FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU

Edi Iordănescu și Răzvan Marin, conferință de presă înainte de meciul cu Muntenegru: „Suntem obosiți fizic și mental, dar trebuie să depășim aceste bariere”

Edi Iordănescu și Răzvan Marin
Edi Iordănescu și Răzvan Marin

Articol de , - Publicat luni, 13 iunie 2022 12:00 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 12:45

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) și mijlocașul Răzvan Marin (26) au susținut conferința de presă premergătoare meciului România - Muntenegru, programat marți, 14 iunie, de la ora 21:45.

  • Partida cu Muntenegru, găzduită de stadionul Giulești, va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată de PrimaTV.
  • În tur, pe 4 iunie, Muntenegru a câștigat cu 2-0. 
Care să fie? Rapid are 3 atacanți de top pe listă » Doi dintre ei au zeci de meciuri la națională!
RAPID
Care să fie? Rapid are 3 atacanți de top pe listă » Doi dintre ei au zeci de meciuri la națională!

VIDEO: conferință de presă Edi Iordănescu și Răzvan Marin

Edi Iordănescu, despre starea de spirit din lotul naționalei: 

  • „Aș analiza mai mult momentul, situația de acum. Este un moment istoric, fără precedent, cu acest program cu 4 jocuri. Exceptând trecutul destul de îndepărtat când echipa națională era la un turneu final și ieșea din grupă, nu ne-am mai confruntat cu astfel de situații. Provocarea cea mai mare este să gestionăm acest moment. 
  • S-au adunat 18 zile de cantonament, nu e deloc ușor. S-au strâns oboseală mentală și fizică, dar avem datoria să trecem peste aceste bariere și să obținem un alt rezultat pozitiv, să închidem această acțiune cât se poate de bine.
  • Presiunea există mereu, trebuie să o acceptăm, să o folosim constructiv. Probabil că oricare dintre dumneavoastră ați fi fost în pielea mea, v-ați fi întrebat dacă se merită să primești toate atacurile, jignirile, umilințele. Mi-am pus o singură dată această întrebare și am găsit rapid răspunsul: merită, pentru că dragostea mea pentru echipa națională este la cote înalte. Sunt pregătit ca și de acum înainte să primesc orice este nevoie, atât timp cât cred în potențialul jucătorilor și al echipei naționale.
  • Faptul că am avut reacție după meciul din Muntenegru și am arătat altceva cu Bosnia, apoi mai bine în meciul din Giulești, îmi arată că avem încredere, că putem construi un viitor frumos. 
  • Nu am pregătit foarte diferit meciul din Muntenegru față de cel din Finlanda. Nu a ținut de cum au fost lucrurile pregătite, ci de starea mentală, emoțională, de cum au venit băieții.
  • Mi-aș fi dorit să fie acasă primul joc pentru a avea curaj suplimentar, energie, pentru a ne folosi în mod constructiv de public. Dacă începeam acasă, probabil totul decurgea altfel.
  • Criticile m-au interesat destul de puțin, spre deloc. Singura problemă pentru mine era să nu afecteze echipa, nu pe mine. Mergem înainte cu încredere”. 

Edi Iordănescu prefațează meciul cu Muntenegru:

  • Nu pot analiza clasamentul, este în dinamică. Nu sunt cu ochii pe clasament, ci pe jocul care urmează. Avem mare nevoie de puncte, să lăsăm lucruri bune pentru septembrie. Dacă mai punem 3 puncte acum, emulația va fi una mai semnificativă în septembrie, vom veni cu alt tonus. 
  • E o grupă deschisă oricărui rezultat, ne așteptăm la un adversar solid. Muntenegru are potențial, e o echipă bine definită, cu putere de luptă. Ne așteptăm la un joc foarte greu, dar trebuie să reușim. Trebuie să depășim orice fel de barieră, să demonstrăm că meciul din Muntenegru a fost un accident.
  • Așteptați-vă la schimbări, pot apărea. E un semn de încredere arătat de mine și de staff către grupul de jucători. Oricare trebuie să fie pregătit, să intre și să dea totul pentru echipă și pentru România.
  • După ce trec jocurile e ușor să vezi ce ai fi schimbat. Vă spun doar că mă simt mai exact în tot ce fac decât m-am simțit la prima acțiune, când trebuia să cunosc lucrurile, să mă familiarizez cu oamenii din jur, cu jucătorii. Simt că pot controla mai bine lucrurile de la zi la zi, dar un moment al analizei ar trebui să vină și după acest joc. Închidem o acțiune și vom putea trage concluzii mai clare.
  • Sperăm că vom produce încă un rezultat pozitiv, apoi vom face o analiză și aveți promisiunea mea că și lucrurile mai puțin bune sau deciziile mai puțin inspirate vor fi puse pe tapet.
  • Echipa națională are viitor, a demonstrat că are caracter, reacție și putere de luptă. Pentru mine, astea sunt ingrediente importante pentru a continua să construiesc pe drumul pe care am plecat”.

Dacă am fi obținut 6 puncte dintr-o victorie și 3 rezultate de egalitate, fără joc pierdut, aș fi zis că aș fi mulțumit.

Dacă nu schimbăm abordarea cu toții, cu siguranță că vom avea o șansă în minus. Mi-am dorit să existe mai multă unitate, să ne sprijinim mai ales la greu. 

Cred că am arătat echilibru în discurs, că am rămas stabil pe situație și ancorat în realitate și după momentele grele. Cred că entuziasmul meu a fost temperat după jocul cu Finlanda.

- Edi Iordănescu, selecționer România

Edi Iordănescu, despre Octavian Popescu, titular în România - Finlanda: 

  • „Realizările lui Tavi Popescu în joc nu au fost deosebite, dar am apreciat că s-a implicat total, a alergat, a muncit, a înțeles că fotbalul mare înseamnă să poți face efort, să lupți, să duci dueluri și să te implici în toate momentele jocului. Nu poți juca doar când ai mingea la picior și a simțit asta pe pielea lui. 
  • Am încercat să-l pregătim cât se poate de bine, dar are nevoie de timp. O presiune artificială nu face decât să-l apese pe umeri. Nu se va bloca, pentru că are îndrumarea și mintea necesare pentru a putea trece peste aceste momente, dar va îngreuna procesul.
  • Nu am văzut acel moment (n.r. - în care a aruncat tricoul), dar mi-am cules informații. A ieșit și a dat mâna cu toată lumea de pe bancă, nu a fost un gest de supărare îndreptat către cineva, ci unul de tristețe. Și-a dorit foarte mult, dar din punct de vedere ofensiv lucrurile nu au ieșit așa cum aștepta. A fost dorință foarte mare, sunt sigur că învață din aceste momente. Îmi doresc să am jucători care să aibă reacție atunci când lucrurile nu iese așa cum și-au dorit. Asta înseamnă că avem viață, avem perspectivă. 
  • Nu îmi place să vorbesc foarte mult despre lucruri profunde, dar pot spune asta: am gândit cele două jocuri din deplasare cu o echipă mai de forță, cu șanse mai mari să ducă duelurile, cu jucători reactivi. Partea a doua a acțiunii, jocurile de acasă, o gândisem cu mai multă creativitate, cu jucători care pot intra în combinații, cu un plus de fantezie și inventivitate. Pe Tavi îl luasem în calcul mult mai mult pentru partea a doua a acțiunii decât prima”.

Dacă vă uitați la meciul cu Bosnia, la ocazia foarte mare avută, se vede cum după ce am ratat 4 jucători îngenunchează, își pun mâinile în cap. Acest grup își dorește foarte mult. Are potențial, marjă importantă de creștere, dar încă nu e adunat așa cum mi-aș dori. 

Acest grup are nevoie de timp să se sudeze, să creadă mai mult în el și să reușesc, prin munca pe care o fac cu el, să elimin această fragilitate mental-emoțională care există. 

Când vom avea putere mentală și de luptă, indiferent de joc și de adversar nu veți mai vedea echipa națională să coboare sub un anumit nivel, așa cum s-a întâmplat în Muntenegru.

- Edi Iordănescu

Răzvan Marin, înainte de România - Muntenegru: 

  • „E normal să se îmbunătățească puțin atmosfera după victorie, dar am câștigat doar un meci, ne rămâne și cel de mâine. Bineînțeles, ne dorim să-l câștigăm. 
  • Am avut altă atitudine cu Finlanda, am reușit să ne unim mai mult și s-a văzut pe teren. Am fost mult mai agresivi, asta ne-a ajutat. În plus, am jucat acasă, cu suporterii în spate, era normal să avem această abordare agresivă a meciului.
  • Ne dorim tot timpul, nu cred că e un jucător care să nu vrea să dea 100% la echipa națională. Din păcate, la meciul cu Muntenegru nu am reușit, dar apoi am început să arătăm altceva.
  • Nu avem o explicație exactă pentru ceea ce s-a întâmplat în Muntenegru. Important e că ne-am unit. Am stat de vorbă între noi și am reușit să arătăm altceva. 
  • Toată lumea spunea că avem o grupă destul de ușoară, dar dacă ne uităm pe loturi nu cred că e așa. E o grupă echilibrată, cu toate echipele la același nivel. De asta se pot întâmpla astfel de răsturnări. 
  • Am reușit să ne adunăm și am câștigat cu Finlanda, era foarte, foarte important. Mister ne-a spus tot timpul că are încredere maximă în noi, asta ne-a ajutat. A încercat să fie pozitiv și ne-a ajutat asta”. 

Clasamentul actualizat în grupa României din Liga Națiunilor: 

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3:24
3. Muntenegru3:34
4. România1:33

Toate formațiile au câte 3 meciuri disputate

Ce urmează pentru România în Liga Națiunilor:

  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Mai multe știri despre echipa națională: 

Oboseala „face” echipa cu Muntenegru » Așa ar putea arăta primul „11” al României la ultimul meci din această lună

„Suntem prea negativi, îl avem pe «nu» în gură” » Gică Hagi a tras concluziile, după prima victorie a lui Iordănescu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Timotej Jambor a plecat de la Rapid și se antrenează deja cu noua echipă » Unde a ajuns vârful pe care Șucu a plătit 1 milion de euro
Superliga
Timotej Jambor a plecat de la Rapid și se antrenează deja cu noua echipă » Unde a ajuns vârful pe care Șucu a plătit 1 milion de euro
Tandemul Nețoiu-Florin Marin a făcut primul transfer al iernii la FC Voluntari
Liga 2
Tandemul Nețoiu-Florin Marin a făcut primul transfer al iernii la FC Voluntari
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”
Superliga
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”

Singura condiție ca Dan Negru să mai prezinte un Revelion: „Doar așa o fac, dar e imposibil să se mai întâmple”

CFR Cluj i-a adus atacant din Italia lui Dan Petrescu: „Îl vom prezenta după Revelion” » GSP știe numele și detaliile afacerii


Comentarii (6)
florin44
florin44  •  13 Iunie 2022, 19:41

Sigur ca sunt obositi fizic, ca doar s-au juact de-a fotbalul, iar de mental chiar ma miram sa nu fie epuizati. Crede cineva ca-i este asa de usor lui Chiriches sa se gandeasca unde sa dea cea mai buna pasa la adversar, lui Mitrita cum sa faca sa-si dribleze si umbra, lui Popescu al mic cum sa alerge mai mult fara minge, cat despre Puscas, el trebuie sa rezolve adevarate fractii integrale, sa stie si trigonometrie, ca sa afle cel mai bun unghi de dat peste bara... Numai Nita nu e obosit mental, el nu trebuie sa gandeasca nimic, stie doar ca e acolo ca sa nu lase mingea sa-i atinga plasa! Iordanescule, ar trebui ca in loc de rugaciuni si pupat cruci, sa pupi de trei ori pe zi manusile lui Nita, ca el "te-a scos" cu Finlanda!

florin44
florin44  •  13 Iunie 2022, 19:39

Sigur ca sunt obositi fizic, ca doar s-au juact de-a fotbalul, iar de mental chiar ma miram sa nu fie epuizati. Crede cineva ca-i este asa de usor lui Chiriches sa se gandeasca unde sa dea cea mai buna pasa la adversar, lui Mitrita cum sa faca sa-si dribleze si umbra, lui Popescu al mic cum sa alerge mai mult fara minge, cat despre Puscas, el trebuie sa rezolve adevarate fractii integrale, sa stie si trigonometrie, ca sa afle cel mai bun unghi de dat peste bara... Numai Nita nu e obosit mental, el nu trebuie sa gandeasca nimic, stie doar ca e acolo ca sa nu lase mingea sa-i atinga plasa! Iordanescule, ar trebui ca in loc de rugaciuni si pupat cruci, sa pupi de trei ori pe zi manusile lui Nita, ca el "te-a scos" cu Finlanda!

maldini_1986
maldini_1986  •  13 Iunie 2022, 15:48

Ai uitat sa zici si de bani, toti au zeci de mii de euro pe luna si cu FOARTE mici exceptii niciunul nu merita banii respectivi; nu cred ca am auzit asemenea declaratii de ex: la greci, sarbi chiar si maghiari, ca de vestici n-are rost sa mai vorbim :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează