FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Florin Prunea acuză dur modul cum sînt recrutați tinerii din Centrele de Excelență recent înființate: ”E bătaie de joc ce face FRF!”

Articol de - Publicat vineri, 02 octombrie 2015 00:00

Iașiul a refuzat să semneze acordul de transfer al fotbalistului, ”era un contract în alb, ilegal!”, susține președintele moldovenilor. FRF ar fi luat copilul în ciuda opoziției clubului

"E ilegal ce face Federația! UEFA le-a spus că ideea acestor centre contravine politicii fotbalului!". Acuzele îi aparțin lui Florin Prunea. Președintele lui CSMS Iași e alimentat de o dispută pe care clubul pe care îl conduce a avut-o cu Federația exact pe subiectul centrelor de tineret.

Fostul portar al "naționalei" a explicat la DigiSport Special despre ce e vorba: "Ni s-a propus să cedăm un junior. Am refuzat, pentru că veniseră cu un acord de transfer în alb. Le-am zis și celorlalte persoane din club care mai au drept de semnătură să nu iscălească așa ceva, pentru că e ilegal! Era un document pe care scria că vom primi 50 la sută dintr-un eventual transfer viitor al jucătorului. De ce 50 la sută? De ce să nu creștem noi copilul?".

"Racolează părinți și copii!"

Federația a inaugurat de curînd două centre pentru juniori, dintr-un total de 8 pe care le-a anunțat pînă în 2018. Fotbalistul de la Iași ar fi fost dus la Tîrgu Mureș împotriva opoziției clubului! "Au vorbit cu părinții și l-au luat, iar acum îl țin la Tîrgu Mureș, deși i-am anunțat pe oamenii de la FRF că nu-l dăm! Federația a mai încercat la Iași și cu intervenții peste capul meu, dar tot n-a reușit să găsească înțelegere", spune Prunea.

Numele jucătorului este Mihai Coteț. Președintele Iașiului anunță un protest oficial în Comitetul Executiv de azi: "Voi cere explicații, pentru că aceste centre reprezintă o bătaie de joc față de noi toți și mai ales față de cluburile care au investit bani în centrele de tineret. Dacă Federația voia să sprijine dezvoltarea de noi jucători, trebuia să ajute cluburile să-și formeze academii, nu să creeze ea centre la care să racoleze copiii și părinții și să le bage tot felul de bazaconii în cap!".

"Am vorbit la UEFA și mi s-a confirmat că centrele FRF nu respectă regulamentele. Federația a primit și ea același răspuns de la Nyon, dar a trecut peste el"
Florin Prunea, președinte CSMS Iași

"Mi-e clar că e vorba despre o acțiune de imagine a Federației, pe ideea "hai să ne prefacem că mai facem și noi ceva!". FRF nu are voie să vîndă jucători și să încaseze sume de transfer, n-am auzit așa ceva nicăieri în lume!"
Florin Prunea, președinte CSMS Iași

"Liga 1 e contra!"

Prunea anunță că formațiile din primul eșalon vor protesta azi în Comitetul Executiv față de proiectul centrelor de excelență: "Am discutat cu mulți președinți. Nu pot să știu opinia tuturor membrilor afiliați, dar Liga 1, cel puțin, este contra acestor centre, care fac concurență neloială. I-am întrebat pe președinții cluburilor care au dat jucători Federației, mi-au zis că au cedat doar tinerii mai slabi, nu pe cei mai talentați".

"Au dus fotbalul către amatorism!"

Ioan Andone, fost coechipier cu Prunea la Dinamo, critică și el Federația: "Într-un an și jumătate, cît a trecut de cînd a cîștigat Burleanu alegerile, nu s-a întîmplat nimic bun. Liga 1 e în insolvență și sperie toți antrenorii și jucătorii din străinătate. Iar Diviziile B și C au devenit "daciade", competiții care tind către amatorism. Dacă voia să ajute fotbalul cu adevărat, FRF trebuia să dezvolte ligile inferioare, nu să fondeze centre de juniori!".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
Liga 2
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (8)
don_vito
don_vito  •  02 Octombrie 2015, 23:00

E prea bagat in seama ret asta

montgomerry
montgomerry  •  02 Octombrie 2015, 15:33

Asta ar trebui sa fie un SOS pentru fotbalul romanesc.Ce dracu inseamna in mintea lui Burleanu Centrul de Excelenta?Pentru mine si vreau sa cred ca nu sunt singurul,e un mod de a spala niste bani.Din centrele astea nu vor iesi niciodata fotbalisti,doar niste purtatori ilegali de echipament sportiv. Intr-un an si jumatate,acest noname a distrus si putinul cat nu distrusese clica anterioara,cuplul Sandu-Dragomir.La ligile inferioare, e haos total,dar FRF infiinteaza CENTRE DE EXCELENTA.Hai sa radem cu Burlanu.Oare cand ,,excelentii''vor lua doctoratul in oarece,cum vor proceda Burlanii?Ii vor ceda inapoi cluburilor gratis,sau vor cere oarece comisioane?

10206088110775210
Enver Hoxha  •  02 Octombrie 2015, 12:17

Măcar de un lucru Burlică e sigur: DNA n-o să-l deranjeze niciodată. Prietenii ştiu de ce...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează