Articol de Sergiu Alexandru - Publicat sambata, 20 ianuarie 2018 06:26
Simona Halep, locul 1 WTA, este în optimi de la Australian Open, după ce a trecut de americanca Lauren Davis, 24 de ani, 76 WTA, scor 4-6, 6-4, 15-13. (Detalii aici)
Lăsând emoțiile prin care a trecut, puterea fizică și chinul la care a fost supusă de o Lauren Davis care a atacat și a riscat în permanență, cu ce trebuie să rămână Simona după ce această calificare?
1. "marele zid", acel psIhic incredibil
Pe întreaga durată a meciului, dar mai ales în primul set, Simona a fost dominată copios de Davis. Americanca a avut răspuns la fiecare lovitură venită din partea opusă a fileului, a alergat foarte bine, a fost agresivă și a dominat schimburile.
Dar Halep nu s-a panicat. A ridicat puțin nivelul jocului, a returnat agresivitatea și a greșit tot mai puțin. Jucătoarea noastră a câștigat următoarele două seturi, fără să strălucească și fiind dominată în multe momente. A reușit, totuși, să ridice un "mare zid" în fața atacurilor repetate, expresie cu care a caracterizat contul de twitter al Australian Open evoluția excelentă din defensivă.
Halep servit de trei ori pentru a câștiga meciul și a salvat trei mingi de meci, întorcând soarta calificării. Nu e ușor și nu oricine poate face asta. Doar o jucătoare cu un pshic incredibil și cu o putere aproape inumană de a uita și de a trece peste secundele în care aproape a câștigat sau a fost eliminată din turneu. Doar un lider poate face asta. Și Simona Halep a arătat încă o dată că merită să fie numărul 1.
2. Glezna e refăcută, deplasare excelentă
Simona pare că a depășit momentul teribil din setul secund al meciului cu Destanee Aiava. Halep a alergat mult și a schimbat de multe ori direcția de multe ori.S-a mișcat excelent astăzi, nu a acuzat probleme și pare că s-a vindecat.
”Nu știu cum e glezna pentru că nu mai simt nimic”Simona Halep, la finalul meciului
Halep, care a alergat peste 4,5 kilometri, a arătat că este într-o formă fizică foarte bună, chiar dacă spre finalul meciului a acuzat crampe. Dar cine n-ar face-o după 3 ore și 45 de minute de sprintat? Dacă se va recupera bine, Halep va fi o adversară greu de doborât de restul jucătoarelor la capitolul anduranță.
3. serviciul e tot mai sigur
Din cea mai slabă lovitură a Simonei, serviciul s-a transformat într-un refugiu în momentele de criză. Fară să fie la fel puternic precum cel al Serenei sau al Pliskovei, avantajate de înălțime, serviciul Simonei a devenit unul sigur în ultimele luni.
Chiar dacă Davis a făcut 6 break-uri, Halep s-a putut baza pe serviciul ei, mai ales în setul decisiv. Bine plasat, cu mult efect, serviciul a ajutat-o pe Simona să câștige lejer câteva puncte, în momentele cruciale, în care Davis era aproape să triumfe sau să facă alt break. Degeaba ai psihic puternic, dacă serviciul nu te ajută, nu poți salva trei mingi de meci pe propriul serviciu.
4
ași a reușit Halep contra lui Davis
73%
a fost procentajul primului serviciu al Simonei Halep
Turul 1: 7-6, 6-1 cu Destanee Aiava
Turul 2: 6-2, 6-2 cu Eugenie Bouchard
Turul 3: 4-6, 6-4, 15-13 cu Lauren Davis
Optimi: luni dimineață cu Barty sau Osaka