Articol de Remus Dinu - Publicat marti, 10 septembrie 2024 21:19 / Actualizat miercuri, 11 septembrie 2024 18:40
Reputatul Darren Cahill explică într-un interviu pentru ESPN reacția emoțională avută după finala de la US Open, când camerele TV l-au surprins în lacrimi, în timp ce-l îmbrățișa pe Jannik Sinner pentru victoria de la US Open. Antrenorul australian a vorbit pe larg despre cum au decurs ultimele luni, înainte și după ce cazul de doping al elevului său a ieșit la iveală.
Vă mai amintiți de îmbrățișarea dintre Darren Cahill și Simona Halep, imediat după ce românca a triumfat în premieră la Roland Garros? Scene similare s-au derulat duminică seara, de data aceasta la Flushing Meadows, după ce liderul mondial din circuitul ATP și-a adjudecat cel de-al doilea titlu major al carierei.
De mai bine de doi ani în boxa italianului - practic un alt produs preluat și perfecționat de marele antrenor de la Antipozi - Darren Cahill a povestit cu lux de amănunte obstacolele pe care el și ceilalalți oameni din echipa lui Sinner le-au experimentat anul acesta, din momentul primului test doping picat și până la „vârtejul” de acuzații care l-a învăluit pe Jannik după ce cazul a devenit public.
Cahill nu e singurul antrenor al campionului din Tirolul de Sud, aceleași atribuții îi revin și lui Simone Vagnozzi, compatriotul liderului mondial.
Dezvăluirile lui Darren Cahill: „I-am repetat lui Jannik că nu a făcut nimic greșit”
„În echipa lui Jannik nu sunt antrenorul cel mai important, acesta fiind Simone Vagnozzi, dar sunt cel care are cea mai multă experiență.
În ultimele patru luni, s-au întâmplat multe lucruri în cadrul grupului (n.r. echipei), multe dintre ele au căzut pe umerii mei, dar am încercat să mențin lucrurile în perspectivă și să păstrez concentrarea lui Jannik asupra obiectivelor noastre, repetându-i în continuare că nu a făcut nimic greșit și că, indiferent de ceea ce s-ar fi întâmplat, ar trebui să rămână cu capul sus.
Modul în care s-a comportat în ultimele două săptămâni a arătat onestitate și reziliență”, a punctat antrenorul de 58 de ani, conform versiunii italiene a site-ului Sky Sports.
„Munca mea era să-l ajut să se maturizeze și să-l ajut să devină o persoană la care toată lumea să privească, o figură de la care copiii să se inspire. Chiar înainte de finală, i-am spus că modul în care s-a comportat în ultimele săptămâni a demonstrat onestitate și reziliență, trebuie să fie foarte mândru de el.
Are o mentalitate de campion. Acum e momentul să se distreze, merită pe deplin acest lucru”, a adăugat Cahill.
„Reacția mea? Cea a unui bărbat în vârstă, foarte obosit”
Cum explică Darren lacrimile care l-au învăluit imediat după ultimul punct al finalei cu Taylor Fritz?
„Reacția mea la victoria lui Sinner este destul de similară cu cea a unui bărbat în vârstă, foarte obosit. Am reușit să trecem prin această perioadă, nu fără stres. Probabil că reacția pe care am avut-o după victorie a fost și din cauza asta”.
„Are această mentalitate de campion pe care mulți nu o au”
Fostul antrenor al Simonei Halep a scos în evidență și diferențele între finala de la Australian Open, câștigată „monstruos” de Sinner, după ce a revenit de la 0-2 la seturi cu Daniil Medvedev, și ultimul act de la US Open, împotriva lui Taylor Fritz, care a curs într-o singură direcție:
„Au existat diferențe. În Australia a fost prima sa finală de Grand Slam și era mai tensionat. Poate că erau și mai multe așteptări, deoarece îl învinsese pe Medvedev de câteva ori înainte.
Înainte de finala de la New York, vorbeam cu Andre Agassi în vestiar. Comentam jocul său, mentalitatea și calmul său, chiar și în momentele importante (n.r. cele afișate de Sinner). Chiar și când a fost pus la încercare în setul al treilea, simțeam la el că e convins că poate reveni în joc, ceea ce a și reușit să facă.
Are această mentalitate de campion pe care mulți jucători nu o au. El s-a născut cu ea și iubește acele situații și acele momente”, a concluzionat Cahill.