FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRAGEREA LA SORȚI

Ajutor URIAȘ de la UEFA! De ce nu putem cădea cu DOUĂ superputeri în grupa preliminară. Cum arată grupa grea și cea accesibilă

Articol de , , - Publicat joi, 29 noiembrie 2018 18:14

UEFA a anunţat că într-o grupă pot face parte cel mult două echipe care găzduiesc meciuri la turneul final, astfel că naţionala noastră n-ar putea fi în aceeaşi grupă cu Spania şi Germania, cu Anglia şi Germania, cu Olanda şi Germania sau cu Italia şi Germania.

Duminică la prânz, la Dublin, cu începere de la ora 13:00, va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor pentru preliminariile Campionatului European din 2020.

După eşecul din Liga Naţiunilor, România şi-a diminuat serios şansele pentru a avea parte de o grupă accesibilă. A căzut în urna a 4-a valorică, iar la turneul final se vor califica direct doar primele două clasate! Totuşi, vom avea un as în mânecă la tragere!

Datorită faptului că suntem una dintre ţările care va organiza meciuri la Euro 2020, vom putea beneficia de un criteriu pe care UEFA l-a introdus special la ţintarul de duminică:

"Pentru a putea permite tuturor celor 12 ţări gazdă ale turneului final să se califice, atunci în aceeaşi grupă vor fi cel mult două astfel de naţionale".

Iar lista cuprinde, pe lângă România: Spania, Italia, Anglia, Olanda, Germania, Rusia, Danemarca, Irlanda, Scoţia, Ungaria şi Azerbaidjan. 

Primele 9 reprezentative din această listă sunt din primele 3 urne valorice.

  • Cum România e în a 4-a şi cum succesiunea tragerii va fi: extragerea ţărilor din urna 1, apoi urna 2, 3 şi celelalte, România poate profita. Cu siguranţă evităm nişte perechi extrem de tari.

Două exemple de grupe

Spre exemplu, dacă Germania va nimeri într-o grupă cu Spania, Italia, Anglia sau Olanda, atunci noi nu vom putea să evoluăm tot acolo. La fel şi alte variante ce nu par deloc la îndemână. Exemple: Spania-Rusia, Anglia-Rusia, Olanda-Danemarca. 

Chiar dacă scăpăm de anumite combinaţii pe care nu ni le-am dori sub nici o formă, tot rămân multe variante extrem de rele. Putem fi în grupă cu Franţa, care nu va organiza meciuri le Euro, cu Germania, dar şi cu Serbia, fiindcă nici naţionala de la Belgrad nu e pe lista celor care au stadioane pentru Euro 2020!

CRITERII DE TURNEU FINAL

  • Într-o grupă nu pot fi mai mult de două echipe din cele 12 care vor organiza meciuri la turneul final

URNA 1: Anglia, Spania, Italia, Olanda

URNA 2: Germania, Rusia, Danemarca 

URNA 3: Irlanda, Scoția

URNA 4: Ungaria, România

URNA 5: Azerbaidjan 

CRITERII POLITICE

Nu vor putea face parte din aceeaşi grupă:- Rusia şi Ucraina, oricum nu puteau fiind în aceeaşi urnă valorică- Kosovo şi Serbia- Kosovo şi Bosnia- Armenia şi Azerbaidjan, oricum nu puteau fiind în aceeaşi urnă valorică- Spania şi Gibraltar.

CRITERII DE CLIMĂ

  • Din cauza condiţiilor de iarnă extrem de severe, nu vor putea face parte din aceeaşi grupă mai mult de două echipe dintre următoarele:- Belarus, Estonia, Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Rusia şi Ucraina

CRITERII DE DISTANŢĂ

Din cauza distanţelor foarte mari între anumite ţări
...... Azerbaiidjan va mai putea fi în grupă cu cel mult una dintre: Gibraltar, Islanda, Portugalia
... Islanda va mai putea fi în grupă cu cel mult una dintre: Armenia, Cipru, Georgia şi Israel
... Kazahstan va mai putea fi în grupă cu cel mult una dintre: Andora, Anglia, Franţa, Feroe, Gibraltar, Islanda, Malta, Irlanda de Nord, Portugalia, Irlanda, Scoţia, Spania, Ţara Galilor

URNELE PENTRU EURO

URNA 1: Elveţia, Portugalia, Olanda, Anglia, Belgia, Franţa, Spania, Italia, Croaţia, Polonia

URNA 2: Germania, Islanda, Bosnia, Ucraina, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Ţara Galilor, Cehia

URNA 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoţia, Norvegia, Serbia, Finlanda, Bulgaria, Israel

URNA 4: Ungaria, România, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Georgia

URNA 5: Macedonia, Kosovo, Belarus, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Feroe

URNA 6: Letonia, Lichtenstein, Andorra, Malta, San Marino

GRUPA INFERNALĂ
Franţa
Germania
Serbia
România
Macedonia
Letonia

GRUPA ACCESIBILĂ
Polonia
Cehia
Irlanda de Nord
România
Gibraltar
San Marino

Ce grupă vrea Contra

Aflat în studioul Telekom Sport, selecţionerul României a dezvăluit cum şi-ar dori să arate componenţa grupei din care va face parte echipa pe care o antrenează. "Polonia, Austria, Irlanda de Nord, România, Gibraltar, iar din ultima urnă oricare, n-am nici o preferinţă. Aş vrea să evităm Spania din prima urnă valorică, dar şi Serbia din a 3-a", a declarat Cosmin Contra. 

21 martie 2019e data la care vor debuta preliminariile Euro 2020, iar ultimele jocuri vor avea loc pe 19 noiembrie 2019

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat NĂUCITOR în Suedia - Ungaria, primul meci tare de la Europeanul de handbal » Fanii din Fonix Arena dădeau perplecși din umeri!
Handbal
Rezultat NĂUCITOR în Suedia - Ungaria, primul meci tare de la Europeanul de handbal » Fanii din Fonix Arena dădeau perplecși din umeri!
După Dinamo - Sepsi, Cîrjan dezvăluie ce discuție a auzit între adversari și le bate obrazul criticilor: „Râdeați de mine!”
Superliga
După Dinamo - Sepsi, Cîrjan dezvăluie ce discuție a auzit între adversari și le bate obrazul criticilor: „Râdeați de mine!”
Costică Buceschi, protagonistul unui moment istoric la Campionatul European de handbal feminin
Handbal
Costică Buceschi, protagonistul unui moment istoric la Campionatul European de handbal feminin

Din halucinațiile lui Călin Georgescu: „Știu cel mai bănos sport din lume! România să profite și să bage banii, îngrijește 12 meserii”

Gică Hagi, întrebare frontală despre Călin Georgescu după imaginile apărute pe internet: „V-a cerut voie?” » „Regele” a reacționat imediat


Comentarii (17)
448423865360916
Dumitru Sbiera  •  30 Noiembrie 2018, 10:15
Postat de grandetorito pe 29 Noiembrie 2018, 18:45

Singura noastra sansa sa ne calificam la un turneu final este sa fim unica tara organizatoare. Vai mama noastra!

Gazduim 4 meciuri datorita relatiilor mult-injuratului Mircea Sandu. Poate secolul urmator vor fi si altele 3-4. pana atunci numai de bine!

448423865360916
Dumitru Sbiera  •  30 Noiembrie 2018, 09:55

In opinia mea GRUPA ACCESIBILA este formata din echipa cea mai buna din urna 1 si echipe mai slabe din urnele 2 si 3 . Grupa grea: 1. Polonia, 2. Germania, 3 . Serbia, 4 Romania, 5. Kazahstan, 6. Letonia. Grupa accesibila : 1. Franta sau Spania, 2. Tara Galilor sau Cehia, 3. Bulgaria sau Israel, 4 ROMANIA, 5 si 6 nu ar prea conta. Preferabil o echipa care bate tot si sa ramana sa te bati cu cele din urnele 2 si 3. PAREREA MEA!

100185550934873
Septimiu Codrean  •  30 Noiembrie 2018, 09:17

Sporul r0manesc este in declin continuu ! Fotbalul urmeaza trendul ! De ce ? Tara saraca, bani putini. Lipsa de organizare ! Romanii sunt slabi manageri, nu au viziune ! Popor de oieri, de opincari ! Nu avem gena de capitalisti adevarati ! Nu trebuie sa ne supere adevarul ! Atita putem . Rezultatele care vin sint pur intimplatoare , accidentale !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează