INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA / FC BARCELONA - VILLARREAL 1-2

Alt adio?

Articol de GSP - Publicat marti, 11 martie 2008 00:00

După al doilea eşec consecutiv, Barca s-a îndepărtat iar de Real, cu un handicap de 8 puncte

Refrenul "S-a terminat Liga" revine în Spania după numai o lună. Protagonistele rămîn aceleaşi, Real Madrid şi FC Barcelona. În februarie, după un 7-0 cu Valladolid, liderul părea detaşat decisiv, cu 9 puncte avans. Au venit însă două eşecuri la rînd de care Barca a profitat, apropiindu-se la doar două puncte. Rolurile s-au inversat rapid. Real a cîştigat tot, trupa catalană a pierdut de două ori, iar diferenţa a crescut din nou. 8 puncte le despart acum, se vorbeşte deja de "campionat ucis". Handicapul e important, dar îi va fi suficient campioanei? Va rezista ori se va poticni ca luna trecută?

Şefii din "Camp Nou" sînt pesimişti. Cel puţin aşa a dat de înţeles Joan Laporta. Considerînd "o dură lovitură de măciucă" eşecul cu Villarreal (1-2), în care Barca a dezamăgit total, preşedintele "blaugrana" a pretins că "Liga ne-a cam scăpat. Aş vrea să cred în remontare, dar ne va fi ca şi imposibil. Opţiunile noastre sînt prea mici".

Mai încrezător este antrenorul Frank Rijkaard. "Nu am văzut titlu care să se decidă încă din martie", a zis olandezul. Tot el a precizat: "Distanţa de Real e mare, totuşi nu vom renunţa la luptă. Rămîn 33 de puncte în joc, sînt de-ajuns ca situaţia să se schimbe în bine. Nu dăm titlul deja pierdut". Jucătorii l-au susţinut, precum Iniesta: "Nu putem lăsa braţele jos. Ne vom bate mai departe".

Serie de foc pentru Real
Speranţele Barcelonei sînt date şi de programul mai greu al Realului. Pe madrileni îi aşteaptă 4 meciuri grele. Seria o deschide disputa de la La Coruna, formaţie în ascensiune, fără eşec de 3 etape. Vor urma partidele de pe "Bernabeu" cu Valencia şi FC Sevilla, completate de deplasarea de la Mallorca, echipă imbatabilă în 2008, care a eliminat Realul din Cupă. Abia al 5-lea rival e mai slab, Murcia. În schimb, în aceeaşi perioadă, Barca va întîlni pe Almeria, Valladolid, Betis şi Getafe.

Greu cu rivalii principali
Dificultăţile Barcelonei sînt evidenţiate şi de bilanţul cu celelalte formaţii din partea de sus a Primerei Division. Din cele 5 dueluri directe disputate pînă acum, echipa pregătită de Frank Rijkaard nu a cîştigat decît una, 3-0 în turul cu Atletico. În rest, a pierdut chiar acasă cu Real Madrid, 0-1 (revanşa va fi pe 7 mai), a cedat ambele dueluri cu Villarreal (1-3 şi 1-2), plus returul cu Atletico (2-4). Ultimele două înfrîngeri le-a înregistrat consecutiv, o nereuşită care se repetă după o pauză de doi ani.

Depind de Messi
FC Barcelona suferă fără Lionel Messi. Cît a stat pe gazon atacantul argentinian, între cele două leziuni musculare, trupa catalană a avut o serie de 15 meciuri fără înfrîngere. Recenta lui reaccidentare a slăbit instantaneu Barca, trioul ofensiv Ronaldinho - Eto'o - Henry neavînd, ca şi cu Villarreal, nici forţă, nici incisivitate. "Depresia post-Messi", aşa e caracterizată de presă actuala perioadă "blaugrana". Şi jucătorii confirmă, prin Henry: "Lionel ştie mereu să facă diferenţa. E greu fără el".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
Liga 2
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (7)
 •  11 Martie 2008, 18:13

poate castiga in Liga iar si le trece supararea.

 •  11 Martie 2008, 16:06

bah looserilor9 minus 6 dau 3, nu doi. absolventi de profesionala ce sunteti. halal redactori.

 •  11 Martie 2008, 14:20

Nu-i mai criticati pe cei care ne dau informatii ! Acesti oameni fac tot posibilul sa primim cat mai multe informatii si voi ii criticati Deci domnut T si domnul maniax orice om poate gresi si nu cred ca sunteti critici sau daca da atunci angajati-va ca critic literar !! Bafta echipei Gsp in continuare !!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează