SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Înfrângere la limită » Horia Tecău pierde și al doilea meci de la Turneul Campionilor și e eliminat din competiție

Horia Tecău / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Horia Tecău / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat marti, 16 noiembrie 2021 22:54 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 22:57

Horia Trecău și Kewin Krawietz au pierdut și al doilea meci din Grupa Verde de la Torino, în fața perechii Dodig/Polasek, scor 6-7 (2), 5-7. 

A șaptea participare a lui Horia Tecău la Turneul Campionilor nu a înregistrat până acum nicio victorie. Românul și partenerul său german, Kevin Krawietz, au cedat astăzi în fața campionilor de la Australian Open, care nu mai jucaseră împreună de la Wimbledon, Ivan Dodig și Filip Polasek, cu 6-7(2), 5-7, într-un meci care a durat o oră și patruzeci și două de minute. 

A fost o partidă strânsă în care au predominat schimburile scurte, iar pe final, croatul și slovacul au fost mai contondenți. În prima partidă de la Torino, perechea româno-germană se înclinase în fața cuplului croat Pavici/Mektici cu 4-6, 4-6

Tecău și Krawietz sunt singura pereche din această grupă care nu a înregistrat până acum niciun succes și este imposibil să avanseze în semifinale, după ce Marcel Granollers și Horacio Zaballos au trecut de croați. 

Fără detalii 

Cu aceștia din urmă se vor duela joi, într-un meci ce ar putea să fie ultimul pentru Horia Tecău în circuitul masculin. 

Mai multe surse din tenis au vorbit despre retragerea românului, dar el, într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, a spus: „Este un subiect despre care nu vreau să vorbesc până după acest turneu pentru că încă sunt aici, vreau să fiu concentrat pe asta, dar nu mi-am făcut planuri pentru anul viitor". 

După participarea la Turneul Campionilor, Horia va mai participa și la întâlnirea de Cupa Davis de la Cluj-Napoca disputată contra celor din Peru. Horia Tecău a mai fost prezent la Turneul Campionilor în 2011 și 2012, când a jucat cu Robert Lindstedt, în 2014, 2015, 2017 și 2019, cu Jean-Julien Rojer, cel mai bun rezultat fiind titlul cucerit în 2015.

38 de titlurila dublu are Horia Tecău în carieră, dintre care două de Mare Șlem, ambele alături de olandezul Jean-Julien Rojer, Wimbledon 2015 și US Open 2017

Horua Tecău: „La final o să vorbesc mai mult despre acest subiect”

La finalul meciului, Horia Tecău a răspuns întrebărilor adresate de Gazeta Sporturilor, dezvăluind că va oferi mai multe declarații despre ideea retragerii după terminarea turneului.

„Mai am un meci de jucat, nu am planuri pentru 2022, știu că la un moment dat va trebui să vorbesc despre acest moment, dar vreau să o fac după ce se va încheia această săptămână pentru că pregătirea și toată concentrarea sunt pe următorul meci. La final o să vorbesc mai mult despre acest subiect, știu că este interes și înțeleg, dar nu sunt pregătit să vorbesc încă despre retragere” 

„Am simțit că am început bine meciul, cu energie bună, am servit bine, nu prea am avut șanse la retur, ei au jucat un tie-break mai bun, dar în doilea set, nivelul lor la serviciu a scăzut, am reușit să avem mingi de break, e un pic de dezamăgire că nu am putut să le fructificăm și să ducem acest meci în decisiv. 

Per total, a fost un meci bun, dar ar fi putut să fie și mai bun dacă reușeam să ne luăm aceste șanse” ”Când au ieșit grupele, pot spune că mă uitam la grupa noastră destul de mulțumit, îi întâlneam pe Mektici și Pavici care nu erau în forma pe care au avut-o la jumătatea anului, pe Dodig/Polasek, care nu mai erau o echipă solidă, care nu mai joacă în circuit împreună și știam că în momentele grele se pot crea tensiuni, cum li s-a întâmplat în primul lor meci. 

Cred că dacă executam mai bine niște mini șanse ajungeam într-un moment de genul acela și vedeam ce se întâmpla. Acesta este regretul că nu am putut ajunge în acel punct.

- Horia Tecău

Apoi Granollers/Zeballos nu au jucat de la Indian Wells, o echipă care venea nejucată. Ne uităm la grupă cu încredere, dar pe teren au demonstrat că sunt echipe solide, Acesta este nivelul, suntem la Turneul Campionilor, diferența se face la câteva puncte. Ne-am fi dorit să mergem mai departe, dar ne-a lipsit un pic de nivel de joc.

- Horia Tecău

Sunt încă lovituri de care îți amintești, un retur, mingi de break, mingi în bandă. Acum derulez niște puncte și poate ai fi vrut să faci altceva, până la urmă procedăm așa tot timpul. Nu putem să stăm prea mult să ne gândim la ce s-a întâmplat decât într-o analiză cu antrenorul nostru să vedem unde au fost poate niște greșeli tactice sau de execuție, care pot fi corectate”.

Am jucat cu Julian Knowle, antrenorul nostru, într-un an în care Robert Lindstedt era accidentat și Julian l-a înlocuit. E jucător cu experiență, stilul lui de joc fără multă forță l-a făcut să fie unul care privește și despică jocul foarte mult, la asta am vrut să ne ajute și pe noi, să veni cu soluții și decizii tactice, să citim echipe mai bine și să vedem ce putem face. Mi-a plăcut colaborarea cu el, un tip profesionist, relaxat în afara terenului. 

A fost o colaborare plăcută în acest an și cu el și cu Kevin, ne-am bucurat de antrenamente, de meciuri și de timpul dintre partide. Sunt băieți cu care m-a înțeles foarte bine în afara terenului și cu siguranță voi păstra o prietenie”

- Horia Tecău

Horia Tecău, despre ideea retragerii: „E un subiect despre care nu vreau să vorbesc acum, dar nu mi-am făcut planuri pentru 2022”

Duminică, românul a spus pentru Gazetă, de la Torino, că eventuala sa retragere din tenis „este un subiect despre care nu vreau să vorbesc până după acest turneu pentru încă sunt aici, vreau să merg cât mai departe și să fiu concentrat pe asta”.

Horia a precizat însă că „nu mi-am făcut planuri pentru anul viitor, vreau să termin anul acesta, să joc Turneul Campionilor cât pot de bine, să câștig niște meciuri aici, vreau să joc Cupa Davis la Cluj săptămâna viitoare, un meci foarte important pentru noi și după aceea să văd cum mă simt din toate punctele de vedere, și fizic, și cu motivația și dorințele pentru mai departe”.

Citește și alte știri din tenis:

Pete Sampras a ales! Cine este cel mai bun tenismen din toate timpurile: „Pentru mine e clar. Nu veți mai vedea pe cineva la fel”

Emma Răducanu, duel de gală cu o jucătoare din România, la sfârșitul lunii: „Biletele sunt aproape epuizate”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Superliga
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Campionate
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează