SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Barrichello, retras forţat din Formula 1? Kimi Raikkonen e favorit să-i ia locul

Articol de GSP - Publicat luni, 28 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2011 09:48

Rubens Barrichello, pilotul brazilian de la Williams, ar putea fi lăsat la vatră din sezonul viitor, din cauza evoluţiilor mult sub aşteptări. Parcursul sud-americanului s-a tradus în cel mai slab sezon din istorie pentru echipa lui Frank Williams.

Este posibil aşadar ca întrecerea de la Interlagos, din week-endul tocmai încheiat, să fi fost ultima pentru pilotul de 39 de ani. Speculaţiile au fost alimentate chiar de Frank Williams, care a declarat în mai multe rînduri că trebuie să schimbe ceva, ori venezueleanul Pastor Maldonado are un atuu, fiind susţinut de cel mai important sponsor al echipei lui Williams.

Pentru locul lui Barrichello se bat nu mai puţin de patru piloţi, dar nu e exclus ca Frank Williams să-l înlocuiască atît pe brazilian cît şi pe Maldonado. Favorit să preia volanul veteranului din Ţara Cafelei este finlandezul Kimi Raikkonen, care şi-a petrecut ultimul an la volanul maşinilor de raliu din WRC.

De asemenea Adrian Sutil candidează cu şanse reale pentru un post la Williams, mai ales că Force India a declarat că nu vrea să-i mai prelungească contractul pilotului neamţ. Ceilalţi doi sînt Valtteri Bottas, campionul seriilor GP3 în 2011, şi Giedo van der Garde, fostul campion din 2008 al Formulei Renault.

Barrichello are 326 de curse în Formula 1, el făcîndu-şi debutul în urmă cu 18 ani, la Marele Premiu al Africii de Sud. A concurat de-a lungul carierei pentru 6 teamuri (Jordan, Stewad, Ferrari, Honda, Brawn GP, Williams), momentul de glorie simţindu-l la "Căluţul Cabrat", unde a făcut echipă cu septuplul campion mondial Michael Schumacher.

Cifrele lui Barrichello în Formula 1:
- 326 de curse, dintre care în numai 322 a luat startul
- 11 victorii în "Marele Circ"
- a urcat de 68 de ori pe podium
- 658 de puncte strînse în toată cariera
- 14 pole-positionuri
- 17 tururi rapide

Jerome D'Ambrosio, prima victimă
Belgianul Jerome D'Ambrosio a fost dat afară de la Virgin la nici 24 de ore de la finalul cursei de la Interlagos, locul sînt urmînd a fi luat de Charles Pic, un pilot francez în vîrstă de 21 de ani.

D'Ambrosio a scos cele mai bune rezultate pentru echipa sa, două locuri 14 în Australia şi Canada, însă Pic a impresionat în testele de la Abu Dhabi din urmă cu două săptămîni şi a fost ales să facă cuplu cu Timo Glock pentru sezonul viitor. Din 2012, echipa Virgin îşi va schimba numele în Marussia Racing, după numele constructorului rus care sponsorizează echipa.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
Liga 2
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
heinrich
heinrich  •  28 Noiembrie 2011, 10:14

ce dumnezeu putea sa faca rubens cu troaca aia infecta pe 4 roti ? nu este cel mai slab sezon pentru williams, este cea mai slaba masina construita vreodata de ei.

unmaker
unmaker  •  28 Noiembrie 2011, 14:48

nu-l vad pe Raikkonen venind la Williams, eventual pe bani foarte multi si la echipele de top sunt cam ocupate locurile

Vezi toate comentariile (2)
Comentează