SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Tecău şi Lindstedt au pierdut finala de dublu la Wimbledon!

Horia Tecău şi Robert Lindstedt +2   FOTO
Horia Tecău şi Robert Lindstedt

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 02 iulie 2011 20:19

UPDATE 19:56 / Horia Tecău şi Robert Lindstedt au pierdut finala de dublu de la Wimbledon în trei seturi, 6-3, 6-4, 7-6 (7/2)! Cei doi au primit cîte 70.000 de euro pentru performanţa de a ajunge în finală.

Tecău şi Lindstedt au jucat şi finala de anul trecut de la Wimbledon, cînd au fost învinşi de Jurgen Melzer şi Philipp Petzschner, eliminaţi anul acesta chiar de de Bob şi Mike Bryan.

UPDATE 16:15 /
A început finala de dublu de la Wimbledon!
Bob Bryan/Mike Bryan - Horia Tecău/Robert Lindstedt 6-3, 6-4, 7-6 (7/2)

Gemenii Bob şi Mike Bryan, liderii ATP la dublu, i-au învins, vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, 6-7 (8), 6-7 (4), 9-7, pe Michel Llodra (Franţa) şi Nenad Zimonjici (Serbia), calificându-se în finala turneului de la Wimbledon, în care vor întâlni perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia).

Principalii favoriţi au eliminat perechea cotată cu a şasea şansă la câştigarea turneului după un meci care a durat mai mult de trei ore şi jumătate, informează Mediafax.

Fraţii Bryan, 33 de ani, domină proba de dublu de mai bine de cinci ani. Ei s-au situat pe prima poziţie a clasamentului ATP peste 240 de săptămâni şi în palmaresul lor figurează zece titluri de Grand Slam: cinci la Australian Open, ultimul în acest an, câte unul la Roland Garros şi Wimbledon, trei la US Open. De asemenea, ei au triumfat în 72 de turnee, au obţinut aproape 700 de victorii, ambele performanţe reprezentând recorduri în ATP, şi au câştigat împreună aproximativ 16 milioane de dolari premii, cea mai mare parte a acestei sume numai din proba dublu.

Tecău i-a întâlnit pe Bob şi Mike de trei ori în carieră şi a pierdut de fiecare dată. În 2006, Tecău şi Victor Hănescu nu au dus la capăt meciul cu fraţii Bryan din cauza accidentării lui Hănescu, românii fiind nevoiţi astfel să abandoneze după primul set, pierdut cu 2-6, în întâlnirea SUA - România, din turul întâi al Cupei Davis, Grupa Mondială .

În 2009, Tecău şi Andrei Pavel au fost învinşi de două ori, de fiecare dată în turul secund, la Roland Garros, scor 1-4, 4-6, şi la US Open, scor 6-7 (2), 3-6.

Horia Tecău şi Robert Lindstedt, cap de serie numărul 8, vor disputa, sâmbătă, a doua finală consecutivă la Wimbledon, după ce anul trecut au fost învinşi de Jurgen Melzer şi Philipp Petzschner (Austria/Germania), care la ediţia din acest an au fost eliminaţi, în sferturi, de Bob şi Mike Bryan.

Finaliştii vor primi un cec în valoare totală de 125.000 de lire sterline, iar perechea învingătoare va încasa o sumă dublă.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Superliga
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Superliga
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului
Superliga
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (42)
claudiuhrituleac
claudiuhrituleac  •  02 Iulie 2011, 22:18

sunt mandru de voi!!!!!

yo_manu93
yo_manu93  •  02 Iulie 2011, 22:05

felicitari baieti, suntem mandri de voi!!!

nter
nter  •  02 Iulie 2011, 22:04
Postat de tenko pe 02 Iulie 2011, 20:02

robotzi sau nu, au castigat, e adevarat ca numai spectaculos nu e tenisul lor, dar uite ca e productiv. pacat, horia a jucat binisor, a gresit lindsted pe final cam mult dar asta e, eu as vrea sa il vad si la simplu pe tecau, are joc chiar bun!

Tecau e inexistent in top 1000+ de la simplu, si nu cred ca merita sa-si piarda timpul acolo de moment ce la dublu e in top 10 si acolo lupta mereu pentru performanta.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează