INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA - SUEDIA 2-1

VIDEO Şevcenko a întinerit după victoria cu Suedia: ”Ca la 20 de ani!”

Şevcenko a decis meciul cu Suedia prin dubla marcată în repriza a doua
Şevcenko a decis meciul cu Suedia prin dubla marcată în repriza a doua

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 00:34

A slăbit 3 kilograme şi a uitat de durerile la genunchi şi la spate. Cele două goluri marcate de căpitanul lui Blohin l-au transformat din "expirat" în vedeta turneului.

La aproape 36 de ani, Andrei Şevcenko părea doar o fantasmă a trecutului milanez. Măcinat de accidentări şi dureri, fără meci jucat între decembrie şi aprilie şi mai mult rezervă la Dinamo Kiev. "E în lotul pentru CE doar pentru a-şi trece în palmares şi un European", era poziţia dură a presei ucrainene. Toţi îl vedeau titular pe Devici, sfertfinalist al Europa League cu Metalist Harkov.

VEZI AICI GOLURILE MARCATE DE ŞEVCENKO!

A pornit nebunia!
Iar "Ţarul" a lovit cînd nu se aştepta nimeni. La 0-1, într-un moment în care Ucraina părea căzută psihic. Două lovituri de cap care au transformat Kievul într-un furnicar al bucuriei. Zecile de mii de suporteri ieşiţi în stradă au petrecut pînă în zori, repetînd obsesiv: "Şeva! Şeva! Şeva!".

Aplaudat la conferinţa de presă
Vîrful a fost întîmpinat cu aplauze de jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă după meci. "Mă simt ca la 20 de ani, am întinerit subit. E o zi fantastică. Am uitat de problemele la genunchi şi spate" a fost prima reacţie a lui Şevcenko. La final, fostul internaţional croat Suker i-a înmînat trofeul de cel mai bun de pe teren. "Vreau un tricou galben cu numărul 7!", şi-a exprimat dorinţa ex-iugoslavul.

Căpitanii la înălţime
Pentru a doua oară în istoria Euro, ambii căpitani au punctat într-un meci. Suedezul Ibrahimovici a deschis scorul, iar Şevcenko a marcat golurile Ucrainei. Prima oară în care ambii purtători ai banderolelor au reuşit să înscrie a fost Portugalia - Germania, de la Euro 2008. Atunci, marcatori au fost Nuno Gomes şi Ballack. (Florin Dincă)

Ibra a sărit la bătaie
În pauza meciului, Ibrahimovici a avut o altercaţie cu Rosenberg. Vîrful lui Milan le-a reproşat colegilor că trimit prea multe mingi lungi în atac. Deranjat de tonul lui Ibra, Rosenberg a ripostat. Iritat de intervenţia coechipierului, căpitanul Suediei l-a împins pe acesta şi i-a adresat cîteva vorbe grele. Conflictul a fost aplanat de managerul echipei, fost internaţional Allback.

Blohin a visat golurile :D
Blohin a jucat rol de profet. "Am visat că Şevcenko va marca două goluri, dar nu m-a crezut cînd i-am zis. De aici înainte cred c-o va face", s-a amuzat fostul "Balon de Aur". Declaraţia a surprins mass-media din ţara vecină, care se aştepta ca "şeptarul" să nu fie folosit încă din primul minut.

5 "duble" a reuşit Andrei Şevcenko la echipa naţională, pentru care a marcat în total 48 de goluri

"Şevcenko a făcut diferenţa. Ne-a bătut un fenomen" (Erik Hamren, antrenor Suedia)

"Dumnezeu ajută oamenii ca Şevcenko. Cariera lui părea terminată. Dar ce meci a făcut! Maestrul ne-a arătat încă o dată clasa" (Evgheni Lovcev, fost internaţional sovietic)

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Sepsi OSK - FCSB, în etapa #11 din Liga 1. Gol anulat pentru ofsaid
Superliga
Sepsi OSK - FCSB, în etapa #11 din Liga 1. Gol anulat pentru ofsaid
George Pușcaș, „pe val” în Turcia! Câte goluri a înscris astăzi
Stranieri
George Pușcaș, „pe val” în Turcia! Câte goluri a înscris astăzi
Adversara celor de la FCSB în Europa League conducea cu 3-0 în minutul 12, însă apoi a urmat NEBUNIA!
Campionate
Adversara celor de la FCSB în Europa League conducea cu 3-0 în minutul 12, însă apoi a urmat NEBUNIA!

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (1)
tigruzzu
tigruzzu  •  13 Iunie 2012, 08:19

Ще не вмерла Украiна! Șce ne vmerla Ukraina! Încă n-a murit Ucraina! (imnul țării, text de Taras Șevcenko)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează