SPORTURI  »  BASCHET  »  SUD-NORD 133-131

GALERIE FOTO All star show » Sudul a cîştigat duelul cu Nordul în finala românească

Toţi ochii pe minge. Balonul se duce însă ascultător în coş +11   FOTO
Toţi ochii pe minge. Balonul se duce însă ascultător în coş

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 20 martie 2012 21:53

Cei mai buni jucători din liga de baschet au oferit ieri un spectacol asemănător cu cel de peste Ocean şi au ridicat în picioare sala "Constantin Jude".

Rivalităţile au fost lăsate deoparte la meciul de ieri, unde cuvîntul de ordine a fost spectacolul, iar baschetul românesc a părut că sărbătoreşte Revelionul. Nordul a întîlnit Sudul, iar cei mai buni jucători din baschetul românesc s-au aflat ieri faţă în faţă după ce în săptămînile trecute au sperat să prindă un loc în All Star Game. Suporterii, tehnicienii şi ziariştii şi-au votat favoriţii şi au avut ultimul cuvînt de spus pentru selecţionarea echipelor. Încă din start jucătorii celor două echipe au demonstrat că au înţeles mesajul, iar defensiva a fost lăsată pe planul secund pentru ca spectacolul să fie unul total. Suporterii timişoreni nu au fost deloc dezamăgiţi pentru că finalizările atacurilor au concurat fără probleme cu cele din NBA.

Arnautovici show
Antrenorul Sudului, Vladimir Arnautovici, a creat spectacol pe bancă la primul time-out, gesticulînd nervos spre Andrei Căpuşan, care ratase două lovituri consecutive. "Cum este posibil să ratezi în asemenea hal? Vrei să ne facem de rîs? Pentru asta am venit aici?", a tunat Arnautovici, după care a dat nervos cu o sticlă de pămînt. După cîteva momente de uluială ale elevilor săi, tehnicianul celor de la CSU Ploieşti a izbucnit în rîs, uimit de efectul pe care l-a generat gluma sa.

Dykes, omul zburător
Cel mai spectaculos om al finalei a fost fără îndoială "clujeanul" Kyndall Dykes, care a arătat publicului execuţii ce se văd foarte rar pe un teren de baschet din România. Jucătorul Universităţii a intrat în combinaţii spectaculoase cu colegii săi şi a căutat în permanenţă slam-dunkul, fiind mai puţin preocupat de rezultatul final al meciului.

Pauze cu gura căscată
Momentele de respiro dintre cele patru sferturi s-au transformat în adevărate spectacole. Prima pauză l-a adus în faţa fanilor pe "localul" Zlatko Jovanovici, care s-a impus în competiţia aruncărilor de la trei puncte, reuşind 12 coşuri din 15 posibile. A venit rîndul lui Adrian Guţoaia, de la Energia Rovinari, acesta cîştigînd detaşat concursul de slam-dunk, după ce în finală a sărit peste un reporter de la televiziunea care a transmis meciul de ieri.

Stelică şi sacoul
Organizatorii concursului l-au provocat pe Bogdan Stelea să intre în "ring", iar fosta legendă din poarta "naţionalei" de fotbal a încercat să puncteze pentru trei puncte. Arnold a dat greş însă şi s-a grăbit să dea vina pe sacoul prea strîmt, dar spiritele s-au încins rapid atunci cînd un spectator a izbutit să cîştige 500 de lei după ce a reuşit să marcheze un slam-dunk spectaculos.

Finalul vedetelor
Dacă echipa sudului a început tare chiar din primul sfert, pe parcursul meciului scorul s-a echilibrat, iar Sudul a intrat după pauza mare cu 4 puncte avantaj. Nordul a reuşit să preia avantajul de abia la finalul sfertului trei, iar sfîrşitul meciului i-a încins chiar şi pe jucătorii de pe bancă, care au urmărit ultimele momente ale partidei în picioare. Jucătorii celor două formaţii au forţat egalul în final, dar echipa sudului a fost nevoită să se recunoască învingătoare după ce Nordul a capotat în ultimele secunde.

Două bile negre
Evenimentul de ieri a fost marcat şi de un episod neplăcut, provocat de cei de la Energia Rovinari. Louis Darby a anunţat sîmbătă dimineaţa că s-a accidentat şi nu va putea evolua în All Star Game, dar cîteva ore mai tîrziu el a evoluat în campionat pentru echipa sa. "Nu va fi sancţionat, dar nu este corect ce a făcut. Nu cred că Tîrgu Jiu va mai avea reprezentant la meciul de anul viitor pînă cînd nu va învăţa ce înseamnă fair-play sportiv", a spus Carmen Tocală.

Szijarto în lacrimi
Cazul lui Levente Szijarto a fost unul inedit, pentru că jucătorul a izbucnit în lacrimi cînd a aflat că va participa la spectacolul de ieri. "Levi se afla în sală la finala U-15 şi aproape că plîngea de bucurie şi de emoţie pentru că reuşise să ajungă la All Star Game. Trebuia să ne gîndim la el, pentru că este o emblemă a baschetului românesc", a spus Carmen Tocală despre jucătorul care a profitat de accidentarea unui coleg.

Autografe de la Federer şi Nole!
După meciul de ieri s-a organizat un bal caritabil, la care au fost scoase la licitaţie mai multe articole. Astfel, invitaţii au avut şansa să liciteze pentru o minge de tenis semnată de Federer, Djokovici, Nadal sau Ilie Năstase. De asemenea, s-a licitat şi pentru semnăturile şi tricourile jucătorilor implicaţi în All Star Game.

În premieră la Timişoara
All Star Game-ul de ieri a fost primul eveniment de acest gen organizat la Timişoara. "Trebuia să facem şi noi un gest pentru a ne arăta aprecierea faţă de Timişoara. Am ales Banatul pentru că sala este mereu arhiplină aici, iar timişorenii au Euroliga în sînge şi iubesc baschetul", a spus preşedintele FRB, Carmen Tocală

"Mă aflu la primul All Star Game din carieră, dar sper să nu fie ultimul. Mă bucur că lumea s-a gîndit la mine, înseamnă că am arătat un baschet frumos" (Zlatko Jovanovici, BC Timişoara)

"Pentru mine este al treilea All Star Game în România şi pot spune că este mereu o adevărată plăcere să vin la astfel de evenimente, pentru că aici este familia baschetului" (Virgil Stănescu, BC Mureş)

"Un spectacol minunat pentru tot baschetul românesc. Sînt mîndru că am putut participa la acest joc" (Kyndall Dykes, U Mobitelco Cluj)

Echipe:

NORD: JuJuan COOLEY (BC Mureş Tg. Mureş), Zlatko JOVANOVIC (BC Timişoara), Nemanja MARIC (CSM Oradea), Jaytonah WISSEH (CSU Atlassib Sibiu), Kyndall DYKES (U-Mobitelco BT Cluj-Napoca), Dominique ARCHIE (BC Timişoara), Jason FORTE (BC Mureş Tg. Mureş), Vlad POPOVICI (Politehnica CSS Unirea Iaşi), Deven MITCHELL (Gaz Metan Mediaş), Bogdan POPESCU (BC Timişoara), Titus NICOARĂ (Gaz Metan Mediaş), Zoran KRSTANOVIC (U-Mobitelco BT Cluj-Napoca), Virgil STĂNESCU (BC Mureş Tg. Mureş), Wilbert DIES (BC Perla Harghitei Csikszereda Miercurea Ciuc)
Antrenori: Marcel ŢENTER (U-Mobitelco BT Cluj-Napoca) şi Predrag BADNJAREVIC (BC Timişoara)

SUD: Adonte GENNIE Maurice (SCM U Craiova), Goran MARTINICI (CSM Bucureşti), Octavian POPA CALOTA (BCM U Piteşti), Levente SZIJARTO (Asesoft Ploieşti), Garry GALLIMORE (CSM Bucureşti), Brian BURELL (CSS Giurgiu), Arvydas CEPULIS (CSU Ploieşti), Darko VUJACICI (BCM U Piteşti), Troupe PORTER (Energia Rovinari), Adrian GUTOAIA (Energia Rovinari), Andrei CĂPUŞAN (CSU Ploieşti), Andrei BĂDILA (Dinamo), Catalin BURLACU (CSU Ploieşti), Damien KINLOCH (BCM U Piteşti)
Antrenori: Tudor COSTESCU (BCM U Piteşti) şi Vladimir ARNAUTOVICI (CSU Ploieşti)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează