Articol de Eduard Apostol - Publicat miercuri, 24 mai 2017 00:00
Dinamoviștii au anunțat ieri că se mută din Ștefan cel Mare. Ministerul e imperativ cu Badea, impunându-i un termen limită, Badea vrea negociere cu juriști.
Telenovela "Vrem stadion nou fără pistă!" a atins punctul culminant. În ultimul episod, ieri, imediat după comunicatul ultimativo-agresiv al Ministerului de Interne, a venit ca o lovitură de ciocan amenințarea directă a clubului de fotbal.
"Suntem ferm hotărâți ca în condițiile date să nu mai jucăm fotbal pe această ruină! E un stadion uzat de zeci de ani, depășit, iar acum avea o șansă istorică de a fi modernizat, pe care, din motive ce nu țin de noi, o va rata", a reacționat Ionel Dănciulescu pentru GSP.ro.
Caută stadion
Oficialul "câinilor" a detaliat că echipa se va muta definitiv din Ștefan cel Mare. Ori pe Național Arena, ori pe alt stadion din Capitală, după ce "Cotroceniul" și "Arcul de Triumf" vor fi refăcute în cadrul programului Euro 2020.
"Ca un semnal de alarmă și semn de protest față de situație, FC Dinamo anunță că își caută stadion. Facem acest lucru din dorința de a nu mai finanța actuala bază, în condițiile în care suntem singura entitate ce a pompat bani aici.
Chiar dacă am făcut investiții, noi le-am donat statului și clubului, prin CS Dinamo. Am plătit mereu lucrările de întreținere ale gazonului și alte reparații, plus închirierile pentru meciuri".
Vineri, ultimul termen
Stadionul din Ștefan cel Mare ar trebui modernizat pentru Euro 2020, dar situația e complicată, o bună parte din complex fiind concesionată societății lui Nicolae Badea.
Ministerul de Interne a remis ieri un comunicat prin care anunță că propunerea făcută de ACS FC Dinamo, societatea lui Badea, e de neacceptat.
MAI susține că Badea urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului, și nu cedarea, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat.
"Nu se poate ca statul să investească 20 sau 30 de milioane de euro, apoi să-l cedeze unui privat, fiindcă s-ar merge în grup la pușcărie", spun sursele GSP.
Monica Iagăr, președinta CS Dinamo, într-un dialog privat cu un suporter, a dezvăluit că acestea ar fi planurile ACS FC Dinamo.
Ulterior, Iagăr n-a recunoscut convorbirea, dar comunicatul MAI confirmă spusele ei. Ministerul a fixat și un termen limită pentru a primi un ultim răspuns: vineri, 26 mai.
MAI acuză și impune
"Propunerea ACS FC Dinamo nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului Dinamo, și nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat.
ACS FC Dinamo București impune inclusiv un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-și reia dreptul de utilizare și tot pe o durată nedeterminată.
Singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo București l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo București" este scris în comunicatul ministerului prezidat de Carmen Dan.
Ce vrea Badea
Pe 10 mai, Nicolae Badea declarase că ACS FC Dinamo a convenit cu CS Dinamo ca din contractul de asociere să fie scos stadionul, fiind o chestiune de zile până când acest act va fi semnat.
La societatea pe care o conduce, Badea n-a primit nicio variantă de dialog din partea MAI, iar reprezentanții ACS FC Dinamo așteaptă în continuare o negociere cu juriști din partea ambelor tabere pentru modificarea diverselor articole din contract.
"Nu mai vrem ca, pe viitor, cei ale căror interese meschine blochează procesul modernizării a ceea ce înseamnă Dinamo să-și facă iluzii și speranțe că noi vom mai cotiza sau vira bani"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo"Dănciulescu a fost imens ca fotbalist, dar cu vorbele s-o lase mai moale, că face entorsă!"
Marius Bacria, administrator general ACS FC Dinamo"ACS FC Dinamo nu acceptă să excludă din obiectul asocierii bunurile imobile ce vor face obiectul investiției Companiei Naționale de Investiții, cunoscând că statul nu va putea investi în bunuri care nu-i aparțin și acceptând astfel nerealizarea investiției pentru noul stadion"
Comunicatul MAI
15.032de locuri este capacitatea actuală a arenei din centrul Capitalei
2.000 €este costul închirierii stadionului Dinamo pentru un meci
25.000 €este costul organizării unui meci pe Național Arena
1951este anul în care stadionul Dinamo a fost construit, el deschizându-și porțile un an mai târziu
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”