Articol de GSP - Publicat vineri, 27 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 26 martie 2015 21:59
Federaţia Română de Handbal a încercat să ajute Clujul şi să-i ridice interdicţia de transferuri. Asta în schimbul implicării pentru "Trofeul Carpaţi".
U Alexandrion Cluj, echipa de primă ligă care pînă de curînd s-a numit Universitatea Jolidon Cluj, are transferurile blocate de două sezoane. Fosta vicecampioană a României a ajuns în această situaţie după ce a rămas cu mari restanţe financiare la jucătoare.
Handbalistele au acţionat clubul în instanţă, au cîştigat, dar şi-au depus şi memorii la federaţie. Conform regulamentului, singura măsură impusă de FRH a fost aceea de a ridica echipei dreptul de transferuri.
Salvată de fosta conducere
U Jolidon Cluj a acumulat datorii la jucătoare de acum trei sezoane. După ce handbalistele au făcut memorii şi au fost declarate libere de contract, transferîndu-se la alte formaţii, federaţia condusă atunci de Cristian Gaţu a găsit o "portiţă" prin care să ajute Clujul.
Astfel, interdicţia la transferuri nu viza şi jucătoarele de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Vîlcea. Ca să completeze numărul de jucătoare, U Jolidon le-a adus atunci de la CNE Vîlcea pe Cîrjan, Laura Popa, Enache, Ivan sau Boian. Alături de cîteva dintre jucătoarele mai vechi, echipa a reuşit să se salveze şi să rămînă în prima ligă.
Promisiunea lui Dedu
Şi actuala conducere a FRH a vrut să dea o mînă de ajutor Clujului, mai ales că oraşul de pe Someş s-a implicat total în organizarea "Trofeului Carpaţi", dar şi a partidei cu Serbia, din preliminariile CM 2015, care se va disputa pe 13 iunie, în Sala Polivalentă din Cluj.
Astfel, în şedinţa Consiliului de Administraţie al FRH, care a avut loc la Cluj, pe 20 martie, unul dintre punctele pe ordinea de zi a fost ridicarea interdicţiei la transferuri ale celor de la U Alexandrion Cluj.
"Era o aberaţie, dar cert e că s-a votat. Au fost două voturi pentru, trei abţineri şi 8 împotrivă", a povestit unul dintre membrii CA. "Cum să treacă aşa ceva?! Să ne batem joc de jucătoare, ele să-şi rupă picioarele, cluburile să nu le plătească, apoi noi să nu luăm nici o măsură?! Şi aşa ar trebui depunctate cluburile cu datorii, măsuri mai dure, cum e la fotbal", a declarat un alt membru al CA.
Dedu a votat pentru?
Mai mulţi membri ai CA au declarat că unul dintre voturile pentru, în favoarea clubului clujean, a venit din partea preşedintelui FRH, Alexandru Dedu! "E incredibil, a fost şi el jucător! I-ar fi plăcut ca Barcelona să nu-i fi dat banii?", au comentat jucătoarele care au de primit sume de bani de la U Cluj.
Handbaliste de echipă naţională
Multe jucătoare care au evoluat în tricoul alb-negru al formaţiei clujene au de primit sume restanţe de bani. Între acestea, sînt handbaliste importante, componente ale echipei naţionale precum Clara Vădineanu şi Nicoleta Dincă. Cu sume restante mai sînt şi Mihaela Tivadar, Adriana Holhoş Stoian, Viorica Şuba şi Viktoria Petroczi.
68.000 de euro sînt datoriile cumulate ale clubului către fostele jucătoare
Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat
FCSB se pregătește să-l înfrunte pe „Mentalistul” lui Olympiakos » Dușman al fotbalului modern