FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 1-4

Vineri lei, marţi mieluşei » Olanda ne-a lăsat să atacăm şi ne-a taxat, eroii cu Turcia au clacat

Deşi a scos un penalty, neacordat, Adi Popa a jucat foarte slab şi a fost surclasat de Martins Indi
Deşi a scos un penalty, neacordat, Adi Popa a jucat foarte slab şi a fost surclasat de Martins Indi

Articol de GSP - Publicat joi, 18 octombrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 18 octombrie 2012 10:04

Potrivit cifrelor InStat, Raţ şi Tamaş au fost surclasaţi de Narsingh şi Lens, Pintilii şi Bourceanu au fost depăşiţi clar, în vreme ce Torje nu-şi regăseşte cadenţa.

Apăsînd pe rănile vechi ale "tricolorilor", Olanda ne-a învins prin felul în care a abordat fazele fixe. Însă cifrele InStat oferă o perspectivă mai amplă: jocul defensiv cu ţîşniri eficiente pe contraatac, prin care am cîştigat cu Turcia, a fost înlocuit de o posesie sterilă şi greşeli individuale decisive.

Iluzia Tătăruşanu
Stelistul a dezamăgit: la faza primului gol, a ales să boxeze de lîngă De Jong, 1,74 metri, deşi românul are 1,94m! A respins în faţă, apoi la golul lui Martins Indi a ales varianta "linia porţii". A reuşit cîteva intervenţii salvatoare, dar a gafat decisiv. În plus, la Istanbul a trimis 14 baloane în jumătatea adversă şi numai 3 cu Olanda!

Ne-am prăbuşit pe flancuri
Raţ a fost copleşit de prospeţimea şi viteza lui Narsingh, coborînd de la 92% dueluri cîştigate la Istanbul la doar 47% cu Olanda! Dauna a fost totală: un duel cîştigat în aer şi şase la sol, faţă de 6 aeriene şi 16 la firul ierbii cu Turcia! La 31 de ani îi e greu să joace la parametri maximi în timp aşa scurt.

Cu batavii, nu a contat ofensiv, cu doar 37 de acţiuni faţă de 51 la Istanbul. Deseori jalon în faţa explozivului Lens, Tamaş a cîştigat doar 55% din dueluri, faţă de 71% cît reuşise cu turcii. S-a limitat la doar 3 intercepţii, în vreme ce vineri seară reuşise 10! A jucat mult mai ofensiv, variantă în care nu s-a remarcat, reuşind doar 9 recuperări utile, faţă de doar 16 cu cîteva zile mai devreme.

Stoperi OK individual, dereglaţi ca echipă
Goian a recuperat 13 baloane, mai mult decît cu Turcia (9), a pasat mai precis (82% faţă de 63%), însă l-a pierdut din marcaj pe Martins Indi la golul de 0-2 şi s-a risipit încercînd să dubleze la Raţ şi Tamaş în faţa aripilor olandeze.

Mai încrezător decît la Istanbul şi mai inspirat (86% acţiuni reuşite faţă de 76%, de două ori mai multe dueluri cîştigate), Chiricheş a clacat la capitolul sincronizare cu Goian şi s-a avîntat prea curajos în atac, pierzînd 5 baloane.

Ne-am sufocat la închidere
Pintilii a menţinut procentajul de acţiuni reuşite, 77%, dar avîntul l-a costat: a pierdut de două ori mai multe baloane ca la Istanbul (10), interceptînd pe jumătate (4). Pe aceeaşi linie a mers şi Bourceanu, ajungînd de la 11 intercepţii cu turcii la doar 4 cu Olanda, recepţionînd mai puţine pase (25 faţă de 34) şi participînd mai puţin la atac (20 faţă de 33 la Istanbul).

Trei "fantome"
Torje şi-a depăşit recordul negativ de pase precise (61% cu Turcia, 60% cu Olanda), a şutat o singură dată, pe lîngă poartă, şi nu a bifat nici măcar o deposedare! Erou la Istanbul, Grozav s-a stins repede: doar 42% dueluri cîştigate, cel mai puţin dintre titularii "tricolori", doar 14 pase precise comparativ cu 25, prestaţia de vineri!

Stancu n-a reuşit nici un dribling, dar a pierdut 14 baloane, fără a compensa cu aportul defensiv: o singură deposedare, o singură intercepţie!

Minus şi la Marica
În ciuda travaliului admirabil în condiţiile în care nu are jocuri în picioare, Marica a scăzut şi el în cifre: 41% dueluri cîştigate faţă de 54% cu Turcia, lider la baloane pierdute (19) şi copleşit aerian, unde a cîştigat un singur duel faţă de 9, la Istanbul.

Catastrofă la schimbări
Adrian Popa a părut total surclasat de nivelul partidei, în cele 27 de minute de joc: 5 mingi pierdute, doar una recuperată, a cîştigat doar 2 dueluri din 7! Şi mai triste sînt cifrele lui Lazăr, care în 32 de minute pe teren are zero pe linie la capitolele deposedări, intercepţii şi recuperări! În cele 18 minute bifate, Mutu n-a arătat nimic: a primit 11 pase şi a pierdut 4 baloane, fiind învins în 4 dueluri din 6!

530204-premianti-repetenti.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Scandal în toată regula! Nicolae Dică, atac dezlănțuit la adresa omului cu banii de la FC Argeș: „Domnu’ milionar, ia CV-ul să vezi ce a făcut Dică!”
Liga 2
Scandal în toată regula! Nicolae Dică, atac dezlănțuit la adresa omului cu banii de la FC Argeș: „Domnu’ milionar, ia CV-ul să vezi ce a făcut Dică!”
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
Superliga
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (1)
plischi
plischi  •  18 Octombrie 2012, 08:14

aceste comparatii sunt lipsite de sens, pentru ca nu am jucat cu olanda si apoi cu spania, sau cu italia si dupa aia cu germania, ci cu o echipa beton dupa o echipa mamaliga.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează