SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

SIMONA HALEP // Trei întrebări și trei răspunsuri după un turneu crucial la Indian Wells + apariție nouă în lojă la Miami

Simona Halep
(foto: Guliver/Getty Images)
Simona Halep (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2019 13:23

Simona Halep s-a oprit marți noapte în optimi de finală, fiind învinsă de Marketa Vondrousova cu 6-2, 3-6, 6-2.

Fostul lider mondial a suferit o înfrângere dureroasă, însă mai mult decât eliminarea de la Indian Wells arde faptul că Simona Halep a fost dominată de puștoaica în vârstă de 19 ani.

E adevărat că stilul ei de joc este unul care-i dă mereu dureri de cap româncei, evoluția din ultimul set ridicând multe semne de întrebare.

„Înfrângerile sunt mai uşor de digerat acum. Trec mai repede peste ele, dar sunt dezamăgită şi supărată. De fapt, am plâns, după mult timp. Este normal. Dau sută la sută în fiecare meci, de aceea sufăr când pierd. Abia astept săptămâna viitoare, turneul viitor şi nu voi renunța” Simona Halep la conferința de presă

1. Ce s-a întâmplat în meciul cu Vondrousova?

„Mi-am găsit ritmul abia în al doilea set și am simțit că pot să câștig meciul. Însă după primul game am simțit că nu prea mai am energie și că mă împinge să mă grăbesc și să greșesc. Ea a dominat și cred că am jucat puțin greșit, am alergat prea mult și am fost prea defensivă”, a explicat Simona.

Ca de fiecare dată, Halep este extrem de lucidă atunci când trebuie să-și analizeze tenisul.

Cuvintele sale sunt reflectate și în cifrele meciului, doar 6 lovituri direct câștigătoare și 36 de greșeli neforțate, cele mai multe venind de pe backhand.

Nici statistica de la serviciu nu a fost una de zile bune. E o înfrângere care probabil va schimba niște lucruri în tabăra Simonei. Iar de aici vine următoarea întrebare.

2. Are Simona Halep nevoie de un antrenor?

Răspunsul e clar da. Viața unui jucător de tenis ridică multe provocări, pe lângă antrenamente și evoluția de la fiecare meci sunt multe detalii care trebuie să funcționeze în acest angrenaj.

Exemplul cel mai elocvent a fost meciul cu cehoaica Vondrousova. Simona nu mai jucase cu ea. Oricât s-ar fi uitat la filmulețe pe YouTube, perspectiva unui antrenor probabil ar fi ajutat-o mai mult să-și dea seama care este tactica pe care trebuie să o abordeze.

A înțeles acest lucru după primul set, însă în al doilea a cheltuit prea multă energie pentru a putea ține pasul cu cehoaica.

Aceasta este una dintre tinerele despre care se vorbește mult de doi ani încoace, de când a cucerit primul ei titlu la 17 ani și abia la a doua prezență pe un tablou WTA.

Simona a recunoscut singură că are nevoie de un antrenor, însă e greu de găsit un înlocuitor pentru Darren Cahill.

Conform spuselor lui Florin Segărceanu, la TV Telekom Sport, la Miami românca îl va avea alături pe Daniel Dobre, cel cu care a mai colaborat pe termen scurt în 2014, 2015 și 2016. 

3. Ce spune parcursul de la Indian Wells despre restul anului? 

Nu foarte multe, însă de când este în Top 10, românca a reușit aici parcursuri lungi. În 2015 a câștigat turneul, în 2014 și 2018 a ajuns până în semifinale, în 2016 până în sferturile de finală. Cel mai de jos rezultat s-a petrecut în 2017, când Halep a fost învinsă de Kristina Mladenovic.

În acel an a reușit apoi unul dintre cele mai bune sezoane ale carierei pe zgură cu semifinale la Stuttgart, trofeu la Madrid, finale la Roma și Roland Garros.

În 2018, când a pierdut clar în semifinale în fața lui Naomi Osaka, a reușit apoi să pună mâna pe primul trofeu de Mare Șlem al anului. 

Următoarea oprire în circuit pentru Simona va fi turneul de la Miami, care debutează pe 19 martie, apoi ea va reveni în România pentru o pauză și pentru antrenamentele pe zgură, prima competiție pe care o va disputa pe aceasta suprafață fiind întâlnirea de Fed Cup cu Franța de la Rouen, 20-21 aprilie.

Primul turneu pe zgură pentru Halep va fi cel de al Stuttgart, care începe pe 22 aprilie. 

12 înfrângeriîn fața jucătoarelor de mâna stângă a suferit Simona în toată cariera, ea reușind 33 de succese

4-4 este raportul dintre meciurile de trei seturi pierdute și câștigate de Simona Halep în 2019, la total raportul este de 53-99

100 de înfrângeri pe hard,pe tablourile principale, a strâns Simona Halep în toată carieră, victoriile fiind la borna 203

61este locul pe care-l ocupă Marketa Vondrousova în clasamentul WTA. Este jucătoarea cel mai slab clasată care o învinge pe Simona Halep în acest sezon

Evoluția Simonei Halep în acest sezon

  • Sydney turul 2
  • Australian Open optimi de finală
  • Doha finală
  • Dubai sferturi de finală
  • Indian Wells optimi de finală

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cine este Călin Georgescu, candidatul-surpriză care speră la accederea în turul 2 al alegerilor prezidențiale » Ce sport extrem practică
Stiri extrasport
Cine este Călin Georgescu, candidatul-surpriză care speră la accederea în turul 2 al alegerilor prezidențiale » Ce sport extrem practică
Momente ca în peluză, imediat după apariția exit poll-ului pentru prezidențiale: „Demisia, demisia!” » Stupoare la sediul partidului
Stiri extrasport
Momente ca în peluză, imediat după apariția exit poll-ului pentru prezidențiale: „Demisia, demisia!” » Stupoare la sediul partidului
Numărătoarea parțială a voturilor de la alegerile prezidențiale: lupta dintre Georgescu, Ciolacu și Lasconi! Unde se poate face diferența
Stiri extrasport
Numărătoarea parțială a voturilor de la alegerile prezidențiale: lupta dintre Georgescu, Ciolacu și Lasconi! Unde se poate face diferența

Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”

Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?


Comentarii (24)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  14 Martie 2019, 10:09

Dar chiar ii trebuie antrenor?Poate ca isi doreste doar un barbat!Iata,Sevastova anul trecut a avut un sezon remarcabil!Pentru ca s-a casatorit cu...antrenorul sau!Nu e bine nici cu casatoria pentru ca iata, sezonul asta l-a inceput catastrofal!Svitolina?De cand e cuplata cu Monfils,e mult mai calma si mai stabila emotional,iar pe teren...se vede!

mosvasile
mosvasile  •  14 Martie 2019, 09:59

Simona zice ca "am alergat prea mult si am fost prea defensiva"!Asa este!Asta am vazut si noi!Dar de ce a alergat prea mult si a fost prea defensiva?Raspuns:pentru ca a obligat-o jocul!Adica jocul adversarei!Dar de ce a putut adversara sa practice un joc, care sa o tina pe Simona pe fundul terenului si sa o faca sa alerge in toate colturile?E,aici,e aici!De la serviciu!Cu un prim serviciu bun,adversara de abia reuseste sa puna mingea in teren-daca reuseste-iar castigarea punctului...e floare la ureche!Iar Simona nu are deloc,dar deloc,un prim serviciu bun!

1581870215401957
Andronic Popovici  •  14 Martie 2019, 08:54

era de asteptat ,management slab ,cand sa te documentezi cum va juca adversara ta viitoare ,cand tu trebuie sa te odihnesti ,dupa care sa ti se spuna amanuntele despre adversar de catre anrenor sau coah cum ii mai zice ,nu stiu un jucator sau jucatoare de top sa se fi descurcat ca persoana fizica autorizata .

Vezi toate comentariile (24)
Comentează