Articol de GSP - Publicat joi, 17 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2011 15:58
Dezideratul unei vieţi lungi şi a unui corp tânăr veşnic este direct influenţat de ce mănânci. Iată opt alimente cheie care te pot ajuta să duci un stil de viaţă sănătos ani la rândul.
Alegerea deşteaptă: nuci
Antioxidanţii din unele fructe şi condimente, precum şi acizii graşi Omega-3 din nuci şi uleiuri (ca cel de in) pot reduce inflamaţia legată de demenţa senilă. Tot în această categorie intră afinele, curry, sucul de rodie.
Anti-cancer: fructele de pădure
Nu e niciodată prea devreme pentru a începe să previi această boală ucigătoare. Vitamina C din anumite fructe pot împiedica apariţia cancerului, ca şi antioxidanţii din vinul roşu, ceaiul negru şi ceapă. Ce să alegi: afine, cireşe confiate, căpşuni, ceai negru, kiwi, lămâi, ceapă, seminţe de susan.
Boost de energie: orice conţine fier
Fierul din anumite alimente hrăneşte ţesuturile şi organele pentru o funcţionare optimă. De exemplu, cerealele integrale asigură energie pe termen lung, fiind greu digerabile. Surse de energie: pui, quinoa, stafide, marinată
Iaurt şi ciocolată amăruie pentru o inimă puternică
Alimentele bogate în potasiu (iaurt, spanac) menţin tensiunea sub control în timp ce antioxidanţii şi grăsimile sănătoase împiedică creşterea colesterolului în sânge. Reţeta unei inimi sănătoase: migdale, fasole neagră, afine, praz, ciocolată amăruie, scorţişoară, pâine din făină integrală, ulei de măsline
Combate durerea cu migdale
Vitamina E din migdale şi alte alimente pot reduce durerile musculare după un antrenament dificil, pentru ca tu să revii la sală a doua zi. Sportul este la fel de important pentru longevitate. Consumă migdale şi spanac.
Elasticitate pentru piele: licopen şi betacaroten
Licopenul şi betacarotenul din fructe şi legume împiedică acţiunea nefastă a razelor UV asupra pielii. Pe de altă parte, vitamina C stimulează producţia de colagen, prevenind apariţia ridurilor. Adaugă în alimentaţia ta căpşuni, ardei gras, kiwi.
Pentru slăbit: fistic şi scorţişoară
Alimentele bogate în fibre şi proteine îţi dau o senzaţie de saţietate, astfel că nu mai eşti la fel de tentat să mănânci din nou la scurt timp după. Scorţişoara, la fel ca şi fibrele, ajută la menţinerea unui nivel optim de zahăr în sânge, prevenind obezitatea. Încearcă migdale, fistic, fasole neagră, scorţişoară.
Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat