FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Scandal LPF - FRF » Șefii cluburilor din Liga 1 plănuiesc un atac! Ar trebui să dea bani din drepturile TV către echipele din Liga 2 și Liga 3?

Romario Benzar este unul dintre titularii echipei naţionale care joacă în Liga 1
Romario Benzar este unul dintre titularii echipei naţionale care joacă în Liga 1

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2017 00:00

Șefii cluburilor care oferă jucători echipei naționale ar discuta în aceste zile o strategie de contraatac la inițiativa FRF de a direcționa către L2 și L3 un procent de 5% din drepturile TV ale L1: blocarea fotbaliștilor pentru jocul de la Varșovia (10 iunie).

FRF a anunțat ieri un set de propuneri pentru modificarea structurilor federale, între care reașezarea țintarului din Comitetul Executiv. Astfel, Liga 1 ar urma să piardă un loc, urmând să fie reprezentată de șeful LPF și de un singur președinte de club. Acum, în CEx vine din L1 tripleta Iorgulescu - Argăseală - Prunea.

În schimb, cu bătaie electorală pentru alegerile federale din primăvara lui 2018, administrația Burleanu vrea să ofere câte o poziție în plus în Comitet pentru copii/juniori și AJF, sectoare din care speră să obțină voturi numeroase în vederea câștigării unui nou mandat.

Ar trebui cluburile din Liga 1 să direcționeze 5% din drepturile TV către echipele din Liga 2 și Liga 3?

DA
NU

 

Prunea: "Vor să desființeze LPF"

Subiectul fragil cu care insistă însă FRF este "solidaritatea financiară la toate nivelurile". Adică direcționarea unui procent de 5% din drepturile TV ale L1 către susținerea competițiilor din L2 și L3, proiect deja respins de Ligă. Dar pe care Burleanu dorește să-l introducă pe ordinea de zi a Adunării Generale FRF din 27 mai, când, aproape sigur, mutarea va trece!

Membru în actualul Comitet Executiv, Florin Prunea punctează chiar că "FRF încearcă, de fapt, să desființeze LPF, să preia organizarea primei divizii și controlul total asupra sumelor din drepturile TV. Știm de mai multă vreme despre acest plan în legătură cu care am mai discutat între noi, președinții din Liga întâi. Din această postură, aștept o reacție fermă și foarte dură din partea membrilor LPF vizavi de ceea ce se întâmplă".

Planul datează din primele luni de mandat

De altfel, Burleanu a mai avut o tentativă de a aduce în federație Liga 1 și drepturile TV aferente, demers eșuat. Este însă o strategie pe care a încercat s-o promoveze încă din primele luni de mandat, în 2014, căci miza banilor de la televiziuni e imensă.

Nemulțumirile crescânde dinspre cluburile de la vârful fotbalului românesc ar pune în mișcare în aceste zile chiar un contraatac spre FRF.

"Sunt deja discuții ca la meciul cu Polonia din 10 iunie, în preliminariile pentru Mondiale, formațiile din prima divizie să refuze în bloc trimiterea la lot a jucătorilor, chiar cu asumarea anumitor riscuri. Iar decizia se va lua, probabil, după adunarea generală a FRF, în care se va discuta și se va vota proiectul", explică surse GSP.

"Dacă Adunarea Generală va vota propunerea legată de principiul financiar al solidarității, acest proiect va fi aplicat. Avem toate pârghiile regulamentare să implementăm acest lucru. Dacă nu voi reuși să-i conving pe cei din Liga 1, vă asigur că toți cei din Liga a doua sunt deja convinși"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor » Cum arată primul „11” gândit de Mircea Lucescu + Cele mai bune cote
Nationala
România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor » Cum arată primul „11” gândit de Mircea Lucescu + Cele mai bune cote
Gianni Infantino, președintele FIFA, indignat de scandalul săptămânii din fotbalul mondial » Cere măsuri: „Nu e loc pentru așa ceva!”
Campionate
Gianni Infantino, președintele FIFA, indignat de scandalul săptămânii din fotbalul mondial » Cere măsuri: „Nu e loc pentru așa ceva!”
Prim-ministrul din Kosovo, întâlnire de gradul ZERO cu jucătorii, la două zile de la meciul cu România: „S-a umplut paharul!”
Nationala
Prim-ministrul din Kosovo, întâlnire de gradul ZERO cu jucătorii, la două zile de la meciul cu România: „S-a umplut paharul!”

Scene REVOLTĂTOARE! Haosul a continuat și la conferință » Kosovarii au sărit la bătaie, cu Mircea Lucescu la 3 metri distanță: „Să vă fie rușine!”

Presa internațională vuiește după ce România - Kosovo a fost abandonat: „Haos!”


Comentarii (14)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  09 Mai 2017, 23:03

@florar. Ideea de a fi alocata o suma din drepturile TV ale nationalei diviziilor B,C,D pare constructiva insa nu cred ca e fiabila deoarece aceste sume sunt relativ reduse 8 meciuri/an a 100 000euro deci vreo 1 mil nu se compara cu cele actuale de vreo 30 mil de la liga1 .In plus acesti bani trebuie sa sustina echipele nationale in competitii in vreme ce numai un club de liga 1 conform contractului actual primeste minim in jur de 1,5 mil. Simbolic se poate discuta faptic nu am prea vazut jucatori de la esaloanele inferioare in nationala de seniori.FRF-ul asa cum am mentionat mai jos din bugetul ce include si drepturile TV ale nationalei poate ajuta prin reducerea sau chiar anularea a diverse taxe, cotizatii, obligatii financiare ale cluburilor din aceste esaloane catre bugetul FRF..

florar
florar  •  09 Mai 2017, 11:01
Postat de Ilie Golombioschi pe 07 Mai 2017, 19:08

Sunt de acord ca LPF trebuie desfiintata, drepturile de proprietate asupra denumirii Divizia A pe care cineva in mod abuziv (spunea Dragomir) le-ar fi avut prin inregistrare la OSIM nu mai exista deoarece s-a spus ca dupa 5 ani de nefolosire aceste drepturi decad, deci FRF ar trebui sa preia aceste drepturi si sa organizeze structura competitionala in 4 divizii, A,B,C si D care sa fie sub controlul si coordonarea FRF in totalitate. Cele 4 divizii trebuie organizate pe sistem competitional clasic cu 16 echipe si 4 la retrogradare directa pentru toate nivelurile ,A , B cu 4 serii, C cu 16 serii si D cu 64 de serii , acestea urmand sa incorporeze toate echipele ce au capacitatea si dorinta sa participe la un sistem competitional organizat, desfiintandu-se AJF-urile. In acest sistem diviziile B,C si D vor putea sa faca fata cheltuielilor intr-un mod decent, vor putea sa beneficieze de desfiintarea a multor taxe gresite si impovaratoare actuale care chiar daca regulamentare sunt eronat de mari sau excesiv birocratice si inutile, spoliatoare pentru cluburile diviziilor B,C,D. Si in contextul articolului prezent eu sustin ca din drepturile Tv, cate sunt ele FRF trebuie sa redirectioneze catre diviziile B,C,D, chiar daca si acestea obtin drepturi TV un procent mai mare respectiv, 10%.

Daca e OK ca esaloanele secunde sa fie ajutate cu bani dumneata crezi ca semnalul ar trebuii dat cu prima divizie unde si aici colcaie de insolventa?Dar de ce nu se poate stimabile la inceput FRF sa-si arate marinimia dand ligilor inferioare 20% din drepturile de televizare ale echipelor nationale?De ce nu poate FRF sa aduca un antrenor roman si sa faca economie?Eu cred ca FRF trebuie ea sa se lupte pentru ca ligile de fotbal sa poata avea mai multi bani.Cum ?Prin competitii si mai curate,prin sprijinirea fotbalului de catre politic,prin atragerea a cit mai multor oameni cu bani...Dumneata ai investii bani intr-un fotbal la care poate maine cineva decide sa-ti traga din banii pe care contai sau care schimba regulile dupa cum crede el ca este mai bine?...

tegean
tegean  •  08 Mai 2017, 20:45

5%=1,7 milioane EU. Să zicem Liga II = 2/3 = 1,15 mil. și Liga III = 1/3 = 0,55 mil. În LII, la 20 echipe, ar reveni în medie 57 500 EU= 260 000 lei/An pt. 1 echipă (=15x salariul minim brut). În LIII, la 75 echipe, ar reveni în medie 7350 EU = 33300 lei/An pt. 1 echipă (= 2 x salariul minim brut). Oricum s-ar distribui, Aceasta este MIZA, mizeria din Liga II și III (și Liga I) din România care se confirmă, indirect, prin lupta pt. cei ...5%.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează