TIMP LIBER  »  DIETA&FITNESS  »  FITNESS

Descopera cinci exercitii riscante de fitness!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2012 20:45

Ai foarte putin timp liber asa ca tot ce-ti lipseste este irosirea lui incercand sa faci exercitii fizice care nu-ti imbunatatesc corpul. Mai mult, unele dintre aceste exercitii fizice sunt riscante, asa ca peste putin timp vei renunta sa mai calci intr-o sala de forta. Vezi cum poti evita accidentarile la sala!

1. Tractiuni la scripete din sezand cu priza larga la ceafa

Problema cu acest exercitiu este ca ai nevoie o mobilitate foarte buna a incheieturii umarului, astfel incat coloana sa ramana dreapta pe toata durata executarii exercitiului. In cazul in care miscarea este facuta intr-un mod gresit, te poti alege cu o ruptura la umar, inflamatie sau ruptura la regiunea superioara sau bursa tendonului coafei rotatorilor la umar. In plus, in cazul in care te lovesti din greseala la ceafa, ti-ar putea fi afectate coloana vertebrala cervicala.

O varianta mai buna: Tractiuni la scripete din sezand cu priza larga la piept

Prinde bara cu palmele de jos in sus. Bratele trebuie sa fie departate aproape dublu fata de latimea umerilor. Trage bara spre piept si arcuieste spatele usor. Coatele trebuie sa fie direct sub bara. Fa o scurta pauza cu bara in dreptul claviculei. Contracteaza muschii abodominali pentru a-ti stabiliza corpul.

2. Impins cu haltera de la ceafa cu priza larga din sezand sau din picioare

Aceasta miscare executata de umeri poate provoca exact aceleasi probleme ca si tractiunile la scripete din sezand cu priza larga la ceafa in timp ce ridici si cobori haltera de la ceafa.

O varianta mai buna: Impins cu haltera de la piept cu priza larga din sezand sau din picioare

Cand executi acesti exercitiu tine bara in fata pieptului. Intotdeauna insa tine spatele drept pe poata durata miscarii astfel incat sa eviti orice ranire. In plus, nu folosi greutati prea mari, nu te afli la un concurs, scopul tau este sa-ti cresti masa musculara si sa-ti imbunatatesti conditia fizica si sa nu ridici cele mai mari greutati.

3. Ramat cu bara pe langa corp cu priza ingusta

Problema cu acest exercitiu este urmatoarea: miscarea solicita foarte multe nervii umarului, ceea ce poate duce la un ruptura la umar.

O varianta mai buna: Fluturari laterale cu gantere din sezand sau din picioare

Pozitia de plecare este cu picioarele usor departate. Se ridica bratele simultan pana se ajunge la formarea unui unghi de 180 de grade (bratele se afla in prelungirea umerilor). Priza este cu palmele spre interior.

4. Presa pentru picioare cu o pozitie incorecta a genunchilor

Din inclinat asezi picioarele pe suport si impingi picioarele sus si jos pentru a lucra cvadricepsi,  biceps femural si gambe. Problema vine in momentul in care indoi prea mult genunchii, peste 90 grade, ceea ce poate provoca accidentari la spatele inferior si genunchi.

O varianta mai buna: evitata indoirea picioarelor prea mult si in plus ai grija sa nu blochezi picioarele cand le extinzi in totalitate.

5.Genuflexiuni la aparatul Smith

Au drept caracteristica limitarea miscarii halterei intr-un singur plan, insa ofera o larga varietate de optiuni de pozitionare a picioarelor. Ca si in cazul genuflexiunilor cu haltera la spate in pozitia cea mai de jos a miscarii trebuie sa ai un unghi de 90 de grade in articulatiile genunchiului si soldului. Problema apare atunci cand oamenii departeaza prea mult picioarele, ce situeaza corpul in pozitii riscante.

O varianta mai buna: Nu este necesar sa utilizezi greutati atunci cand faci genuflexiuni, mai ales daca nu esti o fire sportiva care merge la sala de cel putin 3 ori pe saptamana. Pozitia corpului in timp ce faci exercitiile este cea responsabila cu rezultatele pozitive. Picioarele trebuie sa fie departate la nivelul umerilor, spatele drept. Incet coboara nivelul, spatele drept, privirea inainte. Indoirea genunchilor nu trebuie sa fie mai mare de 90 de grade. Incet, revino in pozitia initiala.

sursa: sfatulparintilor.ro

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică atacă frontal controversa Porsche-ului lui David Popovici: „Bine că n-a luat trotineta de la Herăstrău, unii au dat cu nasul de bordură”
Superliga
Marius Șumudică atacă frontal controversa Porsche-ului lui David Popovici: „Bine că n-a luat trotineta de la Herăstrău, unii au dat cu nasul de bordură”
Zeljko Kopic a semnat prelungirea cu Dinamo până în 2028!
Superliga
Zeljko Kopic a semnat prelungirea cu Dinamo până în 2028!
Gigi Becali a ochit un atacant din Liga 1: „Pe el îl vreau, dar nu are curaj”
Superliga
Gigi Becali a ochit un atacant din Liga 1: „Pe el îl vreau, dar nu are curaj”

Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul

Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”


Comentarii (3)
georgica87
georgica87  •  16 Ianuarie 2012, 17:31

reteta mea din fiecare saptamana sunt tractiunile la scripete din sezand si o sticla mare de gatorade.

skatesmart
skatesmart  •  11 Ianuarie 2012, 20:38

3. Nu sunt de acord cu nici unul dintre exercitiile propuse. RAMAT (nu ramas) pune tensiune asupra coloanei si tuturor articulatiilor mainilor pentru ca este o pozitie nenaturala pentru umeri. La fel si fluturarile laterale care pun un stress enorm asupra muschilor rotatori. Incercati sa ridicati un pepene deasupra capului...in ce pozitie vor veni bratele si umerii? Vor fi departate in lateral si spre spate? Nu, vor veni in fata, unde este natural. 4 si 5. Orice masina posibila si imposibila de la sala nu va putea simula traiectoria pe care corpul o ia in timpul unei genoflexiuni. Daca vrea cineva provocare mai mare incercati genoflexiuni intr-un picior.

skatesmart
skatesmart  •  11 Ianuarie 2012, 19:49

1. Sunt de acord cu primul exercitiu (cu priza la piept) dar numai pana capeti destula forta sa faci tractiuni la bara. Ancorarea corpului cu picioarele de scaun in timp ce partea superioara trage de greutati tot mai mari produce tensiuni mari asupra coloanei si poate provoca leziuni. 2. Din nou sunt de acord cu orice exercitiu cu greutati, dar doar pana cand corpul capata destula putere sa poata lucra cu propria greutate. Apoi recomand continuare cu flotari si flotari stand in maini. Oricare din exercitiile acestea doua sunt in pozitii mult mai naturale decat orice bara ce limiteaza miscarile articulatiilor si pune stress nenecesar asupra lor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează