

Corespondență de la Paris Horia-Paris, o relație zbuciumată » Cum speră Tecău să ajungă la Jocurile Olimpice: „Ar fi o variantă, dacă Federația aplică”

Dublul Tecău-Krawietz a pierdut meciul din „sferturile” Roland Garros 2021 cu columbienii Cabal și Farah, 2-6, 7-6 (3), 5-7 după o luptă dură, în timpul căreia s-a văzut că sud-americanii sunt o echipă în adevăratul sens al cuvântului. +9   FOTO
Dublul Tecău-Krawietz a pierdut meciul din „sferturile” Roland Garros 2021 cu columbienii Cabal și Farah, 2-6, 7-6 (3), 5-7 după o luptă dură, în timpul căreia s-a văzut că sud-americanii sunt o echipă în adevăratul sens al cuvântului.

Articol de - Publicat marti, 08 iunie 2021 19:19 / Actualizat marti, 08 iunie 2021 19:20

Dublul Tecău-Krawietz a pierdut meciul din „sferturile” Roland Garros 2021 cu columbienii Cabal și Farah, 2-6, 7-6 (3), 5-7 după o luptă dură, în timpul căreia s-a văzut că sud-americanii sunt o echipă în adevăratul sens al cuvântului.

Dimineață de vară la Paris, lumea se grăbește. La Roland Garros de-abia s-au deschis porțile pentru public. Este ora 10 și buletinul meteo spune că temperaturile de la granița cu canicula vor lua locul celor care aminteau de frigul din toamna trecută, când turneul s-a desfășurat în octombrie. Vestea cea mai mare pentru toată lumea este însă alta. De miercuri, 9 iunie, începe prima relaxare semnificativă în Hexagon, succesivă stării de urgență, le confinement cum spun francezii.

+4 FOTO

Pe arena Suzanne Lenglen este liniște, la fel pe celelalte terenuri. Nu este liniștea dinaintea vreunei furtuni, ci acalmia dinaintea meciului de dublu dintre perechea româno-germană Horia Tecău-Kevin Krawietz și cea columbiană Juan Manuel Cabal-Robert Farah. 

Altfel spus, capii de serie 9 contra capilor de serie 2. Un meci cap de afiș al tabloului de dublu băieți. Iar așteptările celor câteva sute de spectatori nu au fost înșelate. O partidă spectaculoasă, de calitate, așa cum sunt destule din întâlnirile de dublu. Singura problemă, a câștigat perechea favorită pe hârtie, adică adversara dublului în care evoluează Horia.

Gesturi latine

Columbienii au dominat autoritar primul set, pe care l-au câștigat cu 6-2, după ce au reușit câte un break pe serviciile lui Horia și Kevin. Horia a suferit la retur, partenerul a avut ceva slăbiciuni la intercepțiile la fileu. Meciul curgea într-un singur sens și victoria sud-americanilor părea o formalitate. Erau siguri pe ei și mereu cu pieptul înainte. La figurat, dar și la propriu. 

Doar că setul al doilea nu a semănat deloc cu primul, echilibrul a fost perfect, astfel încât s-a ajuns logic la tie-break. Unul controlat de român și de german, în condițiile în care în tabăra columbiană se strecurase îndoiala. Dovadă, setul le-a revenit lui Tecău și Krawietz după o dublă greșeală a lui Farah.

Starea de grație sportivă a perechii Tecău-Krawietz s-a prelungit în setul decisiv, acolo unde ei au condus cu 2-0, 3-1 și 4-2. La 4-3, serviciul lui Horia s-a prăbușit sub retururile nemiloase și columbienii au câștigat la zero game-ul. Moment în care le-a revenit culoarea în obrăjori, redevenind agresivi și tupeiști în joc. Și foarte teatrali, mai ales Cabal, care ne-a arătat cu degetul arătător cum își lasă el sufletul pe teren. Scor final a fost 6-2, 6-7, 7-5 pentru Cabal-Farah și senzația că Horia încă își caută partenerul potrivit.

Altfel, am mai pierdut un român din concurs și, hotărât lucru, nu este cea mai prietenoasă ediție de Roland Garros pentru ai noștri. Dacă ne uităm pe tabloul fetelor, unde au căzut capete după capete, iar Zidansek, învingătoarea Soranei, a ajuns în semifinale, avem o imagine care începe să semene cu tablourile de la Centre Pompidou. Vă las plăcerea să spuneți de ce. 

Horia Tecău: „Dacă voi continua cu Kevin Krawietz, ținta este calificarea la Turneul Campionilor!"

Horia Tecău a vorbit după înfrângere despre viitorul său în circuitul masculin alături de germanul cu care a făcut pereche în sezonul de zgură. 

Dialogul cu Horia Tecău este mereu un exercițiu natural. Nimic forțat, totul curge firesc, omul răspunde la întrebări fără să se crispeze. Își analizează cerebral jocul și arată o luciditate care îl recomandă, poate, pentru o carieră de antrenor de succes după se va retrage din circuit. Și, ca orice sportiv cu experiență, știe să digere o înfrângere fără să dea în melodramă.

- Ați fost atât de aproape, Horia! 
- Da, a fost un meci bun, s-a decis pe câteva execuții foarte bune ale lor. Inclusiv în primul set, când lucrurile au părut mai dezechilibrate, am avut șansele noastre.

- Au fost retururile acelea formidabile pe serviciul tău la scorul de 4-3 în setul al treilea. Acolo s-a dereglat ceva în jocul vostru care începuse să strecoare îndoieli în adversari. 
- Da, acela a fost un pasaj de mare inspirație al columbienilor Cabal și Farah. Și a fost și o dublă greșeală a mea. Bun, se întâmplă, nu rămâi blocat acolo! Trebuie să știi să treci peste.

Mai confortabil pe suprafețele rapide

- Îți reproșezi ceva, vă reproșați ceva? 
- Tactic, nu am greșit nimic, cred. Ei au jucat bine și foarte bine în momentele importante, îi știam că nu fac prea multe cadouri. A fost cazul doar în tie-break, cu dublele lor greșeli, care ne-au dat o mână de ajutor. Dar ei, repet, sunt o echipă sudată, experimentată. Strălucesc la retur, duc raliuri lungi, apelează și la loburi.

- Stil care, din câte îmi dau seama, nu te avantajează prea tare pe tine. Deși ai crescut pe zgură, mi se pare că te simți mai în largul tău pe alte suprafețe. 
- Îmi plac punctele scurte, detest raliurile lungi. Așa este, deși am crescut pe zgură, mă simt mai confortabil pe suprafețele rapide. Totuși, la Roland Garros, anul ăsta terenurile sunt destul de tari și uscate, așa că nu pot pretinde că suprafața m-ar fi dezvantajat.

Înțelegere în orice situație

- În bună măsură, acum, după această înfrângere, șansele de a participa la Jocurile Olimpice sunt destul de reduse. 
- Așa este, o să ne înscriem și vedem ce se întâmplă. Din ce știu, cam toți jucătorii de dublu importanți vor să participe la Tokyo. Ar mai fi, de asemenea, varianta unui wildcard, dacă federația aplică pentru așa ceva. Voi vedea, eu îmi doresc să ajung la Jocurile Olimpice.

- Cu Kevin Krawietz cum te înțelegi? Cum vă simțiți pe teren? 
- Perfect, discutăm mult, analizăm meciurile. Ce a mers, ce nu, ce trebuie să îmbunătățim. Săptămâna asta am avut și antrenor cu noi, este antrenorul echipei pe care Kevin o face în mod tradițional cu Andreas Mies.

- Mies este accidentat, mi-ai spus, și ar urma să revină în august în circuit. Care este atunci viitorul parteneriatului tău cu Krawietz? 
- Este alegerea lui dacă vrea să continuăm și după Halle și Wimbledon, turneele pe iarbă la care oricum vom fi împreună. Și funcție de rezultate, să țintim către calificarea la Turneul Campionilor de la Torino, acolo unde avem șanse reale să ne calificăm.

- Și dacă nu? 
- Îl înțeleg în orice situație. Dacă după sezonul de iarbă Kevin va dori să continue cu mine, aș fi foarte mulțumit, iar dacă ar vrea să revină la Mies, partenerul alături de care a câștigat două titluri de Grand Slam, mi s-ar părea o dorință legitimă. 

- Baftă, Horia, mai ales pentru Wimbledon, care este turneul tău preferat!

Citește și alte știri de la Roland Garros 2021: 

VIDEO+FOTO Iga Swiatek defilează spre al doilea titlu la Roland Garros » Modul magistral în care a închis disputa cu Marta Kostyuk

Știm prima semifinalistă de la Roland Garros: 8-6 în decisiv! Se anunță un blockbuster la Paris

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează