SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT MONDIAL / ROMÂNIA-CHILE 51-17 (20-7)

Record de goluri

Articol de - Publicat duminica, 06 decembrie 2009 00:00

"Naţionala" României a zdrobit ieri, în debutul la CM 2009, un adversar modest

Partida cu Chile a fost desemnată drept cea mai facilă a României la ediţia actuală a Mondialelor şi chiar aşa a fost. Sud-americancele nu au suficiente arme pentru a pune probleme unei selecţionate care se respectă şi care are visuri de podium.

În consecinţă, handbalistele lui Radu Voina şi Vlad Caba au făcut aproape tot ce au vrut pe teren, reuşind, în final, să înscrie 51 de goluri, cu unul mai mult decît precedentul record al lor de la CM, stabilit contra celor din Congo, în 2005. Aeriene, contraatacuri-fulger, combinaţii cu pivotul şi cu extremele, o poartă ca o cetate, păzită bine atît de Ungureanu, cît şi de Stanciu, un rulaj eficient al tuturor jucătoarelor de pe foaie, acestea sînt reperele unui meci-antrenament cu public.

Acesta e doar începutul. Luni şi joi sînt programate meciurile care contează cu adevărat, cele cu Ungaria, respectiv Norvegia.

Pariu Voina-Vărzaru
Pentru că meciul le-a permis, pe banca noastră s-au făcut glume şi atmosfera a fost una destinsă. În repriza a doua, antrenorul Radu Voina a făcut un pariu inedit cu Cristina Vărzaru. Pe atacul sud-americancelor, cînd acestea erau în inferioritate, Vărzaru ieşea pe banca de rezerve şi ţîşnea apoi încercînd să recupereze balonul. "Nu mi-a ieşit niciodată că m-a ţinut domnul Voina de mînă", a spus supărată Cristina. "Are să-mi dea patru sucuri. Nu le-a furat balonul niciodată", i-a replicat rîzînd tehnicianul.

"Am avut emoţii!"
Melinda Geiger, interul dreapta al echipei României, a debutat ieri la Mondiale în meciul cu Chile. A marcat de patru ori, dar a spus că a avut emoţii mari de tot. "S-a văzut? Îmi tremurau picioarele. Asta e, sînt şi eu mică. Gata acum, a fost debutul, nu îmi mai e frică", a spus Melinda. "A fost un meci bun, de încălzire. Chile nu ne-a pus probleme, dar greu o să vină de acum încolo. Sper să nu ne împiedicăm de nimeni", a adăugat ea.

Galerie de 25 de români
La mii de kilometri depărtare, "naţionala" României a avut ieri galerie la Suzhou. 25 de români care lucrează în China au venit ieri să le susţină pe fete. Într-o sală goală, românii s-au făcut auziţi pe tot parcursul partidei. "Venim la toate meciurile. Avem cea mai frumoasă echipă din lume. Fetele trebuie să cîştige aurul", au spus optimişti suporterii. "Sîntem de la Brăila, Constanţa şi Galaţi. Muncim în China la construcţia de nave, într-un port", a dezvăluit unul dintre ei.

"O victorie şi atît!"
Selecţionerul Radu Voina e mulţumit după sucesul cu Chile, dar nu se entuziasmează. "În ciuda faptului că am întîlnit o echipă modestă, fetele au avut trac. E normal poate pentru că era debutul Mondialului", a spus Voina. "Din acest meci nu trebuie să luăm decît cele două puncte şi atît. E bine că am jucat dezinvolt, că avem moralul sus, dar trebuie să ne gîndim la meciurile următoare. Să o luăm progresiv şi să facem cît mai puţine greşeli", a adăugat tehnicianul român.

Au sărbătorit-o pe Varzi
Seara, după meciul cu Chile, fetele i-au dat cadourile Cristinei Vărzaru, care a împlinit ieri 30 de ani. "Fetelor, vă mulţumesc mult! Voi ştiţi că alături de voi mă simt cel mai bine. Ştim toate că am venit aici cu un singur scop, să luptăm pentru o medalie", le-a spus Cristina coechipierelor. Apoi a suflat în lumînări, la tortul făcut cadou de antrenori şi de stafful federaţiei (foto). "Cel mai frumos cadou azi a fost victoria cu Chile. Nu am avut cu cine ne bate, dar sud-americancele au jucat şi ele cît au putut de bine, după posibilităţile lor. Acum va veni Japonia, va fi un meci un pic mai greu, dar sper să nu fie probleme. De luni însă începe greul, că Ungaria nu se compară cu Chile şi Japonia", a spus Vărzaru.

Extrema dreapta a făcut spectacol în partida de ieri. A marcat cu spatele, din întoarcere, a dat pasa decisivă la o "aeriană" reuşită de Gîlcă, trecîndu-şi în cont şase goluri. "A fost o zi fericită. Sper să o ţinem la fel pînă la final", a încheiat Cristina.

Azi cu Japonia
România va disputa azi, de la ora 15:15, al doilea meci din grupa C, la Suzhou, contra Japoniei. "Sînt un pic mai bune decît Chile, dar nu de speriat. Vom continua să ne facem jocul nostru de pregătire pentru meciurile cu Ungaria şi Norvegia", a declarat Ionela Stanca. Japonia a pierdut ieri primul meci la Mondiale, 19-34 cu Norvegia. Niponele au rezistat cît de cît în prima repriză, dar în partea a doua nu au mai ţinut pasul cu campioana olimpică. România a întîlnit ultima dată Japonia anul trecut, în martie, la Bucureşti, în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. "Tricolorele" au învins atunci cu 44-21.

REZULTATE
Grupa A: Franţa-Brazilia 20-22; Suedia-Congo 28-19, Germania-Danemarca 26-27
Grupa B: Angola-Australia 39-9; Austria-Thailanda 52-11; Rusia-Ucraina 27-18
Grupa C: România-Chile 51-17; Norvegia-Japonia 34-19; Ungaria-Tunisia 33-25
Grupa D: Coreea de Sud-Kazahstan 39-21; Spania-Coasta de Fildeş 29-18; China-Argentina 26-15.

PROGRAMUL DE AZI
Grupa A: Congo-Germania (ora 11:00); Brazilia-Suedia (ora 13:00); Danemarca-Suedia (ora 15:00);
Grupa B: Australia-Austria (ora 11:00); Ucraina-Angola (ora 13:00); Thailanda-Rusia (ora 15:00);
Grupa C: Chile-Ungaria (ora 11:15); Tunisia-Norvegia (ora 13:15); ROMÂNIA-Japonia (ora 15:15);
Grupa D: Cote d'Ivoire-Coreea de Sud (ora 11:30); Argentina-Spania (ora 13:30); Kazahstan-China (ora 15:30).

"Am dat 51 de goluri, dar a fost doar încălzirea!"
Ionela Stanca a marcat ieri de 10 ori. Pivotul "naţionalei" spune însă că schemele adevărate nu le-au arătat în meciul cu Chile

- Ionela, nici nu aţi transpirat în meciul de azi?
- Eee, ba da. Nu a fost un meci greu, dar chiliencele s-au zbătut. Cît au putut şi ele. Noi ne-am văzut însă de treabă.

- Ai avut emoţii? Aşa a părut.

- Da, era începutul şi am vrut să jucăm bine. Pentru cei de acasă, pentru toţi cei care ne susţin şi au încredere în noi.

- Suprafaţa a fost foarte alunecoasă, v-a deranjat?

- Da, organizatorii au spălat-o cu şampon înainte şi suprafaţa asta trebuie ştearsă doar cu o substanţă specială. Au încercat ei să remedieze, au frecat cu cîrpele, dar tot aluneca. Ne-a fost frică de accidentări, dar, mulţumim lui Dumnezeu, am scăpat.

- Aţi dat 51 de goluri. Mai aveţi muniţie pentru viitoarele partide?

- Avem, avem. Asta a fost aşa, de încălzire. Trebuie să avem, că de acum încep meciurile adevărate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Ca atunci când era bine! De când n-a mai avut Dinamo un start de sezon atât de spectaculos
Superliga
Ca atunci când era bine! De când n-a mai avut Dinamo un start de sezon atât de spectaculos

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (8)
 •  06 Decembrie 2009, 14:28

Felicitari fetelor !!!!!!!! Merita. Astept si eu ca si toata lumea sa batem Rusia. Va incurajam din suflet de aici de acasa. Bafta!!!!!

cristi_craiova91
cristi_craiova91  •  06 Decembrie 2009, 11:57

Felicitari fetelor care au facut un meci foarte bun ieri si sper sa joace la fel de bine si azi.HAI ROMANIA!

 •  06 Decembrie 2009, 10:41

@klori76 Eu vreau sa scoata altcineva pe Rusia, pt ca romancele e clar, nu au nicio sansa impotriva lor. Cu putin noroc poate una din Spania, Germania sau Ungaria reusesc minunea in locul nostru.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează