SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Perspectiva lui Ion Țiriac: „Rușii interziși? Să vă spun ce dezastru am pățit eu în Războiul Rece”

Ion Țiriac // FOTO: Imago
Ion Țiriac // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 05 mai 2022 12:01 / Actualizat joi, 05 mai 2022 12:51

Ion Țiriac (83 de ani) a comentat decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon, de a interzice prezența sportivilor din Rusia și din Belarus, ca urmare a războiului din Ucraina. Ediția din 2022 de la Wimbledon este programată în intervalul 27 iunie - 10 iulie.

Fostul mare jucător de tenis spune că nu este de acord cu interzicerea participărilor sportivilor ruși și bieloruși, explicând ce a simțit atunci când nu a putut participa la Jocurile Olimpice de iarnă, din 1960, din Squaw Valley (SUA), după ca România a decis să boicoteze ediția.

„Transformarea” lui Ancelotti + Cum arată dormitorul arbitrului » Cele mai tari meme-uri după Real Madrid - Manchester City
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 3-1
„Transformarea” lui Ancelotti + Cum arată dormitorul arbitrului » Cele mai tari meme-uri după Real Madrid - Manchester City

Ce spune Ion Țiriac după interzicerea rușilor și bielorușilor la Wimbledon

„Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război. Este o greșeală! Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși. 

Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un «wild card» la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună. Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis.

Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional ”, a spus Ion Țiriac, potrivit Prosport.

Ion Țiriac: „A fost unul dintre cele mai mari dezastre din viața mea sportivă”

Fostul sportiv a vorbit și despre un eveniment nefericit din cariera lui, când nu a putut participa la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1960.

 „Când aveam 15 ani am fost selectat pentru echipa națională de tineret de hochei pe gheață a României. Un an mai târziu, am fost chemat la lotul olimpic.

Am petrecut 4 ani, până în 1960, la 2.000 de metri altitudine, lângă un lac care îngheța iarna, făcând trei zile de antrenament cu sare, pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Squaw Valley din Statele Unite. 

Cu o săptămână înainte de plecare, guvernul comunist român a decis să boicoteze olimpiadele pentru că Germania de Est nu a fost acceptată, ci doar Germania de Vest. A fost unul dintre cele mai mari dezastre din viața mea sportivă.  O sa-mi aduc aminte mereu”, a adăugat Țiriac.

Am avut onoarea să-l cunosc personal pe Nelson Mandela și îmi amintesc când spunea că sportul poate aduce oamenii împreună. Am fost la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, iar Coreea de Nord a defilat alături de Coreea de Sud. A fost minunat.

– Ion Țiriac

VIDEO Ion Țiriac nu înțelege deciziile luate de Emma Răducanu: „De ce o fi scăpat ea de antrenorul care a dus-o până acolo..."

Citește și:

Victoria Azarenka nu se împacă cu interdicția la Wimbledon: „Este nedrept! Sper ca WTA să facă ceva”

Contre între Mouratoglou și antrenorul lui Nadal: „Nu va fi în formă” vs. „Adu-ți aminte cine e”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Stranieri
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția
Campionate
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (27)
1729070603953361
Dan Florescu  •  06 Mai 2022, 19:57

De ce nu ajuta "saracul" Tiriac si pe sportivii din Ucraina ? Cat a donat pentru copii si familiile refugiate din Ucraina ? Sa-i fie rusine !!!

156957794959669
Vili Georgescu  •  06 Mai 2022, 09:01
Postat de dinamo_forever_77 pe 05 Mai 2022, 20:59

Adevarul este ca-ti trebuie 7 facultati ca sa-ti dai seama cine este agresorul si cine este victima!!!!

Încearcă un exercițiu simplu în 3 pași: 1. Ascultă ambele părți; 2. Informează-te din mai multe surse; 3. Gândește cu capul tău. După ce faci asta discutăm, mie îmi plac oamenii deschiși la minte, succes

mircea_cjn
mircea_cjn  •  06 Mai 2022, 07:45

Păi poporul rus (cu tenismeni cu tot) sunt acum ocupați cu denazificarea lumii, treburi importante, nu prosteli din astea gen tenis, inventate de, ați ghicit! *** englezi... Plus că la Wimbledon rușii nu voiau să joace cu rachete Wilson, ci Sarmat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează