SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA WTA MONTREAL/ SIMONA HALEP - SLOANE STEPHENS

SIMONA HALEP - SLOANE STEPHENS. VIDEO O nouă zeiță la Montreal! Liderul WTA câștigă EROIC cea mai frumoasă finală a anului: peste două ore și jumătate de luptă!

FOTO: Reuters +7   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 12 august 2018 23:32

Simona Halep (26 ani, 1 WTA) s-a impus dramatic la Montreal și i-a luat al doilea trofeu în acest an lui Sloane Stephens (25 ani, 3 WTA), după 7-6(6), 3-6, 6-4 în finala Rogers Cup. 

Două luni trecuseră de când Simona Halep și Sloane Stephens se întâlneau în finala de la Roland Garros. Un duel care s-a repetat la Montreal și care a avut aceeași câștigătoare, tot după trei seturi. Trofeul de data aceasta a venit într-un oraș în care Nadia a făcut istorie, iar Simona o continuă.

Primul set a fost mai întâi un sprint al Simonei Halep, care a dominat primele cinci game-uri cu loviturile sale lungi, cu unghiurile găsite și cu viziunea perfectă asupra jocului. A venit apoi cursa de recuperare a lui Sloane Stephens, care a pus presiune pe liderul mondial și a împins-o cât mai departe de linia de fund a terenului. Au fost schimburi lungi, soluții magice și tenis de calitate.

Românca a simțit pericolul, s-a frustrat la unele nereușite și așa a ajuns să coboare în teren Darren Cahil, când scorul era 4-3. "Arăți grozav! Nu te învinovăți la fiecare greșeală. Ai avantaj. Lasă, negativismul", i-a transmis printre altele australianul. Lupta pe contre a continuat și în următoarele secvențe ale partidei, iar primul prag al dramatismului a fost atins atunci când liderul mondial a servit pentru închiderea setului, la 5-4, dar și-a cedat serviciul rapid și furios cu 15-40. Pe măsură ce deznodâmântul își anunța apropierea, intensitatea jocului urca din ce în ce mai mult, ajungând la un nivel care împiedica o respirație normală.

A revenit de la 1-5 în tie-break

Simona a fost cu vârful pe marginea prăpastiei, atunci când Sloane Stephens a făcut rost de două mingi de set. Strângând din dinți și lăsând brațul liber, Simona le-a salvat și a împins decizia spre tie-break. Unul care trebuia să conțină avertismentul: "Atenție! Urmează imagini cu un puternic impact emoțional!".

Totul a început cu un mic dezastru pentru româncă. Mingi în fileu, duble greșeli, aruncat de rachetă și scorul s-a făcut repede 5-1. Însă spiritul era acolo. Cel de luptătoare. S-a apropiat la 5-4, imediat însă au venit alte două mingi de set pe care românca le-a salvat din nou exemplar. S-a ajuns la 6-6, Simona respira adânc pentru a mai găsi un strop de inspirație. Două puncte la rând, ultimul fiind un serviciu în corp magistral și, după o oră și 12 minute de joc, Simona punea în dreptul său primul set.

Cum s-a echilibrat meciul

Era normal ca setul al doilea să nu se joace la aceeași intensitate, ca lucrurile să mai scârțâie, ca loviturile să nu mai fie atât de precise. La începutul lui au fost trei break-uri unul după altul, cu avantaj însă pentru câștigătoarea de la US Open 2017, cea care avea nevoie disperată de de un set pentru a mai putea spera la o victorie. Fapt care s-a și petrecut, americanca impunându-se cu 6-3.

Întrebarea de pe Twitter

După o oră și 49 de minute, Simona și Sloane o luau de la capăt. Un singur set de câștigat pentru un trofeu prețios. Românca a avut din nou un start mai bun, s-a distanțat la 2-0. Stephens a revenit și a egalat. Patru game-uri în care au fost din nou schimburi lungi, dar și monologuri de ambele părți. "Cea mai bună finală din 2018??? Nivel nebun! #SimoSloane", scria pe Twitter franțuzoaica Alize Cornet. Timp în care Simona reușea să facă din nou break și să se ducă la 4-2. Americanca s-a afundat și mai mult în mlaștina greșelilor, forțată de adversara sa. S-a făcut 5-2, iar românii din tribune strângeau pumnii. Dorințele lor nu au fost ascultate și liderul mondial nu a reușit să închidă meciul.

Avea să o facă două game-uri mai târziu cu 7-6 (6), 3-6, 6-4, după un maraton de 2 ore și 42 de minute. Totul s-a încheiat cu liderul mondial în genunchi, dar cu zâmbetul pe buze. E din nou regină la Montreal.

Simona Halep ajunge la 3 titluri câștigate în 2018: 

Finale Halep în acest an
Shenzhen, câștigată
Australian Open, pierdută
Roma, pierdută
Roland Garros, câștigată
Montreal, câștigată

 Simona Halep - Sloane Stephens 7-6 (6), 3-6, 6-4

6-4, Game, set, meci și TURNEU pentru Simona Halep!
5-3, Break Stephens:
Sloane salvează o șansă de meci, și implicit trofeu pentru Halep! O lovitură la limită, decisă de hawk-eye, o păstrează în continuare în meci. 
5-2, Break Halep:
Simo e la un singur game de trofeul de la Montreal! Sloane încearcă o soluție disperată și cere intervenția antrenorului. 
4-2, Game Halep:
Simona își consolidează avantajul creat anterior. Serviciul contribuie decisiv cu două puncte ușoare.
3-2, Break Halep:
Luptă incredibilă la Montreal! Simona găsește resurse nebănuite și trece din nou în avantaj.
2-2, Break Stephens:
Jucătoarea de pe locul 3 WTA pare mai proaspătă. Își construiește mult mai elaborat punctele, intră mult în teren și profită de apatie de moment din jocului Simonei. 
2-1, Game Stephens:
Game la 0 adjudecat de americancă. 
2-0, Game Halep:
Simona și Sloane sunt epuizate! Au nevoie de clipe bune de răgaz după fiecare schimb. Liderul mondial face 2-0 cu multă șansă. Scurta cade pe banda fileului și se oprește la câțiva centimetri în terenul advers. 
1-0, Break Halep:
Simona începe perfect decisivul! Pare să-și fi recăpătat ușurința în deplasare odată cu intervenția medicului. Câștigă game-ul cu un lob defensiv ce părea că nu va mai ateriza vreodată. Sloane e surprinsă și greșește. 

Simona a cerut time-out medical! 

3-6, Break și set Stephens: Simona e descurajată de momentele fantastice ale americancei. Sloane ajunge la o scurtă ce părea perfectă și răspunde cu o execuție similară, de efect. Ambele jucătoare par la limita rezervelor de energie. Românca pare a acuza probleme medicale la glezna piciorului stâng. 
3-5, Game Stephens:
Americanca ține cu dinții de break-ul avans. 
3-4, Game Halep:
Joc blitz al Simonei. Serviciul kick, foarte înalt, o incomodează vădit pe Sloane. Americanca returnează greșit în două situații.
2-4, Game Stephens:
Ce intensitate! Jocul se ridică la nivelul unui astfel de eveniment. Simona are două șanse de break, ambele ratate. Cea din urmă după o lovitură la limită, care prinde linia din spatele terenului. 
2-3, Game Halep:
Încă un joc disputat. Sloane se agață de orice lovitură, etalând o defensivă arțăgoasă. Simona are un singur break de recuperat. 

1-3, Game Stephens: Sloane profită de nervozitatea Simonei și ia primul game la 0 din înfruntare.
1-2, Break Stephens:
Start caracteristic circuitului feminin. Simona nu pune primul serviciu în teren și mai trece o unitate la capitolul dublelor greșeli, 5 până în acest moment. Are o nouă ieșire nervoasă. 
1-1, Break Halep:
Românca izbutește primul break alb pe serviciul lui Sloane. Americanca vrea să preia controlul ostilităților, dar împrăștie loviturile în afara terenului.
0-1, Break Stephens:
Simona greșește mult după tenisunea finalului de set.

7-6, Set Halep: Simona începe dezastruos, pierzând primele 4 puncte. Are o criză de nervi, aruncă racheta, iar după descătușare izbutește o revenire fantastică. Salvează două mingi de set, ultima cu un forehand în cross care a prins doar câțiva milimetri din linie. Punctul care îi oferă șansa de a închide actul este genial: 3 lovituri în lung de linie, ultima exact în colțul drept al terenului lui Sloane. 

39059825 712681079068386 3151179743722733568 n
6-6, Game Halep:
Liderul WTA câștigă pe serviciul 2 atunci când contează, la minge de set pe adversară. Până în acel moment, Simona câștigase un singur punct din cele 9 jucate cu a 2-a servă. Câștigă și cel mai frumos schimb al finalei. Stephens scoate tot, ajunge in-extremis la scurta Simonei, și rămâne fără replică în final.

5-6, Game Stephens: Jocul capătă valențe tehnico-tactice interesante. Stephens utilizează din ce în ce mai des loviturile lungi, înalte, pe Simona e imposibil să atace. Dreapta în cross a americancei face ravagii.
5-5, Break Stephens:
Încă o dublă greșeală o pune pe Stephens în avantaj pe tabelă. Americanca lovește din ce în ce mai puternic cu forehand-ul.
5-4, Break Halep:
Game-ul cu numărul 9, cel mai palpitant de până acum! Simona fructifică a 3-a minge de break, după un schimb care îți taie răsuflarea. Sloane lovește în final banda fileului, iar românca închide cu un forehand în cross. 

4-4, Break Stephens: Sfaturile australianului nu o ajută pe Halep. Face prima dublă greșeală, iar defensiva impenetrabilă a lui Sloane o împinge la o mulțime de erori. 
4-3, Game Halep:
Simona pierde al 2-lea game consecutiv și cere intervenția lui Darren Cahill. Australianul a sfătuit-o să prelungească schimburile. Vezi întregul dialog AICI!
4-2, Break Stephens:
Simona salveză 3 șanse de break, dar ezită la închiderea game-ului. Ratează un voleu din imediata apropiere a fileului și îi permite americancei să se apropie. 
4-1, Break Halep:
Stephens nu are răspuns! Forehand-ul Simonei este la parametri maximi încă din debut. Americanca începe să forțeze, dar punctează doar la capitolul erori neforțate. Cere intervenția antrenorului!
3-1, Game Halep:
Simona salvează o minge de break, în special datorită serviciului. Trimite două lovituri la teu și își consolidează break-ul.
2-1, Break Halep:
Simona returnează excelent și obține 3 șanse de break. O ratează pe prima pe fondul unei greșeli neforțate, un forehand prea lung, apoi o forțează pe Sloane să trimită în fileu. 

1-1, Game Halep: Simona a semnat un pact cu liniile terenului în acest joc! Un forehand din retragere în lung de linie e urmat de o altă lovitură de dreapta, în cealaltă extremă a terenului, care intră la limită.
0-1, Game Stephens:
Americanca lovește puternic din spatele terenului. Simona e împinsă în defensivă, de unde reușește două lovituri spectaculoase de backhand, insuficiente pentru break.

Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. 

Arena Centrală de la Melbourne e plină și așteaptă ca jucătoarele să iasă la încălzire!

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Superliga
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Campionate
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (126)
mosvasile
mosvasile  •  13 August 2018, 09:44

@matheus 9999 Care partid?Eu care nu mai votez de nu mai stiu cand?Pentru ca m-am lamurit!Nu ai inteles nimic din ce am comentat!Acea "revolutie" nu putea fi evitata,chiar si Ceausescu stia ca soarta tarii este pecetluita si ca "revolutia"-pusa la cale in exterior-nu putea fi evitata!Eu am comentat doar ca "ceeace ni se intampla-pentru unii de bine,pentru cei mai multi de rau"- ni se trage de la autorii acelei "revolutii'!Ce pretentie de bine sa ai, daca "revolutia" ti-o face Laszlo Tokes-cu sprijin din exterior-si *** societatii de la noi,care au iesit si ei la furat?!La ce bine sa te astepti de la aia?Iar astia de acum-"penalii"-au ajuns la putere pentru ca sunt "agreati"in exterior!Eu nu am auzit pana acum ca marile puteri sunt cumva societati filantropice!Iata,zilele astea s-au scumpit din nou gazele- de la 1 aprilie s-au scumpit cu 75%!In conditiile in care pretul petrolului scade pe piata internationala!A protestat cineva?De ce nu a protestat?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cluj_cluj
cluj_cluj  •  13 August 2018, 09:25
Postat de Ion Popescu pe 13 August 2018, 08:29

GSP nu este o revista profesionista de sport ! Plina de stiri de can-can, de erori. Cine doreste sa se documenteze in sport poate citi alte ziare din RO si din strainatate.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

347655969058390
Ion Popescu  •  13 August 2018, 08:29
Postat de brifcor pe 12 August 2018, 09:51

"Câștigătoarea meciului va primi 1000 de puncte WTA și un cec de 520.000 de dolari. Finalista va lua 600 de puncte WTA și 250.000 de dolari." Mai studiati. În turneele Premier 5 câstigatoarea ia 900 p, iar finalista 685.

GSP nu este o revista profesionista de sport ! Plina de stiri de can-can, de erori. Cine doreste sa se documenteze in sport poate citi alte ziare din RO si din strainatate.

Vezi toate comentariile (126)
Comentează