GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

De ce costă să faci sport în România? » CCR a decis. Copiii nu au voie, în afara programului, pe terenurile de sport din incinta școlilor

CCR a declarat neconstituțional proiectul de lege prin care era permisă utilizarea terenurilor de sport din incinta școlilor în afara orelor de program
CCR a declarat neconstituțional proiectul de lege prin care era permisă utilizarea terenurilor de sport din incinta școlilor în afara orelor de program

Articol de GSP - Publicat joi, 07 aprilie 2022 09:21 / Actualizat joi, 07 aprilie 2022 10:27

Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțional proiectul de lege prin care era permisă utilizarea terenurilor de sport din incinta școlilor în afara orelor de program.

  • GSP.ro a lansat pe 5 aprilie un proiect intitulat „Cât costă să faci sport?”. Episodul 1, despre fotbal, cel mai practicat sport din țară, poate fi citit AICI.
  • În drumul către o carieră de sportiv, copiii și părinții acestora se confruntă cu o altă piedică: imposibilitatea de a utiliza terenurile de sport din incinta școlilor în afara orelor de program.

Proiectul de lege fusese atacat la CCR de către Guvern, potrivit inițiatorului acestuia, deputatul USR Tudor Rareș Pop.

Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Patru discuții dureroase: presiune, agresivitate, șpăgi și bani negri
Cât costă să faci sport
Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Patru discuții dureroase: presiune, agresivitate, șpăgi și bani negri

CCR a declarat neconstituțional proiectul de lege privind utilizarea terenurilor de sport din incinta școlilor 

„Cu majoritate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională Legea pentru modificarea art.6 alin.(9) din Legea educației fizice și sportului nr.69/2000”, menționează Curtea Constituțională într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției. Decizia este definitivă și general obligatorie.

Argumentele CCR nu au fost expuse până în acest moment. Acestea „vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, menționează CCR.

Tudor Pop, inițiatorul proiectului, nu se dă bătut

Tudor Pop, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru tineret și sport din Camera Deputaților, a reacționat pe contul de Facebook. Acesta anunță că va redepune proiectul, despre care spune că „le oferea copiilor șansa de a se juca într-un mediu sigur, iar școlilor și autorităților locale oportunitatea de a crea spații civilizate și sigure pentru copiii noștri”.

Întrebat pe pagina personală de Facebook despre motivele din spatele deciziei CCR, Tudor Pop a direcționat atenția către directorii de școli, pe care-i acuză că ar profita material de pe urma închirierii terenurilor, și către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației din partea Partidului Național Liberal:

„PNL au fost cei care s-au opus vehement în comisii la ordinul lui Cîmpeanu. Miza este reprezentată de banii pe care îi fac directorii de școli din închirierea terenurilor din curtea școlii, dar mai ales din interior”.

Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Nimic gratis! Părinții plătesc tot: antrenamente, echipament, cantonamente, visuri pierdute + Top 10 academii de copii și juniori

Cât costă să faci sport » Episodul 1: FOTBAL. Poveste extraordinară din Germania: „Aici nu se plătește aproape nimic. Iar copiii învață fotbalul într-o atmosferă de respect și decență"

Ionela Grecu, sportiva nevăzătoare campioană europeană, a explicat la GSP Live ce dificultăți întâmpină în București: „În străinătate nu era așa”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (4)
fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  07 Aprilie 2022, 12:57

Pentru asta trebuia sa existe Csa Steaua...nu ca sa pretinda ceea ce nube,sa toace milioane de euro pentru o gluma vesnica de liga 2!

cirus11
cirus11  •  07 Aprilie 2022, 11:42

O nebunie, toata copilaria am jucat fotbal in curtile scolilor... Mai erau si spatii libere, intre timp ocupate toate de masini si blocuri noi. Prin parcuri au mai aparut terenuri de fotbal, baschet dar sunt complet insuficiente, intotdeauna pline. Nu mai spun ca in bucuresti sunt intregi sectoare (5 si 6) fara un parc adevarat in ele... Eu nu inteleg ce treaba are CCR cu proiectul asta de lege. Mi se pare si scandalos ca s-a trezit cineva sa il conteste... Lenesii din Ministerul Educatiei.

bogdybv
bogdybv  •  07 Aprilie 2022, 11:01

Asta este tara in care traim, bolnava, unde totul este inchisoare, totul este inchis, de ce sa nu lasam copii nostri sa faca miscare sau un meci de fotbal intr-o curte a scolii?! As intreba pe membrii CCR daca isi mai aduc aminte de cate ori cand erau ei copii au sarit gardurile scolilor din cartiere sa joace un meci de fotbal?! Chiar uitam de unde am plecat?!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează