FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dumitriu crede că Teixeira ar putea deveni play-makerul care îi lipseşte Stelei: "Le-ar trebui un Panduru!"

Panduru a jucat în tricoul Stelei timp de 4 ani, în perioada 1991-1995, după care a fost cumpărat de Benfica Lisabona
Panduru a jucat în tricoul Stelei timp de 4 ani, în perioada 1991-1995, după care a fost cumpărat de Benfica Lisabona

Articol de - Publicat miercuri, 05 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 decembrie 2012 21:59

Dumitru Dumitriu, antrenorul care a dus-o pe Steaua de 3 ori consecutiv în grupele Champions League, explică marele minus al actualei trupe.

Unul dintre antrenorii cu cele mai bune rezultate din istoria Stelei, Dumitru Dumitriu, a făcut o comparaţie între actuala echipă din Ghencea şi cea pe care a avut-o el la dispoziţie la jumătatea anilor '90, cînd a cîştigat de 3 ori la rînd titlul şi a calificat-o în grupele Ligii Campionilor.

"Să ştiţi că şi atunci au venit jucători fără o anumită cotă, dar care s-au integrat bine, gen Csik, Militaru. Totuşi, aveam atunci o bază solidă formată din Lăcătuş, Adrian Ilie, Gîlcă, Doboş, Prodan. În plus, mai era ceva atunci şi acum nu e. Atunci exista un Panduru, acum marea problemă a Stelei e că nu mai are un Panduru", a spus Ţiţi Dumitriu la GSP TV.

"Panduru era din categoria celor care făceau diferenţa la mijloc, care luau mingea şi ştiau cum să dribleze, să scoată om din joc, să creeze superioritate, dar nu prin pasă, ci prin dribling. Acum n-are cine să fac asta şi nu numai la Steaua, ci şi la celelate echipe din Liga 1. Tocmai de-asta ni se pare că brazilianul ăsta de la Mediaş, Eric, e bun, dar de fapt... Luaţi toate marile echipe, dar toate, Barcelona, Real, Bayern, Chelsea, Juventus, repet, toate, şi o să vedeţi că au măcar un fotbalist care să fie ce era Panduru la Steaua", a adăugat Dumitriu, care în 3 ani ca "principal" la Steaua a cîştigat 6 trofee interne: 3 titluri, două Cupe şi o Supercupă.

34 de goluri a marcat Panduru pentru Steaua în cele 131 de meciuri de campionat pe care le-a jucat

15 puncte a acumulat Steaua în cele 3 participări consecutive în Champions League în perioada 1994-1996, în timp ce în cele 3, tot succesive, din perioada 2006-2008, au fost strînse doar 7 puncte

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Sfaturi pentru Reghe
Fost antrenor al Stelei, Dumitru Dumitriu a discutat despre meciul de joi din Europa League şi i-a dat unele sfaturi antrenorului roş-albaştrilor. "După părerea mea, Reghe trebuie să joace cu cinci fundaşi: trei stoperi, plus doi laterali. E nevoie să închizi tot, pentru că e meci în deplasare, şi să nu le oferi spaţii danezilor. În plus, Steaua e o echipă reactivă, poate lovi pe contraatac, de-asta spun că această soluţie, cu cinci oameni pe fund, ar fi o variantă cîştigătoare", a declarat Dumitriu la GSP TV.

Slujbe religioase pentru Steaua
Anamaria Prodan a revenit în România după ce două săptămîni a fost în Statele Unite ale Americii împreună cu mama sa. Aceasta a rămas surprinsă de simpatia pe care Steaua o stîrneşte peste Ocean. "Toţi românii din America ţin cu Steaua. Peste tot unde întîlneam conaţionali, toţi erau cu Steaua. La meciurile echipei e nebunie mare, pînă şi preoţii stau şi se uită. Chiar fac slujbe speciale în care se roagă pentru Steaua şi pentru binele ei", a dezvăluit soţia lui Reghecampf.

Închisoare pentru hoţii maşinii lui Becali
Bărbaţii acuzaţi că i-au furat maşina patronului Stelei, Gigi Becali, în 2009, au fost condamnaţi la închisoare. Cei cinci au primit pedepse între 4 şi 11 ani, iar decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă şi executorie. Mai mult, infractorii sînt obligaţi să-i plătească daune lui Becali. La rîndul său, Becali a fost acuzat de sechestrare de persoane după ce bodyguarzii i-au prins pe hoţi, însă la primele două instanţe patronul Stelei a fost achitat, cazul urmînd să primească o decizie definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (6)
romanian_adventure
romanian_adventure  •  05 Decembrie 2012, 11:03

Panduru era in "nationala" care se afla pe locul 4 in clasamentul FIFA, Teixeira asta cine este? Doar copiii care conduc Steaua azi, pot dori un astfel de jucator, fara nici un viitor. Mai grav este ca unul ca asta tine locul ocupat pentru tineri care pot deveni Chiriches, Chipciu, etc.

claudiub_80
claudiub_80  •  05 Decembrie 2012, 10:46

prea batran face 33 ani !!!!mai bun e mateiu de la brasov

codrinsteaua
codrinsteaua  •  05 Decembrie 2012, 08:57

nu sunt de acord ca steaua tb sa joace cu 5 fundasi,asta ar face ca steaua sa se apere si sa devina o echipa ultadefensiva,ceea ce steaua niciodata nu a fost ,nu este si nici nu va fi..tocmai din cauza ca steaua joaca fotbal e iubita si apreciata,si nici nu e bine sa joci la 0 0 ca pana la urma fotbalul tot pe cei curajosi ii rasplateste.nu jucam nici cu barca,nici cu real madrid,jucam cu o echipa buna dar steaua va dovedi maine seara ca e mai buna ca adversara..sunt de acord insa ca stelei ii lipseste un coordonator de joc,gen panduru,care sa stie sa dribleze si sa creeze superioritate la mijlocul terenului,dar totusi Texeira are 32 de ani.nu stiu daca ar face fata la steaua..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează