GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INSIDER ÎN MAFIA PARIURILOR

Insiderii GSP povestesc cum ar fi facilitat Reghe un blat pe care s-a pariat masiv în Serbia: “Dacă a zis conducerea să pierdem, pierdem!”

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 februarie 2013 12:50

Povestea de la Bayern - Cottbus e urmată acum de un episod tulbure al antrenorului Stelei din perioada cînd lucra la Buftea. El neagă apăsat orice implicare. Sursele Gazetei îl indică pe Sorin Dumitrescu, fost conducător la Buftea, drept omul care le-a cerut jucătorilor la pauză să se dea la o parte. Reghe l-ar fi ajutat în demers. Ziarul rămîne deschis opiniilor şi nu creditează niciuna dintre părţi


"Meciul de la Buftea, deşi se anunţa liniştit, a început ca un film horror de cea mai bună calitate. Scenariul şi regia se anunţau excelente. Pac-pac repede, două cuţite înfipte de criminal în inima a două victime cu apucături de femei uşoare. Au căutat-o cu lumînarea. 2-0 pentru CS Buftea în primele 10 minute. Spectatorii, cinefili cu experienţă, se bucurau. Începutul filmului era bun şi, chiar dacă ştiau scenariul, măcar aveau parte de o acţiune pe cinste". Aşa suna, pe site-ul expresuldebuftea.ro, începutul "Cronicii unui meci cu final aşteptat": CS Buftea - FC Ploieşti, 3-5, 6 mai 2009, liga 2, seria 1.

Citeşte şi: Iulian Chiriţă confirmă dezvăluirile lui Dinu despre implicarea lui Reghecampf în mafia pariurilor: "M-am blocat cînd am aflat în ce intrase Reghe"

Antrenor fără licenţă
Era spre finalul returului, oaspeţii aveau nevoie de victorie pentru a rămîne în cărţile promovării, iar gazdele ocupau un loc liniştit în jumătatea secundă a clasamentului. În tribune au luat loc 250 de suflete, iar o ploaie mocănească a turnat de-a lungul întregii întîlniri. Aşa a arătat cadrul partidei desfăşurate în urmă cu trei ani şi jumătate. O întîlnire pe care trei insideri GSP, "Marele Evadat", "007" şi "Dizidentul", o descriu ca pe o nouă manevră pentru pariuri, după o reţetă prezentată şi cu ocazia altor dispute din L2.

Antrenor principal la gazde era Laurenţiu Reghecampf, aflat la prima experienţă ca tehnician. Nu putea sta însă pe bancă, nu avea încă licenţă, dar el conducea trupa ilfoveană. Nimeni nu neagă acest amănunt. Sursele Gazetei vorbesc despre o implicare activă a lui Reghe pentru ca meciul să se încheie cu un deznodămînt favorabil adversarului, lucru combătut însă ferm de actualul "principal" din Ghencea. Tot insiderii susţin că tonul l-ar fi dat Sorin Dumitrescu, unul dintre şefii clubului la acea vreme. Preşedinte figura Anamaria Prodan, dar, la acest meci, numele ei nu apare în nici una dintre mărturiile surselor.

Citeşte şi: Vrie la Belgrad » Dezvăluirile lui Cornel Dinu în ”afacerea Reghecampf” au pus pe jar întreaga Serbie

"Conducătorii se înţelegeau excelent între ei"
"Au fost din timp discuţii legate de aranjament", îşi începe "Dizidentul" amintirile. Şi continuă: "Existau relaţii solide între conducerile celor două echipe. Totul se desfăşura sub un moment de tensiune, totuşi, pentru că, înainte cu cîteva zile, la Primăria din Buftea, care finanţa clubul, fusese o şedinţă furtunoasă. Se atrăsese atenţia că e ceva în neregulă, fiindcă prea se pierd acasă meciurile numai la scoruri foarte mari".

Despre ce amiciţie era vorba? Ambele cluburi aveau o relaţie foarte apropiată cu Dinamo, jucători împrumutaţi din Ştefan cel Mare, în tabăra Ploieştiului era actualul internaţional Marius Alexe, iar pe bancă stătea Ion Moldovan. "Iar conducătorii se înţelegeau excelent între ei", întăreşte "Dizidentul". În stafful oaspeţilor se afla şi Ştefan Chiţu, amicul şi fostul partener de afaceri al lui Mircea Sandu, recunoscut în lumea fotbalului drept un maestru al culiselor.

"Mesaj fără perdea de la Sorin Dumitrescu"
Încep relatările insiderilor despre desfăşurarea jocului. "007": "Nimic bizar nu s-a întîmplat înaintea meciului. Nici măcar în prima repriză! Buftea a condus cu 2-0, s-a intrat cu 2-1 în pauză, dar cei de la Ploieşti erau evident descumpăniţi de replica serioasă pe care o întîmpinau pe gazon. Pe culoarul spre cabine s-a iscat imediat o forfotă teribilă, toată lumea devenise extrem de agitată. Mă refer la conducătorii celor două cluburi. În vestiarul Buftei a apărut Sorin Dumitrescu, unul dintre şefi. El transmite direct jucătorilor, fără perdea, că partida trebuie să fie cîştigată de CSM Ploieşti".

"Cînd a intervenit Reghe, s-au oprit protestele"
Dar Reghe? "Era lîngă Dumitrescu. La început, a adoptat o atitudine reţinută. N-a zis nimic. O parte dintre jucători s-au revoltat, cei mai în vîrstă. Nu ar fi vrut să dea înapoi. A fost momentul în care Reghecampf a intervenit ferm. Şi a cerut şi el băieţilor să urmeze solicitarea lui Dumitrescu. «Aşa trebuie să facem, dacă asta doreşte conducerea!». În acel moment s-a înclinat balanţa, cei care ridicaseră glasul s-au oprit, sub presiunea colegilor şi a staff-ului". Iar mitanul secund a adus pe teren răsturnarea scorului.

"Oghinciuc respinge mingea spre propria poartă"
"007": "Cei de la Ploieşti păreau dezlănţuiţi. O parte dintre ei nici nu ştiau ce se întîmplă cu adevărat. Se putea termina 8-3 sau 9-3 după cum au atacat în a doua repriză". A existat însă un moment neaşteptat, cînd Daniel Marin egalase scorul la 3, cu o torpilă spectaculoasă de la 30 m, spre nedumerirea tuturor. "A avut o bucurie reţinută la gol", povesteşte "007", în timp ce site-ul expresuldebuftea.ro reţine următorul tablou: "Moment şocant, spectatorii, uluiţi, exultă".

Numai că egalitatea nu rezistă: "Oaspeţii preiau conducerea fără nici o problemă, marcînd lejer încă două goluri. La unul dintre ele, portarul buftean, Oghinciuc, a respins mingea spre propria poartă şi CSM-ul a făcut 5-3". Să notăm şi amănuntul că Oghinciuc e ploieştean. Expresuldebuftea.ro propunea şi genericul întîlnirii: "Regia - Laurenţiu Reghecampf. Scenariul - Ştefan Chiţu. Distribuţia - actori de mîna a treia. Sponsor - bufteanul cumsecade".

"Frustrare totală la final"
Tot insiderul "007" descrie cum s-a comportat Reghe pe durata reprizei secunde: "Reacţii fireşti, ca şi cum totul se desfăşura pe gazon în condiţii normale. Nu lăsa deloc să se întrevadă că ostilităţile merg după scenariul impus la pauză". Finalul i-a găsit încordaţi pe băieţii Buftei: "Era o atmosferă de frustrare totală în vestiar. Fusese o primă repriză foarte bună, dar faptul că s-a dictat apoi linia «Vă daţi la o parte!» a creat dezolare".

"Emisari speciali în Serbia pentru a paria acolo"
"Marele Evadat" vine cu completările legate de pariuri: "S-a mizat sigur că se marchează peste şapte goluri şi presupun că s-au cîştigat sume importante". Pentru un astfel de pariu, cota variază, în general, între 25/1 şi 30/1, adică la fiecare mie de euro investită se încasează între 25.000 şi 30.000 de euro! "Au fost emisari care au plecat special în Serbia pentru a pune din timp acolo nişte bilete pe această partidă", spun sursele GSP.

Cu ce s-au ales jucătorii din această poveste? "007" pretinde că Buftea ar fi luat prime de consolare de cîte 10 milioane de lei vechi, în timp ce Ploieştiul le-ar fi plătit fotbaliştilor în jur de 15 milioane de cap. "Dar e normal să pierzi acasă şi să-ţi bagi nişte bani în buzunar?", se întreabă "Marele Evadat". Asta în timp ce Laurenţiu Reghecampf insistă să puncteze că insiderii GSP spun numai minciuni.


"Nu aş face niciodată blaturi. Îmi e greu să mai merg la Buftea la cîte lucruri se aud despre această echipă. În timpul meciului, fanii mi-au strigat să terminăm cu blaturile. Cum să le spun că nu e nimic după ce am pierdut cu 5-3?"
Anamaria Prodan, fostă preşedinte Buftea, 7 mai 2009

"Nu pot să spun că a fost blat la acest meci. Dacă ar fi fost ceva, aş fi scris în raport. E treaba lor ce fac, dar să nu implice arbitrii"
Marian Balaci, arbitru Buftea - Ploieşti, 7 mai 2009

Cote prăbuşite la casele de pariuri
Un indiciu curios vizavi de meciul de la Buftea vine şi din modul în care au abordat casele de pariuri acea întîlnire. Astfel, cu cîteva minute înaintea startului partidei, cota pentru peste 7 goluri marcate ajunsese la un neverosimil 2,58/1, iar pentru minimum 5 goluri era doar 1,76/1!! Asta în condiţiile în care cotele pentru astfel de pariuri variază de obicei dincolo de 20/1!

"Nu mai eram la club mai 2009, aşa că n-aveam ce să caut în vestiar la meciul cu FC Ploieşti. N-am lucrat niciodată cu Reghecampf. În acea perioadă asistam la partide doar din tribună"
Sorin Dumitrescu, fost conducător CS Buftea

"Nu ştiu cine e Sorin Dumitrescu. M-am săturat să se tot arunce cu mizerii în mine. Minciuni! Dacă există cineva care mă poate acuza, să iasă în faţă cu probe clare, nu sub anonimat!"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

"N-am cerut în viaţa mea jucătorilor să se dea la o parte. Pe unde am fost, am avut numai promovări, nu retrogradări. Vreau să-mi fac onest munca de antrenor, dar mi-e silă cîte rahaturi apar împotriva mea"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua


6 mai 2009, Liga II, Seria I, etapa 28. Stadion: Orăşenesc. 250 spectatori
Buftea - FC Ploieşti 3-5 (2-1)
Au marcat: Dorobanţu (2 - pen.), Miron (10 - autogol), D. Marin (58) / Gafiţa (43 - pen.), Ciobanu (52, 63), Alexe (56), Mihalache (88)
Buftea: Oghinciuc - Goşman, Badea, T. Chiacu (46 Stegaru), Tutunaru - Bălăşoiu (64 Udrea), Gheorghiu, Dorobanţu, Dumitrescu - D. Păun (48 D. Marin), Vrăjitoarea. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
FC Ploieşti: Miron - Mihalache, Rohat, Oprsal, Crăciun - Takayuki, V. Gheorghe - Păun (40 Damaschin), Gafiţa (89 Reinette), Alexe (82 Păduraru) - Ciobanu. Antrenor: Ion Moldovan
Arbitri: M. Balaci (Tr. Severin) - I. Mîrţ (Bucureşti), Cl. Mitruţi (Craiova). Observatori: D. Petrescu (arbitraj), I. Stelian (organizare)

Citeşte în episoadele următoare: Află detaliile neaşteptate ale altor două partide din L2 în care e implicat numele lui Reghecampf @ Portretul spectaculos al personajului care s-ar afla în vîrful reţelei pariurilor negre din România şi ce legătură incontestabilă are cu antrenorul Stelei

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dorinel Munteanu, acuze grave după CFR Cluj - Oțelul: „Viciere de rezultat, cum se făcea pe vremuri!”
Superliga
Dorinel Munteanu, acuze grave după CFR Cluj - Oțelul: „Viciere de rezultat, cum se făcea pe vremuri!”
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Superliga
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (69)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  07 Februarie 2013, 13:41

Intr-o tara in care scopul suprem al existentei este imbogatirea peste noapte, nu prin munca desigur, nu se mai poate pune problema moralei! Nu exista spirit civic, fiecare e pt. el, egal ce consecinte ar avea. Oameni promovati pe pile si nu pe merite care normal ca nu sint in stare sa faca ceva pozitiv. Prin felul acesta de a gindi, sansele Romaniei de a iesi din mizerie sint nule! Au murit oameni in '89 ca sa faca Jiji show la toate televiziunile? Foamea de bani e o plaga, o tara nationala.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  07 Februarie 2013, 13:34
Postat de razvan.77. pe 07 Februarie 2013, 11:52

Blaturile din Germania, la vremea respectiva, au fost cercetate de procurori germani nu de cei romani( cum ar fi dinu). S-au facut multe arestari si desi printre cei vizati au fost si fotbalisti romani niciunul nu a fost condamnat de judecatorii nemti. Asta e tot ce trebuie spus ... restul e can-can starnit de un alcoolic care vizeaza in mod indirect echipa Steaua nu antrenorul.

Nu a fost arestat , dar din cate imi aduc aminte, a fost anchetat vreo doua saptamani si nu a avut voie sa paraseasca orasul ! Atat a ajuns la noi. Ar trebui sa nu fii atat de subiectiv si sa jignesti atata timp cat nu cunosti adevarul ! Te intreb numai atat : cum se face ca se discuta de atata timp de pariuri de blaturi, de bani...de ceva timp incoace despre aceeasi persoana, inainte de acest scandal ?! Dinu , are si el metehnele lui, dupa atatia ani, dar tu ai impresia ca se aventura in declaratiile astea, daca nu era ceva concret ! Cum ramane cu ce au spus Chirita si Martinovici ??!!

razvan.77.
razvan.77.  •  07 Februarie 2013, 12:45
Postat de alpin pe 07 Februarie 2013, 12:05

Nici pe Al Capone nu l-au putut aresta, desi a umplut doua cimitire in Chicago! Pana intr-o zi... cand l-au inhatat!! Asa si cu blatistii tai. Lipsa de probe... Pana intr-o zi...

Prietene, mai citeste ... cititul nu a omorat pe nimeni. Al Capone a facu vreo 5 ani de puscarie pentru evaziune fiscala. Dar una peste alta, nu se compara nici perioadele, nici nivelul de coruptie.

Vezi toate comentariile (69)
Comentează