FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Şumudică la RadioGSP: "Pentru alţi antrenori au rupt hotelul lui Copos"

Antrenorul a explicat victoria Astrei cu Steaua şi de ce s-a simţit trădar de fanii Rapidului
Antrenorul a explicat victoria Astrei cu Steaua şi de ce s-a simţit trădar de fanii Rapidului

Articol de - Publicat marti, 23 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 23 august 2011 12:23

Tehnicianul de 40 de ani spune că se aştepta ca fanii giuleşteni să fie alături de el cînd patronul l-a demis, după 0-1 cu Sportul. Şi spune că e hotărît să facă acum din Astra o superputere defensivă.

După 2-1 cu Steaua, Şumi e din nou în lumina reflectoarelor, a devenit personajul etapei şi se simte în pieptul lui scos înainte că e mîndru de startul lansat cu Astra: 6 puncte din 6 în primele două meciuri. Socotind, bineînţeles, şi succesul din deplasare cu Mioveni, runda trecută, 1-0.

E gata să vorbească în stilul propriu, deschis, despre evenimentele tumultuoase ale vieţii lui de antrenor şi, măcar din vestimentaţie, vrea să afişeze parcă faptul că Rapidul i-a rămas, totuşi, în suflet. Asta se vede cel puţin atunci cînd coborînd din maşina sa Audi A6, spre studioul GSP se îndreaptă un tip îmbrăcat în tricou şi pantofi vişinii.

"Am ştiut că vom pune probleme Stelei"
"Am crezut sincer în victoria cu Steaua", îşi începe tehnicianul Astrei discursul la microfon. Şi detaliază: "Am ştiut că le vom pune probleme şi am cedat deliberat terenul spre a puncta pe contraatac. Cunoşteam că, dacă-i laşi să joace poziţional, nu le va fi simplu cu noi. N'Doye a făcut un meci aproape perfect, a pierdut doar o singură minge şi nu e un jucător de care Astra să-şi fi permis să se dispenseze. Nimeni nu poate pune la îndoială succesul nostru. Dacă menţinem aceeaşi atitudine şi determinare, oricărui adversar îi va fi greu să ne bată".

"Nici un gest obscen, îmi ridicam cureaua"
Iar discuţia curge mai departe, inevitabil, către ostilitatea fanilor la adresa sa şi spre gesturile făcute la pauza şi la finalul partidei cu roş-albaştrii: "M-a ajutat enorm că a fost un stadion plin cu stelişti. E o senzaţie nemaipomenită să fii bucuros între mii de oameni trişti! N-a existat nici un gest obscen din partea mea. Pe cuvîntul meu că doar încercam să-mi ridic cureaua la pantaloni!".

Admite însă că îi e greu să reziste în faţa avalanşelor de huiduieli: "N-o să sar niciodată în tribună să dau un pumn la un suporter, dar am şi eu dreptul să mă exteriorizez în limite civilizate. Păi, cu Steaua erau în spatele băncii unii care mi-au trecut familia prin toate apele! Nu pot accepta injurii la infinit!".

"În Giuleşti eram un omuleţ într-o cutie de chibrituri"

La telefoanele în direct, fanii trimit dialogul către Rapid: "N-aş vrea să simtă nimeni ce am simţit eu cînd am fost dat afară din Giuleşti. Am plecat cu un gust amar. Şi m-a durut că suporterii n-au avut nici o atitudine în acel moment pentru mine, care am ars enorm pentru club. Pentru alţi antrenori au rupt hotelul lui Copos! Asta e! Mi-a zis un prieten care e «cîine» că dacă Dinamo avea unul ca mine, se băteau pînă în pînzele albe să-l susţină. Nu sînt însă supărat pe galerie. Giuleştiul rămîne acelaşi loc sfînt şi mă uit deseori pe net să văd clipurile cu coregrafiile şi cîntecele lor".

Şi face, în final, o mărturisire inedită, evitînd însă să explice diferendul Coman - Bornescu, ce inflamase vestiarul: "M-am gîndit să spun tot adevărul despre acest subiect, dar m-am gîndit că voi fi numit «sifonar» pe la alte cluburi. Oricum, eram în Giuleşti ca un omuleţ într-o cutie de chibrituri, cu presiuni interminabile venite din toate colţurile".

"Teo Crăciunescu şi-a schimbat parfumul" :-)
Astra - Steaua a fost prilejul pentru o revedere inedită între Şumudică şi Crăciunescu jr., arbitru de rezervă la Ploieşti şi omul pe care antrenorul îl pupase cu foc în aprilie 2011, la un meci Rapid - Gaz Metan: "L-am salutat şi am sesizat că şi-a schimbat parfumul! O să vă miraţi, dar şi datorită lui ajunsesem în Grecia, la Kavala. Îi povesteam patronului de acolo ce aş vrea să fac la echipă, dar mi-a spus că nu mai are nevoie de informaţii despre mine. Şi mi-a arătat pe telefonul mobil «Uite faza cu Crăciunescu, uite cum ţi-ai dat jos pantalonii». Mi-a zis că are nevoie de un diliu ca mine să ţină echipa!"

"Cu Clujul dăm iar peste tiki-taka!"
Şumi se jură că nu e la mijloc nici o ironie cînd vorbeşte în termeni pretenţioşi despre următorul meci de campionat, cu "U" Cluj: "Ar fi un lucru minunat să legăm şi a treia victorie în campionat. Dar Universitatea are un antrenor cu rezultate, e un tip care încearcă să-l copieze pe Guardiola, joacă 4-3-3 şi e posibil să întîmpinăm iar o tiki-taka! Plecăm cu şansa a doua. O să fie mai greu decît cu Steaua!".

"Nu voi antrena niciodată Steaua sau Dinamo. M-aş trezi cu un glonţ în cap acolo! Asta e, am pornit de mult acest război cu suporterii celor două echipe şi încerc să-l duc la capăt, păstrînd însă limitele bunului simţ" (Marius Şumudică, antrenor Astra)

"Astra are 26 de jucători în lot, e o concurenţă acerbă şi am de unde să aleg. Sînt mulţumit că activez la acest club, nu vreau să-i dezamăgesc pe oamenii care au avut încredere mare în mine" (Marius Şumudică, antrenor Astra)

"Am auzit că domnul Copos a vrut să mă sune după ce am bătut Steaua, dar nu m-a găsit. Probabil a format numărul pe care-l aveam pe telefonul de serviciu şi a nimerit la Răzvan!" (Marius Şumudică, antrenor Astra)

Şumudică despre:

Prunea: "Am avut o discuţie bărbătească, n-am nimic să-i reproşez. Mi-a spus deschis că nu poate lucra cu mine. Patronul a luat decizia de a-l îndepărta considerînd că a denigrat clubul printr-un articol apărut în presa tabloidă"

Dinu Gheorghe: "E un preşedinte puternic, îl respect şi n-aş vrea să mai discut acum de ce am ajuns să nu-mi mai răspundă la telefon, după ce, la Rapid, petreceam împreună şi cîte 10-12 ore pe zi. Am văzut, oricum, că m-a numit drept un subiect prăfuit!"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Superliga
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună
Superliga
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (23)
shumi.gol
shumi.gol  •  24 August 2011, 16:10
Postat de thefisherking pe 23 August 2011, 12:56

Sumudica e un antrenor bun si un om deosebit. Oricand il voi prefera pe el, cu declaratii sincere si gesturi naturale, decat pe oricare alt scortos, cu clisee gen "si-au dorit mai mult victoria", etc. Nu sunt rapidist, dar sunt convins ca Rapidul a pierdut mai mult prin plecarea lui Sumudica decat a castigat prin aducerea lui Razvan. In plus, duminica Sumudica a demonstrat ca "proiectul" grandios al cimpanzeului din Pipera e ca de obicei mort din fasa si ca oierul isi foloseste orgoliul in loc de creier. Pacat ca mai sunt o gramada de oameni care inca "pun botul" la elucubratiile cretinoide ale iaurgiului derizoriu.

Respect!

stancuvlad
stancuvlad  •  24 August 2011, 12:26
Postat de pufulycy pe 23 August 2011, 02:49

PAI TU TE NUMESTI ANTRENOR MAI -IPO...TEN...TULE !!! STAI CU MANA NUMAI ACOLO UNDE DUCI LIPSA DE CEVA ! AI STAT CA ANTRENOR IN GRECIA, MAI PUTIN TIMP DECAT STA CINEVA IN CONCEDIU ! DE BUN CE ESTI ! DACA ERAU PREZERVATIVE CAND TE-AU CONCEPUT AI TAI, ERA PERFECT ! DAR NU AVEAU BANI TREBUIAU SA-SI CUMPERE DOZA DE A-U-RO-LAC,CA INTRAU IN CRIZA !ESTI CONCEPUT DIN GRESEALA GENETICA SI CARAT DE MUSTE DE PE FAIANTA DIN BAIE !

roade roade roade

alin_ro
alin_ro  •  23 August 2011, 13:37
Postat de panconecaca2 pe 23 August 2011, 10:09

sau o senzatie de ejaculare pe ma-ta

da da da SOCANT! FABULOS! INCREDIBIL! N-AI MAI VAZUT ASA CEVA! Cum a ejaculat Sumi in primul rand in beregata matiiiiii si mai apoi pe toti stelistiiiiiiiiiiii. wepaaaaaaaaaaa

Vezi toate comentariile (23)
Comentează