SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  #MERGEMDUPASISTEM

Medicilor de la Spitalul Fundeni li se cere să semneze un „Angajament anti-mită”!

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 martie 2019 07:00

 Conducerea Institutului Clinic Fundeni, unul dintre centrele de elită ale medicinei din România și lider în programul de transplant hepatic, renal și medular, solicită celor 1.200 de oameni din cadrul personalului medical, dintre care 350 de medici, să-și asume „măsuri coercitive sau disciplinare” dacă vor lua mită.

angajament anti mita

Angajații au primit în aceste zile o declarație pe care sunt obligați s-o semneze.

„Refuz să particip la activități care implică luarea sau darea de mită” Punct din Declarația personală de angajament anti-mită

„Plicul” din spitale a ajuns obiectul unei dezbateri care crește în societate, după ce contribuabilii și guvernele de toate coloraturile politice au asigurat, în ultimii trei ani, creșterea veniturilor de la dublu la triplu pentru cei 200.000 de angajați din sănătate.

În România, a doua cea mai săracă țară a Uniunii Europene, cu un salariu mediu net de 2.700 de lei, echivalentul a 600 de euro, o asistentă medicală poate ajunge, cu gărzi, la 1.000 de euro net, iar un medic ia în mână între 2.000 și 4.000 de euro în funcție de specialitate.

La Spitalul Fundeni, managerul Carmen Orban cere angajaților să se angajeze nu doar să refuze să primească mită, dar să și reclame cazurile de plăți informale dinspre pacienți.

„Voi raporta cu bună credință sau din motive rezonabile de a crede astfel, a unor fapte reale sau suspectate de mituire sau încălcare a politicii anti-mită sau a sistemului de management anti-mită”.

De asemenea, medicii, asistentele și restul personalului garantează prin semnătură că nu au fost implicați nici în trecut în „fapte de mituire corupție sau probleme similare”.

Alineatul 3 din declarația anti-mită a fost introdus pe ultima sută de metri, susțin surse din spital, cel care se referă la „calificările mele sunt reale și corecte”.

El a apărut în urma investigațiilor Libertatea, care a publicat cazurilor celor doi impostori, italianul Matteo Politi și Raluca Bîrsan, care profesau ca medici în România deși ambii absolviseră doar 8 clase și-și fabricaseră diplome false.

Aceeași declarație prevede și raportarea situațiilor de conflicte de interese, definite prin relațiile cu societățile comerciale, relația cu membrii de familie sau alte interese financiare.

Citește și:

După cazul medicului fals, Ministerul Sănătății aruncă și copilul împreună cu apa din copaie. Prigoana Sorinei Pintea împotriva tuturor voluntarilor din spitale!

Mărturii despre șpăgile pentru cezariene! Sorina Pintea spune că nici moartea copiilor de la Giulești nu i-a făcut pe medici să renunțe la banii negri!

Plătită cu 4.000 de euro de la spitalul public, șefa de secție putea ajunge la 25.000 de euro, din șpăgile pe care pacientele depun mărturie că le lua

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mititelu se laudă că a găsit următorul star al Olteniei: „De la Gică Popescu n-am mai avut așa ceva!”
Liga 2
Mititelu se laudă că a găsit următorul star al Olteniei: „De la Gică Popescu n-am mai avut așa ceva!”
Umilit de marea rivală, antrenorul lui Celtic a strecurat câteva înțepături: „Nu ne bătuseră de mult, aveam 14 puncte în plus...”
Stranieri
Umilit de marea rivală, antrenorul lui Celtic a strecurat câteva înțepături: „Nu ne bătuseră de mult, aveam 14 puncte în plus...”
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”
Superliga
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”

Singura condiție ca Dan Negru să mai prezinte un Revelion: „Doar așa o fac, dar e imposibil să se mai întâmple”

CFR Cluj i-a adus atacant din Italia lui Dan Petrescu: „Îl vom prezenta după Revelion” » GSP știe numele și detaliile afacerii


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează