SPORTURI  »  VOLEI  »  CE FEMININ

FOTO România, al treilea eșec la Campionatul European de volei feminin » Selecționerul, exasperat

Naționala de volei feminin a României înfruntă Olanda în al treilea meci al grupei D de la Euro 2021. +32   FOTO
Naționala de volei feminin a României înfruntă Olanda în al treilea meci al grupei D de la Euro 2021.

Articol de , - Publicat duminica, 22 august 2021 23:11 / Actualizat luni, 23 august 2021 01:03

Naționala de volei feminin a României a pierdut și al treilea meci al grupei D de la Euro 2021, scor 1-3 (12-25, 27-25, 17-25, 14-25), în fața naționalei Olandei.

În căutarea primei victorii în grupa găzduită de Cluj-Napoca, naționala României a avut aseară în față probabil cel mai dificil adversar în team-ul Țărilor de Jos. Necalificate la JO de la Tokyo, olandezele, campioane continentale în 1995 și finaliste în ultimii ani în 2009, 2015 și 2017, și-au impus legea încă din primele secvențe. "Tricolorele" au avut o reacție bună la început, revenind de la 0-2 la 2-2, însă lucrurile au urcat apoi abrupt în favoarea adversarelor.

+27 FOTO

Atac după atac, acestea au făcut diferența cu mingi puternice și cu scheme construite pe trasee cunoscute. De la 6-9, diferența a crescut rapid la 6-12, un drum fără întoarcere. Nu au ajutat nici cele două time-out-uri cerute de antrenorul Luciano Pedulla, iar olandezele au câștigat până la urmă actul cu 25-12. "Tricolorele" nu au reușit mai mult de două puncte consecutive.

România, învinsă de Olanda la Campionatul European de volei feminin

Ceea ce s-a întâmplat însă în setul secund, când s-au apropiat de la 2-6 la 5-6. La challenge-ul cerut la 7-5, fetele au așteptat decizia ținându-se de mână, zâmbind și anticipând parcă punctul Rodicăi Buterez. Unul care a strâns din nou pentru moment scorul la 7-6, însă batavele reacționează coeziv în asemenea momente, imediat se adună și pun puncte la rând pe tabelă, până la 10-6. 

Chiar dacă româncele fac unele greșeli ușoare, la serviciu, spre exemplu, actul secund e mai strâns decât primul. Și un moment bizar, Alexia Căruțașu ajungând pe sub fileu în terenul advers în timpul unui punct lung, tensionat, câștigat până la urmă de fetele noastre.

Mingile plasate nu au succes, în schimb, atacurile în forță da. Asemenea acțiuni, finalizate de Denisa Ionescu și Sorina Miclăuș, au adus egalitatea la 17, apoi un atac greșit al lui Anne Buijs aduce România pentru prima dată în avantaj: 18-17! Un pasaj de meci care le dă curaj româncelor, după 18 egal, 19-18, din nou sunt în față. 

Trendul se menține, 22-20 pentru noi și antrenorul olandez cere time-out. S-a dereglat însă ceva în jocul adversarelor, în ciuda unui challenge reușit, servesc sub presiune batavele și ratează aproape incredibil. Dincolo de fileu, entuziasmul rămâne la cote ridicate, vin și mingile de set, iar la a patra concretizează! Atac prelungit, iar Căruțașu lovește tare, în diagonală, olandezele nu mai ajung la minge și e 27-25, 1-1 la seturi.

Luptă, apoi oboseală

"Tricolorele" încep bine și partea a treia a confruntării. Primele puncte se împart frățește, însă apoi, din nou abrupt, adversarele se distanțează, după câteva blocaje de senzație, la 8-3. Urmează o serie excelentă a româncelor, Buterez grozavă cu serviciul dă impulsul, iar antrenorul Avital Selinger cere time-out la 8-7. Degeaba, se face 8-8! 

Setul al patrulea are un aspect echilibrat, româncele stând foarte aproape de olandeze și luptând cât au putut de bine până la 7-6. Pedulla cere time-out când diferența ajunge la 4 puncte, așa cum a făcut mereu pe parcursul meciului. De data aceasta, fără efect, se duc la 14-6 adversarele, parcă tot mai greu de prins din urmă. 

Încă un time-out la 16-7, oboseala pare să le fi copleșit pe fete, "nu putem juca dacă nu mișcăm picioarele", spune antrenorul, ce se mai poate întâmpla? Câteva puncte bune, dar prea puține, Olanda se impune cu 25-14 și 3-1 la seturi. Pentru România, urmează meciurile cu Finlanda și Ucraina, decisive pentru calificarea mai departe. 

16 punctea reușit olandeza Anne Buijs, cele mai multe din meci, urmată de Alexia Căruțașu și Rodica Buterez, cu câte 15

Clasament Grupa D

EchipăM. jucateSeturi câștigate-pierdutePuncte
1. Olanda39-19
2. Turcia38-19
3. Suedia36-55
4. Ucraina33-73
5. Finlanda 33-91
6. România32-90
Primele patru clasate se califică în optimile de finală

Programul României la Campionatul European

18 august România-Turcia 1-3
21 august România-Suedia 0-3
22 august România-Olanda 1-3
24 august20:30România-Finlanda
25 august20:30România-Ucraina

Citește și alte știri din volei: 

Cine e Isabelle Haak, jucătoarea care a bătut de una singură România la Campionatul European de volei feminin! Contract fabulos la club

Copleșite de emoții în fața vicecampioanelor europene: „E puțin spus! Aveam inima cât un purice”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Imagini tari de pe Arena Națională, cu aproape 3 ore înainte de Dinamo - Rapid! Cum se pregătește marea surpriză a „câinilor”
Superliga
Imagini tari de pe Arena Națională, cu aproape 3 ore înainte de Dinamo - Rapid! Cum se pregătește marea surpriză a „câinilor”
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Superliga
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close