SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

VIDEO Un nou episod din documentarul despre Simona Halep: „Am suferit înainte să mă bucur” + „Mereu mă plâng când trebuie să fac ceva! E din frustrare”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 16:21

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) vorbește într-un video pentru unul dintre partenerii comerciali ai româncei, Banca Transilvania, despre munca pe care a depus-o pentru a ajunge la cel mai înalt nivel în tenis. 

  • Simona Halep va juca în semifinalele Australian Open 2020 cu spanioloaica Garbine Muguruza (32 WTA, 26 de ani). Meciul are loc joi dimineață, de la 06:30, și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.

„De când am pornit în tenis, lucrurile au venit mai greu. Am suferit înainte să mă bucur. Din punctul meu de vedere a fost un avantaj. M-a ajutat să stau ancorată foarte bine cu picioarele pe pământ. Faptul că am gâștigat Grand Slam-uri și am bătut jucătoare mari nu a fost o întâmplare!  

Când mă pregătesc pentru turnee dau 100%. Așa am fost toată viața. Vreau să iasă cât mai bine, perfecțiunea nu există. Trebuie să te implici total. Până acum, tenisul înseamnă viața mea. Tot ce fac, o fac pentru tenis. Nu mă culc târziu pentru că următoarea zi am antrenament, nu ies în oraș pentru că obosesc și următoarea zi nu dau randament. Tot ce se mișcă în jurul meu e pentru tenis. 

Oamenii nu înțeleg că nu simți mingea la fel în fiecare zi, la cel mai înalt nivel. Am făcut pauză 2-3 săptămâni, iar în prima zi nu am nimerit niciun con.

Ce faci la antrenament trebuie să faci și la meciuri. Nu trebuie să le tratez altfel. Ador să dau câte 100-200 de lovituri până când simt că am mingea în mână, că mingea face parte din mine. Ajungi să-ți golești mintea prin exercițiu. D-asta fac repeteții multe la antrenamente. Vreau să spun «Închid ochii și dau mingea acolo»”, a spus Simona Halep. 

Simona Halep: „Mereu mă plâng când trebuie să fac ceva” 

„Când îmi pun ceva în minte, pot să fac. Dar trebuie să am pe cineva lângă mine. Când aveam o colegă de cameră nu făceam niciun exercițiu singură. Nu știu de ce. Mereu am făcut tot ce mi s-a zis, dar mereu mă plâng și comentez.  Când zice antrenorul să facem ceva, eu spun «Iar trebuie să fac? De ce trebuie să fac ceva?». Cred că e din frustrare, nu-mi place să lucrez la sală.  Dar mereu am făcut ce mi s-a spus. Nu am tras niciodată chiulul. 

Nu mi-a plăcut să alerg mult, să alerg 10 kilometri. Mă plictisesc, mă dor gleznele și genunchii.  Dar noua echipa a zis că trebuie să fac antrenamentele scurte și intense. Darren a venit cu asta. A spus că la tenis nu trebuie să alergi foarte mult. Mi-a plăcut foarte mult! Exercițiile din sală te uzează foarte mult. De aceea am evitat partea asta, de forță brută. Dar am început din nou pentru că trebuie să-mi măresc masa musculară 

Tatăl meu spune mereu că «Dacă nu ai plăcere pe teren nu poți face nimic!». Dar când ești acolo, zi de zi, și ai minge de set și ratezi sau minge de meci și ratezi, nu mai e plăcere. E o meserie! Mi-am asumat-o și o tratez ca atare. Nu e nimic magic. Trebuie să muncești și atât!”, a adăugat dubla câștigătoare de Grand Slam.

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Andrei Pavel despre cheia meciului Halep - Muguruza: „Garbine doar așa-i pune probleme! Cine face asta, câștigă”

Cristian Tudor Popescu, despre noua Simona Halep: „E așa cum n-am văzut-o niciodată!” » Care a fost cheia meciului contra lui Kontaveit și de ce Muguruza e periculoasă

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează