FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Noi detalii despre cum au decurs negocierile dintre Becali și Armată: "Toți jucătorii mei vor fi cesionați echipei"

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 ianuarie 2017 08:59

Ziarul Gazeta Sporturilor reface din mărturii, articole, interviuri, editoriale şi alte evenimente ale acelor zile, modul în care Gigi a devenit în 2003 acţionar majoritar la societatea care a continuat pe brandul şi locul din Liga 1 al vechii Steaua Bucureşti.

Ziua în care Gigi Becali a devenit efectiv stăpân peste Steaua a fost 24 ianuarie. Anul 2003. Atunci a avut loc adunarea generală a AFC Steaua, vechea societate, pe care a activat clubul de fotbal. Pe ordinea de zi a acelei ședinţe furtunoase și extrem de controversate, care s-a desfășurat la ultimul etaj al tribunei oficiale de la stadionul din Ghencea, figurau 4 puncte:

  1. Informarea președintelui Consiliului Director privind aspectele consemnate în procesul verbal al Consiliului Director din data de 10 ianuarie 2003
  2. Supunerea spre aprobarea AGA a înfiinţării unei societăţi comerciale pe acţiuni conform articolului 47 din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 și a capitolului IV, articolul 12, punctul 5 din Statutul AFC Steaua.
  3.  Supunerea spre aprobarea membrilor AGA a raportului de evaluare activ necorporal pentru AFC Steaua București.
  4. Diverse

Punctul 2 era însă extrem de important. Practic, urma să se decidă dacă în locul vechii societăţi, AFC Steaua, va lua naștere una nouă, pe acţiuni, iar cel care să deţină pachetul majoritar al acestora să fie Gigi Becali.

În ziua de 24 ianuarie, Gazeta Sporturilor publica în paginile sale câte un interviu cu Gigi Becali și Viorel Păunescu, în care cei doi își dezvăluiau intenţiile pe care le aveau pentru adunarea respectivă. Câte două idei de bază par astăzi, la 14 ani distanţă, extrem de relevante.

Gigi Becali susţinea că deţinea deja proprietatea jucătorilor clubului AFC Steaua și că în schimbul pachetului majoritar urma să-i cesioneze noii societăţi. În plus, anunţa că MApN nu-l putea împiedica să devină acţionar majoritar fiindcă generalii din structurile ministerului nu sunt în Adunarea Generală și n-au drept de vot

"Aţi avut noroc că m-aţi prins, sunt într-o pauză, lucrez de zor cu avocaţii la documentaţia necesară, astfel încât totul să fie legal și să nu pot fi combătut în niciun fel.

După ce voi primi 51 la sută din acţiuni, voi participa la capitalul social al societăţii cu 500.000 de dolari și voi semna un document prin care toţi jucătorii, aflaţi acum în proprietatea mea, vor fi cesionaţi noii societăţi, să nu se spună că i-am luat pentru mine.

În primul rând, generalii nu fac parte din Adunarea Generală, deci n-au cum să voteze împotriva mea. Apoi, tot ce am primit de la MApN a fost prin cesiune, din care au mai rămas 15 ani, iar asta e o hotărâre de guvern și nici nu cred că ministrul apărării se poate ocupa cu așa ceva. Deci astea sunt numai speculaţii" Gigi Becali, pe 24 ianuarie 2003, pentru Gazeta Sporturilor

 Toate detaliile legate de planul de bătaie Becali vs. Păunescu, plus interviurile complete cu cei doi, le puteți citi doar în ediția tipărită de azi și în cea digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Vezi aici primul episod: Echipa lui Gigi Becali trebuia să se numească Star București încă din 2003!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dorinel Munteanu a început curățenia la Oțelul Galați » Primele două despărțiri
Superliga
Dorinel Munteanu a început curățenia la Oțelul Galați » Primele două despărțiri
Polițele lui Șumudică » Antrenorul nu s-a abținut și a lansat un atac în conferință + Bulversat de o știre: „Am citit cu stupoare”
Superliga
Polițele lui Șumudică » Antrenorul nu s-a abținut și a lansat un atac în conferință + Bulversat de o știre: „Am citit cu stupoare”
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”
Stranieri
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (97)
timm
timm  •  08 Ianuarie 2017, 10:48
Postat de timm pe 07 Ianuarie 2017, 16:36

Nord Coreanule ce nu e bine? Acesta e adevarul e singura sansa a FCSB.

FCSB mai are o singura instanta la care castiga sigur contra CSA. Staborul de la Sibiu, prezidat de onorabilul rege Cioaba. Acolo cu o taxa de doi si un sfert valize castiga tot, palmares, nume,sigla, marca Steaua.

timm
timm  •  07 Ianuarie 2017, 16:36
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Nord Coreanule ce nu e bine? Acesta e adevarul e singura sansa a FCSB.

catalynn
catalynn  •  07 Ianuarie 2017, 16:14
Postat de catalynn pe 07 Ianuarie 2017, 16:11

Cont: Astfel, până la acest moment, au fost încheiate următoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selecţionat: ·brand-ul ”Steaua București” a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro; ·taxa de licență pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA; ·prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA ”Steaua București” a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro. În prezent, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” derulează o serie de activități pentru valorificarea mărcii ”Steaua București”. Deci evaluare cu pricina a fost făcuta practic de o Comisie MApN, care a facut licitație in baza careia a angajat un evaluator. Io inteleg ce spui tu, insa io unul nu il vad pe Judecătorul ala care nu da castig de cauza Statului Roman practic .... Vom trai si vom vedea, io unul merg pe mâna lui Talan al cărui fan declarat am devenit oficial pe 21 Decembrie 2016! :-)))

N-am înțeles de ce GSP mi-a șters postarea unde nu citam decat pe fostul ministrul al apărării Mihnea Motoc, ministru tehnocrat, ca sa nu mai existe discuții ca politicul, mai exact PSD plus uneperistul lui Oprea sunt implicați.

Vezi toate comentariile (97)
Comentează