GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  

Pușcăriașii din fotbal au scris 35 de cărți după gratii! Becali a plagiat și din GSP, Nețoiu a contribuit cu o virgulă aiurea :) Lista completă a titlurilor

Articol de GSP - Publicat luni, 29 iunie 2015 07:55

Ziarul Adevărul publică în ediția de azi o investigație despre cărțile scrise în detenție de pușcăriași celebri, printre care și cei din fotbal. Pe lîngă problemele ridicate de calitatea deseori inexistentă și de irelevanța acestor cărți, unele conțin și pasaje plagiate.

"În timp ce în România se vorbeşte despre apusul marilor corupţi, în penitenciare aceştia continuă să profite de nişte legi incomplete şi să-şi cumpere zile de libertate. Copiază cuvânt cu cuvânt pagini întregi, cumpără lucrări gata făcute, înşiră tot felul de consideraţii personale fără nicio valoare ştiinţifică, scriu chiar rânduri în care înfierează justiţia. În schimbul acestei maculaturi primesc, conform Legii 254/2013, o scutire de pedeapsă de 30 de zile pentru fiecare carte scoasă. Cartea poate conţine orice, pentru că legea nu stabileşte cine ar trebui să decidă dacă este sau nu lucrare ştiinţifică", scrie Adevărul

Investigația "Adevărul" scoate la iveală detalii incredibile:

  • Într-una din cărți, Gigi Becali a copiat pasaje întregi din articole publicate de Gazeta Sporturilor, fără să indice sursa lor! Pasajele identificate de Adevărul sînt apărute în 2007 (articol GSP despre un antrenament al lui Hagi) și din 2012 (articol GSP despre întîlnirea cu Ramon Calderon)
  • Cornel Penescu a scris 4 tratate de jurnalism!
  • Gigi Nețoiu a copiat de pe site-ul Ministerului Agriculturii. Singura contribuție într-un capitol întreg a fost o virgulă adăugată între subiect și predicat :)
  • Ioan Niculae a publicat deja prima carte, deși e închis de numai două luni

Investigația publicată azi sub semnăturile jurnaliștilor Cristian Delcea și Mihai Voinea poate fi citită AICI

Iată titlurile celor 35 de cărți publicate de condamnații care au legătură cu fotbalul

Gigi Becali (patronul Steaua): "Parlamentul Europei şi Parlamentul României", "Becali şi politica", "Becali şi Steaua", "Muntele Athos - patria ortodoxiei"

Ioan Becali (fost impresar): "Manualul investitorului în fotbal", "Statutul jucătorilor de fotbal, prin prisma regulamentelor interne şi internaţionale"

Ioan Niculae (patron Astra): "Bioetanolul, combustibilul viitorului"

Dinel Staicu (fost patron U Craiova): "Interacţiunea electromagnetică şi cogenerarea energiei electrice", "Ascensiunea şi prăbuşirea băncilor în contextul globalizării", "Concept atipic şi inedit sub impactul globalizării economice", "Creditul social fiscalizat, factor mobilizator de relansare a economiei", "Foreign policy", "Golden action", "Piaţa de capital fiscalizat", "Reforma bancară şi fiscală", "Raportul de cauzalitate între creditare şi criza economico-financiară", "Pandemia crizei capitaliste după 24 ani de eră ceauşistă"

Gigi Neţoiu (fost patron U Craiova şi acționar la Dinamo): "Finanţarea agriculturii româneşti, înainte şi după aderarea României la Uniunea Europeană, "Evoluţia exploataţiilor agricole în România", "Evoluţia economică a Olteniei"

Cristian Borcea (fost acționar Dinamo): "Am fost preşedintele unui vis - Dinamo Bucureşti

George Copos (fost patron Rapid): "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova", "Franciză vs management în industria hotelieră", "Tăşnadul medieval", "Turismul european durabil şi provocările lui", "Turismul - vector de interculturalitate"

Gică Popescu (fost fotbalist și impresar): "Abordări teoretice şi practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii şi juniori din perspectivă interdisciplinară", "Consideraţii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel şcolar", "Fotbal pentru viitori fotbalişti profesionişti", "Personalitatea sportivului"

MM Stoica (fost președinte Oțelul, Urziceni și Steaua): "Ultimii 11"

Cornel Penescu (fost patron FC Argeș): "Comunicarea în spaţiul public", "Managementul mass-media. Şedinţa de redacţie în presa locală", "Jurnalismul de investigaţie şi particularităţile sale în presa locală românească", "Presa online din Argeş".

Primul răspuns al Universității București în cazul Copos: "Pare plagiat de conținut, vom forma o comisie de experți!"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Liță Dumitru pariază pe Daniel Bîrligea: „Are un avantaj față de Louis Munteanu. 10 procente peste!”
Superliga
Marele Liță Dumitru pariază pe Daniel Bîrligea: „Are un avantaj față de Louis Munteanu. 10 procente peste!”
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
Stranieri
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”
Superliga
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (19)
para.para
para.para  •  29 Iunie 2015, 20:16

Pai gesepeul in loc sa militeze pentru respectarea legilor, pentru sport, pentru civilizatie, batranul din concediu si subalternii, se intrec in titluri cancanistice pentru trafic. Pentru romani, circul e scopul vietii si au circ pe paine zilnic.

alegzander19
alegzander19  •  29 Iunie 2015, 14:56

Din cate stiu pentru un articol din ziar/blog/ciorna nu exista cod ISSN, deci NU exista drept de autor pentru a plagia ;) Ca sa nu mai zic ca, la fel ca acest articolo, mai mult ca sigur nici nu sunt semnate de vreun autor ;)

1061763967186259
Savi Bratescu  •  29 Iunie 2015, 14:15

eu sant patron pe jumate din actiuni la gsp ziarul vostru si eu sant ziarisr gep savi bratescu ziarist gsp ftatzilor.asa sa ne ajute DUMNEZEU.AMIN

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close