FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV 10 subiecte lămurite de Ionuț Rada la „Prietenii lui Ovidiu” » Culisele unei „trădări” pe 1,6 milioane de euro: „Nu pricepeau ce caut eu în biroul Stelei”

Ionuț Rada, Bogdan Stancu și Janos Szekely la un antrenament / FOTO: Arhivă GSP +19   FOTO
Ionuț Rada, Bogdan Stancu și Janos Szekely la un antrenament / FOTO: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 20:30 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 20:32

Ionuț Rada (40 de ani) are cinci trofee în CV, toate câștigate în România, însă doar patru meciuri în echipa națională. Fostul fundaș central, în prezent influencer în zona de sport, a vorbit la „Prietenii lui Ovidiu” despre amintirile plăcute din cariera de fotbalist, despre antrenorii lui, banii câștigați și a dat verdictul în ceea ce privește dilema istorică dintre cele două echipe roș-albastre

Ionuț Rada despre antrenori și sfaturile lor: "Când eram foarte tineri, mai primeam câte un capac. Că era nea Țîcă Zamfir, nea Sorin Cârțu sau Viorel Hizo. Nea Vio avea un stil, dar nu te puteai supăra pe el pentru că era mai mult o ceartă părintească. Acum, dacă vedem astfel de gesturi trecem la partea de abuz!

Lumea trebuie să fie foarte atentă, părinții să știe ce tip de antrenor e lângă copilul lor. Acel copil poate să fie afectat, este un alt tip de creștere. Eu n-am perceput-o ca pe un abuz sau ca pe ceva care să mă afecteze. Ilie Balaci mă responsabiliza pe teren, iar pe Cârțu l-am considerat ca pe un părinte apropiat"

Amintirile lui Ionuț Rada cu Gigi Becali: "Am avut un dialog cu Gigi înaintea meciului de play-off cu BATE Borisov. Atunci a venit la noi în vestiar și ne-a dat cu mir. Chiar dacă la televizor avea declarații care stârneau supărări, cu noi în vestiar era cu totul și cu totul diferit! 

Când văd anumite declarații acum, sunt curios dacă săptămâna viitoare merge în vestiar și vorbește cu jucătorii așa cum vorbea și cu noi. Avea o ceartă părintească, nu aveai cum să te superi. Am avut o relație OK cu el"

+14 FOTO

Transferul de la Rapid la Steaua: "Vine Gică Popescu și îmi spune: «Uite, a apărut o oportunitate. Te vrea Hagi la Steaua. Ți-e teamă, ți-e frică?». «Nu, de ce să-mi fie teamă?». Eram în coproprietate, Rapid cu Gică Popescu. 

Atunci când te vrea un antrenor precum Hagi, te mobilizezi să faci pasul următor, așa că am zis «OK!». Atunci, cei de la Rapid puteau să spună că nu sunt de acord cu mutarea, dar când au primit oferta de 1,6 milioane au zis imediat «Da»! Mie nu-mi venea să cred. Am făcut pasul pentru că Steaua juca în Champions League"

Prima zi în Ghencea: "Am simțit dezamăgire că Rapid m-a lăsat să plec, la fel ca la Craiova. Îmi doream să-mi fi spus: «Tu ești important pentru noi. Nu pleci la Steaua!»". Dar nu s-a întâmplat lucrul ăsta. Când am ajuns la Steaua, nimeni n-a știut. Doar Hagi, Adrian Ilie și patronul. 

Niciun jucător nu știa. M-am prezentat la echipă chiar înainte de Supercupă. Am intrat în biroul lui Hagi, unde erau jucătorii importanți. Nu pricepeau ce caut la ei în birou. Apoi a intrat Adrian Ilie și i-a anunțat. Chiar și Mirel Rădoi, pe care-l accidentasem pe Giulești, m-a primit foarte bine. Mi-a plăcut personalitatea lui"

Verdict în scandalul istoric: "FCSB este Steaua! Aici nu am niciun dubiu. Aici nu a fost nicio întrerupere, niciun faliment, nu a dispărut nicio echipă așa cum a fost la Craiova. Acolo e un pic mai complicat. Toată lumea îmi spune că pe Transfermarkt sau pe Wikipedia la mine apare FCU Craiova. Adică echipa lui Mititelu. Trei ani, echipa asta n-a existat în Craiova! După care s-a făcut CSU Craiova. E foarte greu să spun care dintre cele două echipe este Universitatea Craiova"

Onoarea de a juca sub tricolor: "Am doar patru selecții la echipa națională, dar era important și un singur meci. Să-mi cânte imnul, în tricoul acela galben. O onoare incredibilă! Nu îi înțeleg pe cei care se retrag. E lucrul cel mai frumos să-ți reprezinți țara. 

Echipa națională trebuie să fie mereu pe primul loc! De ce jucătorii se supără și se retrag pentru că au fost criticați? Asta e meseria ta! Trebuie să fii responsabil pentru că reprezinți România. Le place doar partea frumoasă, dar trebuie să înțeleagă că și din partea mai puțin plăcută înveți!"

Întâlnirea cu Papa Francisc: "La Fidelis Andria, înainte de meci aveam întâlnire cu preotul echipei. Mi s-a părut ciudat, dar și frumos în același timp. Spuneam rugăciunea împreună, apoi vorbea 10-15 minute cu noi. 

10 subiecte lămurite de Ionuț Rada la „Prietenii lui Ovidiu” » Culisele unei „trădări” pe 1,6 milioane de euro: „Nu pricepeau ce caut eu în biroul Stelei”
Catrinel, fetița lui Ionuț, a primit binecuvântarea Papei. Urma Eva, a doua fetiță

În pauza de iarnă, ne-a întrebat cine vrea să meargă să-l întâlnească pe Papa. Ne-a lăsat să venim și cu familia. Am mers la Vatican. Preț de câteva secunde a interacționat cu noi. A fost o emoție și am simțit-o chiar acolo! Când trece pe lângă tine și felul cum vorbește, rămâi fără glas. E ceva impresionant"

La arabi, cei mai mulți bani: "La Al Nasr am stat șase luni. Fusese Luca Toni acolo și după două, trei goluri nu i-a mai ieșit. Și a fost ședință mare că de ce nu mai dă goluri, că d-asta fusese adus. 

Când a văzut și el cum este perceput fotbalul acolo, n-avea cum să stea. Și pentru mine, chiar dacă aveam un salariu important, totul era diferit de cum eram obișnuit. Antrenamente erau puține, doar trei profesioniști... Jucătorii care erau acolo lucrau pentru Guvern și veneau la antrenamente. Unii erau în Poliție sau în Armată"

Cine câștigă campionatul? "Rapid arată bine, pare un proiect sănătos, cu un investitor care vine din zona de business. Până acum am avut doar oameni de fotbal, fără bugete și cu cheltuieli total aiurea. Nu știu dacă au experiența să țină presiunea. Farul nu are jucătorii care să ducă un campionat. 

FCSB are emoții, deci probabil că o să fie din nou campioană CFR Cluj. Are cinci titluri datorită lui Dan Petrescu! El este tipul de antrenor pe care orice echipă și-l dorește pentru felul în care a creat așteptările. Uitați-vă că la FCSB sau la Craiova nu există antrenori care să-și impună condițiile!"

Proiectul dedicat tinerilor: "«The Rada Way» este proiectul pe care l-am început de pe vremea când jucam la Bari. Un proiect în care îmi doream să împărtășesc pasionaților de sport din experiențele mele ca sportiv. 

Pentru a-i aduce mai aproape de mișcare. De ce nu m-am făcut antrenor? Nu cred că mi s-ar fi potrivit. Plus decizia de a rămâne aproape de familie, n-am vrut să-mi mai sacrific familia. Ca antrenor ești trei luni într-o parte, cinci în alta"

CV Ionuț Rada

  • Ionuț Rada și-a început cariera în 2000, la Universitatea Craiova, pentru care e evoluat, cu excepția unei jumătăți de sezon în care a fost împrumutat la Rocar, până 2004 
  • A urmat un transfer la Rapid, alături de care a cucerit două Cupe și o Supercupă 
  • În 2007 era adus de Gigi Becali la FCSB. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru FC Național, CS Otopeni, AL Nasr, CFR Cluj, Karlsruher și Bari 
  • Alături de CFR Cluj a cucerit un titlu și o Supercupă 
  • 234 de meciuri și 11 goluri are Rada în Liga 1 
  • 5 meciuri are în tricoul reprezentative U21 a României.

CITEȘTE ȘI:

Cum a făcut Dan Șucu primii pași în afaceri: „Mi-am vândut casa cu 50.000 de dolari”. În ce a investit acea sumă: „Aveam percepția că o să fac treabă foarte bună cu marfa respectivă”
PRIETENII LUI OVIDIU
Cum a făcut Dan Șucu primii pași în afaceri: „Mi-am vândut casa cu 50.000 de dolari”. În ce a investit acea sumă: „Aveam percepția că o să fac treabă foarte bună cu marfa respectivă”
Bănel Nicoliță vorbește despre momentele grele prin care a trecut: „Am fost tare săraci! Dormeam nemâncați și împărțeam hainele de școală!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Bănel Nicoliță vorbește despre momentele grele prin care a trecut: „Am fost tare săraci! Dormeam nemâncați și împărțeam hainele de școală!”
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ionuț Luțu schimbă locul de muncă la FCSB! Surpriză: nu va mai fi șoferul lui Gigi Becali, ce funcție va avea
Superliga
Ionuț Luțu schimbă locul de muncă la FCSB! Surpriză: nu va mai fi șoferul lui Gigi Becali, ce funcție va avea
Cum arată prima soție a lui Walter Zenga la 63 de ani » Fostul model a făcut o schimbare majoră în carieră: „Ceva incredibil”
Superliga
Cum arată prima soție a lui Walter Zenga la 63 de ani » Fostul model a făcut o schimbare majoră în carieră: „Ceva incredibil”
„Pot să spun ce cred fără să jignesc?” » Triplu campion al României, despre războiul Steaua - FCSB
Superliga
„Pot să spun ce cred fără să jignesc?” » Triplu campion al României, despre războiul Steaua - FCSB

Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat

Soția lui Dan Șucu, reacție după victoria lui Călin Georgescu: „De ce punem mai întâi ștampila și abia apoi căutăm în DEX?”


Comentarii (6)
adriann_
adriann_  •  20 Octombrie 2022, 11:03
Postat de demolarii pe 19 Octombrie 2022, 23:46

I Rada are multe erori de judecată în interviu. În cazul numele Steaua, exista 2 entități sportive care si-au întrerupt activitatea: secția de fotbal a clubului CSA Steaua în 1998, și Asociația Steaua care a falimentata in 2004. Fcsb nu are nici un act prin care sa preia acest drept , al numelui, pentru ca Asociația Steaua nu a fost proprietara ci chiriaș. În schimb Fcsb prin asocierea cu Asociația Steaua a continuat să joace în Liga I. Atât. Si UTA a luat locul lui Liberty Salonta, Oțelul a lui Bacău, sau Panduri locul lui Inter Curtea de Argeș....dar au continuat sub propriile denumiri. E logic ca in aceste conditii, cariera lui pierde din strălucire. Dar....daca te plimbi pe la Craiova, Rapid,Fcsb sau Cfr Cluj nu poti sa fi comparat cu Baresi sau Maldini.....pierzi prea mult timp alegând următorul contract în loc să te antrenezi. Pe de altă parte, proiectul Rapid, e prea devreme sa spui ca e un proiect bun. Si Urziceni, Timișoara, Dinamo, Galați și încă vreo 50 de echipeau avut proiecte bune în primul an cu un patron în ultimii 32 de ani. Dar finalul e cel care spune concluzia....cum s-a sfârșit proiectul lui Copos la Rapid? A avut câțiva ani frumoși și a intrat în faliment....... a fost un proiect bun?

Problema cu toti fotbalistii/antrenorii care spun ca fcsb ar fi Steaua este banala: nu au nici un fel de pregatire juridica asa ca merg pe ideea simpla si usor de inteles ca daca echipa nu a retrogradat inseamna ca "aia e Steaua". In plus, toti stiu ca becali are bani si influenta deci n-au de ce sa se puna rau cu el pentru o speta pe care nu o inteleg si care nu ii afecteaza in nici un fel. In rest insa, ideea ca un chirias (AFC Steaua) nu poate instraina un bun (activele necorporale de la Steaua - nume/culori/palmares) este la randul e simpla si usor de inteles CU CONDITIA SA STII CA AFC STEAUA NU ERA DECAT UN CHIRIAS. Daca nu stii asta situatia devine destul de greu de inteles.

dandana
dandana  •  20 Octombrie 2022, 10:37
Postat de liviuemil pe 19 Octombrie 2022, 22:06

Pai citi stiu sa citeasca si sa mai si inteleaga.

Su sigur ști!

demolarii
demolarii  •  19 Octombrie 2022, 23:46
Postat de emil1986 pe 19 Octombrie 2022, 20:37

În atenția zabaucilor!!!! Ionuț Rada: 'FCSB este Steaua! Aici nu am niciun dubiu. Aici nu a fost nicio întrerupere, niciun faliment, nu a dispărut nicio echipă așa cum a fost la Craiova' .

I Rada are multe erori de judecată în interviu. În cazul numele Steaua, exista 2 entități sportive care si-au întrerupt activitatea: secția de fotbal a clubului CSA Steaua în 1998, și Asociația Steaua care a falimentata in 2004. Fcsb nu are nici un act prin care sa preia acest drept , al numelui, pentru ca Asociația Steaua nu a fost proprietara ci chiriaș. În schimb Fcsb prin asocierea cu Asociația Steaua a continuat să joace în Liga I. Atât. Si UTA a luat locul lui Liberty Salonta, Oțelul a lui Bacău, sau Panduri locul lui Inter Curtea de Argeș....dar au continuat sub propriile denumiri. E logic ca in aceste conditii, cariera lui pierde din strălucire. Dar....daca te plimbi pe la Craiova, Rapid,Fcsb sau Cfr Cluj nu poti sa fi comparat cu Baresi sau Maldini.....pierzi prea mult timp alegând următorul contract în loc să te antrenezi. Pe de altă parte, proiectul Rapid, e prea devreme sa spui ca e un proiect bun. Si Urziceni, Timișoara, Dinamo, Galați și încă vreo 50 de echipeau avut proiecte bune în primul an cu un patron în ultimii 32 de ani. Dar finalul e cel care spune concluzia....cum s-a sfârșit proiectul lui Copos la Rapid? A avut câțiva ani frumoși și a intrat în faliment....... a fost un proiect bun?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează