Articol de Sergiu Alexandru - Publicat luni, 16 ianuarie 2017 13:33
Încă o eliminare surprinzătoare de la Australian Open. GSP.RO pune 3 întrebări după un nou obiectiv major ratat de Simona.
1. Dar Accidentarea? Cât e accidentarea? de unde e accidentarea?
"S-ar putea să nu joc o perioadă. Vreau doar să mă fac bine, pentru că genunchiul e foarte sensibil. Nu vreau să agravez", a explicat Simona la finalul meciului de la Antipozi, care a subliniat: "e prima oară când din cauza durerii nu am putut face prea multe".
Bun. Atunci cum se împacă această scuză cu o declarație dată acum câteva săptămâni, pe vremea când seta turneele de Grand Slam ca prioritate absolută: "Am lucrat foarte dur în această perioadă, cred că a fost cea mai dură pregătire din carieră". Care e, până la urmă, adevărul? A fost o greșeală de strategie, o nepotrivire în program, o forțare?
2. E Darren Cahill o problemă?
Halep și Cahill lucrează împreună din primăvara lui 2015, iar Simona și apropiații ei și-au pus mari speranțe în antrenorul australian. După 2 ani, Simona nu progresează. În 2014, cu Wim Fissette, a ajuns în finală la Roland Garros și la Turneul Campioanelor și în semifinală la Wimbledon.
Apoi, contrar ideii că un jucător devine mai bun odată ce crește în experiență, Simona s-a rătăcit. Și-a pierdut din agresivitatea din 2014, a ieșit de 3 ori din primul tur și odată în turul secund în 8 Grand Slamuri. Totul e fun, contul e instagram s-a completat corespunzător cu poze interesante, dar tenisul? Tenisul când apare?
3. Cât timp durează să repari serviciul?
An după an, serviciul Simonei continuă să fie marea problemă. Deși susține că s-a antrenat foarte mult și încearcă să își îmbunătățească acest aspect al jocului, Halep pare că nu progresează la serviciul.
"M-am uitat la felul cum servește și e destul de clar că trebuie să muncească mult pentru primul, ca să nu mai vorbim despre al doilea serviciu" a explicat Mats Wilander, are a dat vina și pe atitudinea Simonei.
Mai ales că și în meciul cu Rogers, nr 4 mondial a avut mari probleme și i-a permis adversarei să returneze puternic și să îi pună probleme. Rogers a făcut 4 break-uri, decisive pentru câștigarea meciului. Deci de cât timp e nevoie ca să își refacă una dintre cele mai importante părți din joc?
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”