FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA 4-0

Seara titular, ziua rezervă » Selecţionerul l-a transformat pe Mutu într-o minge de ping-pong înainte de Olanda

Grimasa lui Mutu spune totul: aseară a fost lăsat pe bancă
Grimasa lui Mutu spune totul: aseară a fost lăsat pe bancă

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 martie 2013 01:48

Piţurcă a fixat formula de start cu doar şase ore înaintea partidei. Chipciu a pierdut în faţa lui Grozav, iar Panti a fost preferat în poartă, fiind considerat mai util pe fazele fixe.

Orele premergătoare meciului de la Amsterdam au adus clipe agitate în tabăra "tricolorilor". Selecţionerul a avut dubii pînă în ultima clipă vizavi de formula de start, iar jucătorul transformat într-o minge de ping-pong a fost exact căpitanul de la Budapesta, Adrian Mutu.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

La antrenamentul oficial de luni dimineaţa, "Briliantul" a fost folosit în echipa "rezervelor": Piţurcă îi comunicase deja că nu se va afla printre primii "11" la Amsterdam, iar fotbalistul lui Ajaccio părea că se împăcase cu strategia antrenorului.

Discuţia decisivă de la hotel
Surse de la lot au relatat însă că, seara, după ce va fi strîns şi alte date despre adversar, Piţurcă s-ar fi sucit şi i-ar fi comunicat lui Mutu că ar dori totuşi să-l alinieze în trupa de start, spre a-l lăsa pe margine pe Bogdan Stancu. Surprinzător însă, cu doar şase ore înaintea primului fluier de pe ArenA, situaţia s-a mutat la loc: Mutu rezervă!

"Pe la 15:00, Piţurcă l-a chemat pe Adrian într-un salon al hotelului Marriott şi i-a explicat că ar vrea totuşi să revină la gîndirea iniţială. Şi i-a dat versiunea finală: «Vei fi pe bancă!»", au povestit oameni din grupul reprezentativei.

Miza pe forţa revanşei la Grozav
Chipciu a fost trecut rezervă, deşi la antrenamentul oficial figurase în formula de bază. "L-a preferat pe Grozav mizînd pe dorinţa lui de revanşă după Budapesta" a fost una dintre explicaţiile venite dinspre staff-ul României.

La fel, Panti i-a luat faţa lui Tătăruşanu pe considerentul că ar fi mai util pe fazele fixe şi la baloanele înalte, în timp ce Tamaş şi-a cîştigat locul în formaţie tot pe ultima sută de metri: Luchin a fost anunţat că e rezervă cam în acelaşi timp cu Mutu!

13 ani se împlinesc poimîine de la debutul lui Mutu la "naţională", 29 martie 2000, 0-2 cu Grecia

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Superliga
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună
Superliga
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (22)
bumix
bumix  •  27 Martie 2013, 14:34

nu-i mai luati apararea lui mutu ca e petarda ,drogat, asta nu a mai alergat cred ca de cind fugea dupa tamvai

radianu
radianu  •  27 Martie 2013, 13:24

Am spus si repet ca mutu nu mai are ce cauta la nationala! Sunt destui jucatori tineri care incurajati il pot inlocui pe golanul numarul unu al fotbalului romanesc!

dumic
dumic  •  27 Martie 2013, 12:59
Postat de edy91 pe 27 Martie 2013, 02:02

Esti prost? Cei mai buni jucatori romani aseara au fost Pintilii si Adi Popa. Ghici de la ce echipa vin, bai cap de praz! Cei mai slabi jucatori aseara au fost Grozav si Stancu, care au fentat fotbalul in dubla asta cu Olanda si Ungaria, nu stelistii, bai oltean frustrat...

Unde ai vazut tu ma pe pintilii ala, bun?Sau adi popa!? Inchizatori varza,nu au jucat nimic, nici unul,nici defensiv,dar mai ales ofensiv!Iar Popa zici ca -i o gasca beata! Anemic!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează