FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Andone vrea campionatul din primul an cu Dinamo

Ioan Andone, Andone, Al Ahli Dubai
Ioan Andone, Andone, Al Ahli Dubai

Articol de - Publicat sambata, 29 mai 2010 00:00

Ioan Andone a vorbit ieri pentru prima oară despre Dinamo, despre planurile sale de viitor, despre aşteptările pe care le are în noul mandat, valabil pînă în 2013. Andone a declarat că nu va tolera ieşirile în decor indiferent de numele jucătorului şi i-a anunţat pe fotbaliştii cu care a lucrat în trecut că totul începe de la zero.

- Domnule Andone, lucrurile sînt clare acum cu Dinamo?
- Da! Voi semna zilele viitoare.

- Cum interpretaţi acest nou mandat după cel precedent, în care aţi cîştigat 5 trofee interne în 33 de luni?
- M-am întors cu o poftă uriaşă de revanşă. Dorinţa este formidabilă, sper să reuşim să cîştigăm titlul din primul sezon. Aşa vreau eu!

- Este obiectivul impus de şefi?
- Nu. Ei au zis să iau titlul din al doilea an de contract. Dar eu vreau din primul. Sper să şi putem. Să putem s-o detronăm pe CFR Cluj, mai întîi, şi mai sînt destule hopuri. Oricum, au trecut 3 ani fără nici un trofeu la Dinamo, e grav, cred că e ceva istoric, negativ.

- Este un avantaj pentru jucători faptul că vă întoarceţi? Îi cunoaşteţi pe mulţi, mulţi v-au fost elevi şi în mandatul trecut.
- Toţi, absolut toţi, pleacă de la zero cu mine. Nu mă interesează ce-a fost înainte. Vor fi titulari în funcţie de modul cum se vor pregăti la antrenamente. De exemplu, Claudiu Niculescu. Am cîştigat trofee împreună, dar ce-a fost în trecut rămîne în trecut! Va avea aceeaşi şansă ca şi ceilalţi. Va rămîne la echipă, se va pregăti, iar dacă va fi în formă, va juca, nu contează buletinul.

"Helder va face cuplu bun cu Torje"
- Cine mai vine, cine mai pleacă?
- Vor mai sosi în jur de 5 jucători, o să mai discutăm. Vor reveni şi împrumutaţii Păun, Liviu Ganea, Homei, Miranda, Todorovski.

- Helder? A ajuns la Dinamo, chiar dacă nu-l prea jucaţi la Rapid.
- A fost şi mai greu pentru el să se impună acolo, întrucît pe postul acela a fost Săpunaru. Helder va avea aceeaşi şansă ca şi ceilalţi. Va face un cuplu bun cu Torje acolo. Şi mai vreau să iau un fundaş dreapta.

- Plecarea lui Bratu e o pierdere pentru echipă?
- Sînt mulţi atacanţi la Dinamo, i-ar fi fost greu să se impună după accidentare. Eu i-am zis că avea şanse să joace la mine. "Bratone, intri la bătaie, chiar dacă vor fi 7 atacanţi!". Adică intra în cursa pentru titularizare. El a spus că vrea o schimbare. E decizia lui, i-o respect.

"Să văd ce are de gînd N'Doye"
- Zicu? Adrian Cristea?
- Rămîn şi au şanse să lupte pentru titularizare. Eu l-am readus pe Zicu de la Constanţa şi după 3 luni cu mine a plecat la Inter Milano. Pe Adrian eu l-am adus, iar conducerea nu vrea să se despartă de el.

- N'Doye îşi va mai permite să facă nazuri la echipă?
- O să-l cunosc şi eu, o să vorbesc cu băiatul, să vedem ce are de gînd. E fotbalist bun, dar dacă greşeşte, o să plătească! Vă asigur. Va fi disciplină la Dinamo! Şi sper ca nici acţionarii să nu-i mai critice pe băieţi după meciuri. Să înţeleagă toţi că e nevoie de linişte ca să faci performanţă. Aşa, dacă iar e gălăgie, nu o să facem nimic. Eu voi face tot ceea ce depinde de mine să fac ca lucrurile să meargă bine, dar nu pot singur. Să fim uniţi la noul drum.

"Dinamo are măcar 2,5 milioane de suporteri doar în ţară. Dinamo nu are voie să aibă stadionul gol, cum am văzut la ultimele meciuri!"
Ioan Andone, manager general Dinamo

"Cu Copos am mai vorbit, mă întreba de Dinu Gheorghe, ce să facă. E bună asta, nu? Ce lume mică! M-a luat pe post de consultant"
Ioan Andone, manager general Dinamo

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Stranieri
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (21)
dol
dol  •  29 Mai 2010, 19:23

ne trebuie portar si defensiva + 2 mijlocasi de valoare

 •  29 Mai 2010, 18:14

bai nea ando ,tu ai inebunit sau esti nebun pai ce sa faci cu miranda sau cu todorkschi pai tu esti nebun .apropo daca tu crezi ca scarlatache sau goian este de dinamo nu ai nici sansa .la dinamo mai trebuie un fundas sting de viteza cum ar fi cardoso de la panduri.osa repet intruna ai grija de pustiul rafael stanescu pentru ca o sa fie o mina de aur ,porumboiu nnu este prost .lasama cu kone ,parca vad ca il dai la echipa a2.daca lai lua pe pirvulescu ,ar fi foarte bn

 •  29 Mai 2010, 17:41

ANDO ai sa-ti strici firma si ai sa pleci cu coada intre picioare. DINAMO in acest moment ,pentru a deveni campioana are nevoie de 11 titulari. Ori ceea ce sugerezi tu cu Zicu, Moti , etc, cred ca creierul tau lucreaza maxim 5%.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close